ÇİPRAS İLE YAPTIĞIM GÖRÜŞME

ÇİPRAS İLE YAPTIĞIM GÖRÜŞME

Ümit YALIM
Milli Savunma Bakanlığı
eski Genel Sekreteri

(AS: Bizim kapsamlı katkımız yazının altındadır..)

*Çipras ile saat 16:15 sularında (08 Şubat 2019) Heybeliada vapur iskelesinin ön tarafında, yoğun bir kalabalık içinde karşısına geçerek görüştüm.

*Yunan Başbakanı Çipras ile yaptığım yüz yüze görüşmede kendisine,

  • “Bay Çipras, size bir sorum var. Ege Denizi’nde işgal edilen Türk adalarını ne zaman boşaltacaksınız?” 
    (Mr. Çipras, I have a question for you. When will you evacuate occupied Turkish Islands in the Aegean Sea?)  sorusunu yönelttim.

*Çipras’ın suratı asıldı ve cevap vermekte tereddüt etti. ……………….

ÇİPRAS KORUNUYOR AMA VATAN TOPRAKLARI KORUNMUYOR !…

*Çipras’ın korunması için Sahil Güvenlik Gemileri, Polis Deniz Botları ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Teknelerinden oluşan bir filo görevlendiren Erdoğan ve Hükümeti, adalarımızın korunması için bir kayık bile görevlendirmiyor.

ERDOĞAN, BİR YILDIR DOSYA ÇIKARAMADI !…

*Erdoğan, 27 Ocak 2018’de, AKP Kocaeli İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada,
bizzat kendisinin Yunan askerine teslim ettiği 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığını
Lozan’a yüklemeye kalktı, Atatürk ve İnönü’ye iftira attı.

*Ancak, Erdoğan bir yıldır, bir dosya bile çıkaramadı ve iddiasını ispatlayamadı. Erdoğan’ın tarihi dosyaları ve iddiaları boş ve fos çıktı !…

*Erdoğan, akıntıya karşı kürek çekiyor. Erdoğan, boş yere uğraşmasın. Türk adalarını, Erdoğan’a da Yunanistan’a da yedirmeyiz.

Konu ile ilgili açıklamalarım ek dosyalarda gönderilmiştir.

Saygılarımla,
=====================================
Dostlar,

Yurtsever ve yiğit Türk subayı (E.) Alb. Sayın Ümit Yalım’ı bu çok yerinde girişimi için gönülden kutluyoruz, alkışlıyoruz..

Tek sözcük ile “BRAVO!” diye haykırıyoruz buradan…

****
Yüce ATATÜRK‘ü Anıtkabir’de ziyaret etmeyen ve uluslararası diplomatik kurallara saygısızlık eden Yunan Başbakanı Çipras’ı esefle karşılıyoruz..

AKP / RTE zaten dünden teşne böylesi bir davranışa ne yazık ki.. Türk hükümeti önceden bu konuda tavır koysa idi Çipras da ya paşa paşa Anıtkabir’e gider ya da çoooooooook zayıf olasılıkla gel(e)mezdi..

AKP / Erdoğan’ın bu perde gerisi davranışını – eylemsizliğini de esefle karşılıyoruz.

Oysa 30 Ağustos 1922’de Başkumandan Meydan Savaşında Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk Ordusuna yenilen ve tutsak edilen Yunan Ordusu Anadolu Komutanı General Trikupis, Mustafa Kemal Paşa’nın çadırında insanca davranış görmüş, kılıcı alınmamış, kahve ikram edilmiş ve teselli edilmişti bizzat Başkumandan Mustafa Kemal Paşa tarafından.. Bu kişi vefalı çıkmış ve ölene dek her yıl 10 Kasım günü Selanik’te Mustafa Kemal Paşa’nın doğduğu eve giderek saat 09:05’te saygı duruşunda bulunmuştu..

Yunan Kralı Venizelos, 1934’te, T.C. Cumhurbaşkanı Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK‘ü NOBEL Barış ödülüne aday gösterebilmişti..

O dönemlerde devletimiz böylesine saygın, dünkü düşmanlar bile böylesine saygılıydı.
Gerçekte, günümüzde Mustafa Kemal ATATÜRK‘ün saygın manevi kişiliğinden esirgenen saygı bu davranışın sahiplerini – AKP/Erdoğan’ı- küçültmektedir.
*****
Erdoğan ve iktidarı, Yunan işgaline hatta silahlanmasına göz yumdukları 18 ada ve 1 kayalığın hesabını mutlaka ama mutlaka, er ya da geç vereceklerdir, vermelidirler..

Çipras ile basın toplantısında Erdoğan 2 soru ile sınırlamayı neden yaptı? 1 soruyu Yunan gazeteci, 2. soruyu da çanak olarak bir yandaş gazete görevlisi yöneltti. Erdoğan böylelikle kendi iktidarlarında işgal edilen vatan toprakları ile ilgili soru gelmesini de engelledi..

  • AKP’ye “oy” veren yurtsever yurttaşların vicdanının sızladığından ve vatanseverliklerinin derinden yaralandığından eminiz ve bunun gereğini parti içinde ve 31 Mart yerel seçimlerinde mutlaka yapacaklardır diye umuyor ve diliyoruz..

Ya MHP!? Yok, millete – devlete beka imiş.. Hadi oradan.. Andımızın okullarda okunmasına bile “evet” diyemeyen, çekimser kalan milliyetçi parti olur mu?? MHP çoktaaaaaan bitmiş ya da Devlet Bahçeli tarafından içeriden ele geçirilerek bi – ti – ril – miş – tir! Namuslu ülkücüler gereğini yapmadıkları sürece suça ortaktırlar.. Stepne oldukları parti, vatan topraklarının işgaline göz yummaktadır. MHP buna da isyan etmeyecekse, kırmızı çizgisi nerededir, kalmış mıdır??
****
Muhalefet, CHP – İYİ Parti bir kez daha TBMM’de genel görüşme önergesi vermelidir.
HDP’nin alacağı tutum da bu parti için turnusol kağıdı olacaktır..
AKP – MHP koalisyonunun gerçek yüzünü, halk, TBMM’de reddedilen her önerge ile bir daha, bir daha…. görmelidir..

  • İktidarın vatana ihaneti sürekli gündemde tutulmalıdır, yumuşak karındır!

ÇİPRAS İLE YAPTIĞIM GÖRÜŞME” hakkında 2 yorum

  1. Ertan URUNGA

    MSB Eski Genel Sekreteri Sayın Ümit YALIM’ın, gerçek bir yurtsever aydın olarak, Ege denizindeki 18 adamızın Yunanistan tarafından işgal edilmesine karşı, tek başına yaptığı övülesi mücadelesini öteden beri takdirle izliyoruz.

    Onun son girişimine ilişkin açıklamalarına ve Sayın Prof. Dr. Ahmet SALTIK’ın değerli katkı ve düşüncelerine de tamamen katılıyoruz.

    Hiç kuşku yok ki uluslararası hukuka göre Türkiye’nin ayrılmaz parçası (mütemmim cüzü) olan ve kutsal sayılan “vatan” kavramı içinde yer alan Ege’deki ada ve kayalıklar üzerindeki haklarımızı korumak; her yurttaşın görevi olmaktan öte, bir namus borcudur da…

    Şu zor ve karanlık günlerde de ulusal davalarımıza her koşulda sahip çıkıp Emperyalist devletlerle yerli işbirlikçilerine karşı yiğitçe direnen yurtsever aydınlarımız da olmasaydı eğer; bu görevi ve borcu gereği gibi eda ettiğimiz söylenebilir miydi hiç!

    Böylesine yiğit ve yurtsever aydınlarımızın varlığı, onur ve kıvanç vermektedir bize. İyi ki varsınız!
    Selam ve saygılarımızla… 10.02.2019

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir