“CHP ÇÖPTÜR” (!!!???)

CHP ÇÖPTÜR” (!!!???)

Konuk yazar :
Mustafa AYDINLI
Eğitimci – Yazar

(AS: Bizim katkımız yazının altındadır..)

Ülkemizde hemen hemen hiç yüksek teknoloji (Hi-Tech) üretimi yapamadığımız, uluslararası patent getiren hiçbir bilimsel – teknik buluşa imza atamadığımız, bilim adamı yetiştiremediğimiz… üzerinde çok söylenir. Üstelik, yetişen bilim adamı ve mühendislerinin yurt dışına kaçtığı konusunda yaygın kanı vardır.

(AS: Nitekim geçen hafta yüz (100!) dolayında ASELSAN mühendisini Hollanda transfer etti!)

Bir Almanla, bir Türk tartışıyorlarmış.. Alman, Türk’e diyor ki; “Sizde bilimsel gelişme ve teknoloji çok zayıf, yok denecek kadar az.” Tük soruyor, neden?

-Alman; “Bizde teknoloji o denli gelişti ki, tesisin bu tarafından ineği veriyoruz, öbür taraftan sucuk olarak alıyoruz.”

-Türk geri kalacak değil ya; “Yahu o da iş mi? Biz sucuğu bu taraftan veriyoruz, öbür taraftan inek olarak geri alıyoruz.”

-Alman bu işe şaşırmış; “Nasıl olur, biz teknik okullarında okuyan onca mühendis marifetiyle bu işi beceriyoruz, sizin mühendisleriniz öyle nerede yetişiyor?

-Türk kasıla kasıla; “Valla biz son 15 yılda bilimde ilerleme kaydettik. Hayvanat Bahçesi Müdürünü TÜBİTAK’ın  (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu) Başkanlığına getirdik, üniversitelerimiz özerk, son yıllarda İmam Hatip okullarının da sayısını birkaç kez katladık ki, bilime katkı sağlasınlar.”

-“Hem ineği sucuk, sucuğu inek yapmak ufak iş, biz mezardaki ölüleri diriltip oy kullandırıyoruz, sonra da ebedi istiraatgahına geri yolluyoruz.

– Alman şaşırmış ağzı açık, hayretler içinde bizim vatandaşa soruyor; “Sahi bu işi nasıl beceriyorsunuz?

-Bizimki tatlı bir gülümsemeyle “Bre sünnetsiz gâvur, bizde öyle nefesi kuvvetli hocalar var ki, okuyup üfledin mi, her iş halloluyor.”

-Bizimki hızını alamamış, “Örnek vereyim, 2010 Anayasa halkoylamasında ABD’de bir hoca öyle bir okuyup üfledi ki, seçimlerin yazgısı değişti”.. “Ölüler bile oy kullanmalı” talimatı verdi, gereği yerine getirildi!

-“Uzağa gitmeyelim, 17 Nisan 2017 anayasa halkoylamasında; Hayır ve Ötesi Koordinasyon Kurulu’ndan Doğan Ergün’ün belirttiğine göre “Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde 2178 no’lu sandığında kayıtlı E.E. adlı, 01 Ocak 1942 doğumlu yurttaşın 31 Mart 2017’de yaşamını yitirdiği belirlenmiştir. Ancak söz konusu sandıkta kayıtlı herkesin oy kullandığı görülüyor.”
****

Alman ağzı açık dinleyedursun, bizimki hızını alamamış ve coşmuş, örnek vermeyi sürdürüyor:

– “Senin bu derinliğe aklın fazla ermez. Sana daha da yakından bir örnek vereyim.”

-“Ucuz et mucizesini gerçekleştiren, ünlü marketlerimiz, tavuktan dana kıyma yapma mucizesine imza hattı”

Hayretler içinde dinleyen Alman,

-”İnanmıyorum, sucuktan inek, tavuktan dana, ölüden diri yapıp, üstelik oy kullandıran bir millet, bir bilim dalı, gerçekten ne duydum, ne gördüm!” diyor.

Bizimki, “İnanamadığını ben de anlıyorum, sünnetsiz gâvur, siz giderken biz geliyorduk, neden aklın ermiyor? Çünkü sizde maneviyat zayıflığı var. İtikat yok. Sizin zihniyetten bizim memlekette de var, aynen CHP zihniyeti.”

-Bizim Reis ne dedi biliyor musun? “CHP çöptür, çöp partisi..”

-“Ünlü marketlerimiz uğraşmış çalışmış, tavuktan dana, hatta dana kıyma yapmayı becermiş, sen ağzının tadını bilme, yok efendim et tadı vermiyor diye, kaldır güzelim etleri, helal gıdayı çöpe at. Attığın, Türk mühendislerinin ürettiği helal gıda! Milli servet. Domuz eti olsa, şapur şupur yerdiniz, CHP zihniyeti, boşuna çöp partisi denmiyor. Allah sonumuzu hayır etsin..
=========================================

Dostlar,

Sitemizin değerli konuk yazarlarından Sayın Eğitimci – Yazar Mustafa AYDINLI, çok başarılı bir “ironi” sergiliyor yazısında..
İnsanın içi acıyor..
Tarafsız kalacağına yemin etmiş (Anayasa md. 103, son tümce) partili bir Cumhurbaşkanı, toplumu son derece geren ve sıklıkla tarihsel gerçeklerle örtüşmeyen söylemlerle bilinçli bir gerilim ve kutuplaştırma politikası uyguluyor..

Bu etik dışı siyaset kısa – orta erimde AKP = Erdoğan‘a oy kazandırabilir ancak orta – uzun erimde toplumsal barışı çok ağır tehdit eder, yaralar…

  • Hatta ülkemizi içsavaşa bile sürükleyebilir!

AKP = Erdoğan’ın bu ürkünç (vahim) olasılıkları görmüyor, göremiyor olması olanaksız..
O zaman, yapılmak istenen nedir??
Ülkede iç kargaşa hatta çatışma – savaş çıkarmak mıdır?
Bundan murat edilen nedir; OHAL ilan etmek ve seçimleri ertelemek, tam diktatörlüğe geçmek, belki de, belki de, belki de ŞERİAT DEVLETİ ilan etmek midir 100. yıldan, 29 Ekim 2023’ten önce??

Ekonomisi başta olmak üzere milli varlıkları, hukuku, ahlakı, etik değerleri, gelecek ülküsü ve öyküsü … tar-u mar (yerle bir) edilen, çökertilen Türkiye, artık iyice yönetilemez duruma bilerek / bilmeyerek sürüklenmiş ve oyunun son perdesine mi gelinmiştir!?

Hiç kimse ham hayallere kapılmasın.. 31 Mart 2019 seçimleri yenilgisi somut olarak algılanmaktadır ve AKP = RTE iktidarı bu sonuca uyarlı çaresiz tepkilerini koymaktadır. Bu sonucu değiştirmek için her şeyi ama herrrrrrrr şeyi yapmaya kararlıdırlar, gözlerini karartmış durumdadırlar…

  • Ama milyonlarca AKP seçmeni de olan biteni artık, kaygı hatta dehşetle izlemektedir.

Bu tablo, oyuncuları – aktörleri ya da özneleri bakımından son derece tehlikelidir.
Zinhar bu ateş senaryosu oynanmamalı, adil – dürüst seçim sonuçlarına saygı gösterilmelidir.

Sevgi ve saygı ile. 08 Ocak 2019, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK MD, MSc, BSc
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Halk Sağlığı Uzmanı
Sağlık Hukuku Bilim Uzmanı – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

 

 

“CHP ÇÖPTÜR” (!!!???)” hakkında bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir