Devletsiz millet

GANİ AŞIK
Eski CHP Kayseri Milletvekili / Emekli Müftü

Yerbilimcilere göre coğrafyamızda son felaketin benzeri asırlardır yaşanmadı. Ağır maddi kayıplar yanında can kaybının ürpertici boyutu da henüz belirsiz. Nice canlar, yaşamdan koparak ebediyete kanat çırptılar. Cennetin, masum ve günahsızların ayakları altına ipek halı gibi serildiği, cehennemin bu felakette sorumluluğu olanlara kapılarını araladığı kesindir. Şehitlere rahmet, yaralılara şifalar. Evren, yüce kudret tarafından yasaları ile birlikte yaratılmıştır. Bunlar, uyulması zorunlu Tanrı emirleridir. Hiçe sayanların cezası bu dünyada, peşin ve acımasızdır ama bizde bu ihlallerin cezasını günahsız insanlar çekiyorlar.

Yaşadığımız topraklar, büyük acı nedeni ile sıkça duyduğumuz “fay, levha, segment ve zon” denilen atom bombaları üzerinde oturuyor. Deprem ülkeleri Japonya ve Şili, bu sorunu bilimin öncülüğünde çözdüler. “Mevlam nice dert vermiş, beraber derman vermiş” ama 21 yıllık iktidarın ortaçağa odaklı zihinsel kodlarını güncellememiş.

‘DAVA’ DEDİKLERİ

  • Kuruluşundan 80 yıl sonra ele geçirdikleri modern devleti,
    Aydınlanma devrimleri ile birlikte ortadan kaldırarak,
    sivil bir darbe ile İhvan modeline geçtiler.
  • “Dava” dedikleri şifreli mesajın, 100. yılında Atatürk Cumhuriyetinin tasfiyesinin resmileştirilmesi olduğunu netleştirdiler.

Her devrim belli aşamalardan geçerek vücut bulur. “Karşıdevrim” de herkesi uyutarak kimi aşamalardan geçti :

Yoksul halkın hazinesini talan ederek –ham hayal olan- şeriat devletinin öncü ideologlarına ve militanlarına devasa kaynak transferi (aktarımı) sağladılar. Çankaya yerine Saray’da oturarak Atatürk’ü ve Cumhuriyeti hatırlattığı için Ulus’tan Çankaya’ya uzanan protokol yolunu iptal ettiler. Devlet tesislerine isimlerini vererek Kurtuluş Savaşı ve Atatürk karşıtlarını kutsadılar. Cumhuriyetin köklü kurumlarını ve bürokrasisini çökerterek koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni parti devletinden öte, aile devletine dönüştürdüler.

  • Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, iktidar destekli FETÖ kumpasları ile omurgasını kırdıktan sonra, okullarını, hastanelerini ve hiyerarşisini elinden alarak, bu şanlı kurumu sıradan bir genel müdürlük haline getirdiler.
  • TSK, hastanesi olmayan dünyanın tek ordusudur.

Tarikatların ve dinci vakıfların kucağına bıraktıkları Türk milli eğitimini,
şeri eğitime dönüştürdüler.

Diyanet’in gereğinden çok imam hatip liseleri açılması ile gerçekte neyin amaçlandığının bilincindeki aydın kesimin itirazları, “Dinini bilenden ne zarar gelir?” yaygarası ile bastırıldı ve bu iktidarla birlikte imam hatip ve ilahiyat furyası dalga dalga yayıldı.

An itibarı ile bürokrasinin bütün köşeleri, başına getirildiği kurumla ilgisiz ilahiyatçı ve imam hatip kökenlilerin elinde.

Bir bölümü Selefi/Vahhabi öğretisi ile yetiştirildikleri için,
Cumhuriyetin yıkılmasında ve devletin soyulmasında önemli roller üstleniyorlar.

Saygın ve özgün meslekleri adına çok üzücüdür. 21 yıldan bu yana, İslamın saliklerini İslamın sülüklerinin din ile aldattıkları dönem, gelecek iktidara tümü ile harabe bir vatan bırakarak kapanmak üzeredir.

Onuruna ve yetkilerine sahip çıkan bir parlamento ve ömrü boyu boğazından haram lokma geçmemiş, bölen değil birleştiren, nefreti değil sevgiyi, kibri değil tevazuyu, şatafatı değil sadeliği önceleyen bir cumhurbaşkanı dileği ile.

Devletsiz millet” hakkında 2 yorum

  1. Gönül Pınar Atacı

    Sözün tam anlamıyla DAHİYANE teşhisler, analizler, yorumlar, teşhirler, sonuçlar içeren bir yazı. DAHİ yazarı sevgili Gani AŞIK’a en yürekten tebrikler, içten selamlar, derin saygılar, en iyi dilekler, yeni başarılar ve irdelenen konu ve sorunla ilgili özel bir adak :

    BÜTÜN BU EN DERİN İHANET VE KANLI MELANET

    Tüm imar ve inṣaat yasalarını iptal ve imha ederek
    En kanlı fay hatlarına ve depremlere gelgel dediler,
    Atatürk yadigarı GATA’yı ve tüm askeri hastaneleri,
    ,Ulusal ve kutsal Altı Ok’u ve T.C ilke ve simgelerini
    Kapatarak ve kader ve fitrat dogmasını yücelterek
    Milyonlarca insanı tehlikelere hatta ölümlere ittiler.

    Kozmik Oda’ya yerli ve yabancı casusları sokarak
    Ve binlerce subaya ve aydına kumpaslar kurarak
    Bütün orduyu hasta ve sakat yaptılar.
    Milletin ana rahmine en iğrenç küfürleri ederek,
    Çocuklara tecavüzü aklayan cadıyı ödülleyerek
    Tüm yurdu ve ulusu elem içine attılar.

    Bütün bu en derin ihanet
    Ve kanlı ve azılı melanet,
    Asla ve kat’a bağışlanamaz ve bağışlanmayacaktır
    Ve yargılanıp cehennemin en dibine kapatılacaktır.
    Bu ihaneti ve melaneti yenip çöplüğe dökmenin tek yöntemi,
    Tek ve en geniş bir Hak,Vatan Ve Halk Cephesi ve mücadelesi.

    Gönül Pınar Atacı, 22.Ṣubat.2023

    Cevapla
  2. Zafer Bekleyen

    Günümüzde hızlanarak devam eden TC’nin tipik bir ortadoğu arap çadır devletine dönüştürülmesi çabalarını çok iyi özetleyen bir yazı olmuş, sn. Eski m.vekilinin yazdıkları, aynen katılıyorum.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir