10 Kasım 2012 Görüntüleri.. İlk kez Başbakansız 10 Kasım töreni..


Dostlar
,

Hafta sonu Denizli ADD programımızın çok yoğun olması yüzünden bu dosya bu güne kaldı. Hoşgörülmeyi dileriz. Bu yoğun programı size dün sitemizde kapsamlı olarak sunduk.

Eveeet…. 29 Ekim katılımı miyonu devirdi; 12 gün sonra 10 Kasım kararlılık etkinliği, gösterisi ise öncekini 2’ye katladı..

Cumhuriyet ve Atatürk asla sahipsiz değil.

Başta AKP iktidarı, ülkemizde ve dünyada her-kesin bu tabloyu doğru okuması gerek.

Sıra, dün de yazdık; bu kararlı ve coşkulu büyük kitlelere CHP’nin gerekli öncülüğü yapması ve yelkenlerini şişirerek iktidar olmasındadır.

Sevgi ve saygı ile.
13.11.12, Ankara

Dr. Ahmet Saltık
www.ahmetsaltik.net

==============================================

İlk kez Başbakansız 10 Kasım töreni..

Brunei Sultanlığı’nda olan Erdoğan’a Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ vekâlet etti

Atatürk’ün ölümünün 74. yıldönümünde Anıtkabir’de düzenlenen resmi törene Brunei Sultanlığı’nda olan Başbakan Tayyip Erdoğan katılmadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkânının katıldığı Anıtkabir’de düzenlenen törende Erdoğan’a Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ vekâlet etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yaşamını yitirmesinin 74. yılında Anıtkabir’de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

  • Resmi anma törenlerine 74 yıldır ilk kez Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı katılmadı.

Anıtkabir’deki tören, saat 08.55’te devlet erkânının Aslanlı Yol’da yürüyüşü ile başladı. Yoğun yağmur altındaki yürüyüşte, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, bakanlar kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bulundu. Bekir Bozdağ, Atatürk’ün mozolesi önündeki saygı duruşunda ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladığı Misakı Milli Kulesi’nde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanındaki yerini aldı. Gül’ün mozoleye çelenk koymasının ardından Atatürk’ün 74 yıl önce yaşamını yitirdiği saat olan 09.05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından Gül ve devlet erkânı Misakı Milli Kulesi’ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Cumhurbaşkanı Gül başkanlığındaki protokol, Anıtkabir’den sonra, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen Atatürk’ü Anma Töreni’ne katılmak üzere Milli Kütüphaneye geçti. Gül, “Özellikle demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, kadın erkek eşitliği, şeffaflık, hesap verebilirlik gibi alanlarda yapacağımız yeni hamle ve reformların ülkemizin uluslararası gücünü ve ağırlığını daha artıracağını hiçbir zaman hatırdan çıkarmamalıyız” dedi.

Bahçeli: Art niyeti gösterdi

MHP lideri Bahçeli ise yayımladığı mesajda, “Milli bayramları sabote eden yönetim anlayışının, 10 Kasım Anma törenlerine de soğuk ve mesafeli yaklaşması
elbette taşıdığı art niyeti göstermesi bakımından son derece anlamlıdır” dedi.

(Kaynak; Cumhuriyet ve basın.. 11.11.12)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir