Arşivden : YİNE AKP ELİYLE, BİR BÜYÜK EMPERYALİST OYUN DAHA : 12 EYLÜL 2010 ANAYASA REFERANDUMU TUZAĞI !

12_Eylul_2010_Referandumunda_HAYIR_deyin_15.8.10

Arşivden : YİNE AKP ELİYLE, BİR BÜYÜK EMPERYALİST OYUN DAHA : 12 EYLÜL 2010 ANAYASA REFERANDUMU TUZAĞI !” hakkında bir yorum

  1. Ahmet SALTIK Yazar

    Dostlar,

    12 Eylül 2010’da, 1982 Anayasası’nın 26 maddesi halkoyuna sunuldu ve katılanların % 58’ince kabul gördü..Bir bölük eski solcu-aydın da “yetmez ama evet” sloganı ile yönlendirildiler.Yaşları 90’ı aşan 2-3 eski komutandan,12 Eylül darbecilerinden sözde hesap sorma metaforuyla da necip halkımız dolduruşa getirildi. Bu değişiklikler 21 aydır yürürlükte ve ülkenin AKP eliyle ne hale getirildiği ortada.. Muhasebe yapmak için çok da uzun zaman gerekmiyor.

    Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer..

    Şimdi ise, AKP hem sözde “yeni anayasa” yapmaya çabalıyor hem de “o 26 maddeye dokundurtmam..” diyor. Dileriz olup bitenler ders olur ve şimdi yaşanan anayasa değişiklikleri sürecinde aklımızı başımıza alırız.. Tayyip bey, 2014 Cumhurbaşkanı seçiminden önce ülkeyi başkanlık, olmadı yarı başkanlık rejimine geçirerek, 5’er yıldan en az 2 kez ardarda “Başkan-Yarı Başkan-Cumhurbaşkanı” seçilerek 2024 yılı ve sonrasına erişmek istiyor ve 70-75 yaşında emekli olmayı planlıyor ?! Bu arada Türkiye Cumuriyeti de 100. yılına, AKP yönetiminde başkalaşarak, ılımlı islam devleti olarak girecek.. Tabii ülke ve halk olarak BOP sürecinde, Eşbaşkan RTE eliyle bölünmüş, küçülmüş biçimde..

    Türkiye’nin mazlum anti-emperyalist halkı, Yüce Atatürk’ün çncülüğünde büyük kurtuluştan sonra daha 100 yıl bile geçmeden bu ağır ve haksız tarihsel karabasanı hak etmiyor; hiç kuşku yok bu deli gömleğini de yırtacak ve zincirlerini kıracak, bir kez daha özgürleşecek..

    Birlikte göreceğiz, tarih tanık olsun..

    Sevgi ve saygı ile..
    9 Haziran 2012, Ankara

    Dr. Ahmet Saltık
    http://www.ahmetsaltik.net

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir