Emin ÇÖLAŞAN : Türkiye nereye?

Türkiye nereye?

Emin ÇÖLAŞAN
SÖZCÜ, 15 Ekim 2017

(AS: Bizim kapsamlı katkımız yazının altındadır.)

Sevgili okurlarım, laiklik anayasamızın en önemli maddelerinden biri. Laiklik her şeyimiz. Uygarlığın ve çağdaşlığın simgesi.
O kadar ki, cumhurbaşkanı bile o makama seçildiğinde, Meclis kürsüsünde “Laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma…” diye namusu ve şerefi üzerine yemin ediyor! Aynı yemini bugünkü dünya liderimiz de etmişti, herhalde unuttu gitti!
Türkiye’de bir süredir olanları hep birlikte hayret ve ibretle izlemeyi sürdürüyoruz.
Din ticareti ve din sömürüsü aldı başını gidiyor.
* * *
İş o boyuta vardı ki, şimdi nikah kıyma yetkisi imamlara verilmek üzere. İlgili yasa kısa bir süre sonra AKP ve onun küçük ortağı MHP‘nin oylarıyla Meclis’te kabul edilecek.
Böylece toplum bir kez daha bölünmüş olacak.
Örneğin kamuda işe alınma sınavlarına girenlere sorulacak:
– Evli misin? 
Yanıt evet olursa bir soru daha sorulacak:
– Nikahını kim kıydı?
Evlendirme memurunun kıydığını söyleyen kaybedecek, imamın kıydığını söyleyen kazanacak ve işe alınacak.
* * *
Bu işin Türkçesi, Medeni Kanun’la kazanılan haklar çöpe atılacak.
Mecelle, fıkıh ve Osmanlı’nın din kanunları 1926 yılında kaldırılmış, Medeni Kanun kabul edilmişti. İmam nikahları artık geçerli olmayacaktı.
Medeni Kanun Atatürk döneminin dört dörtlük eserlerinden biridir.
İlk resmi nikah 14 Ekim 1926’da kıyıldı. (AS:Medeni Yasanın yürürlüğe girdiği 4 Ekim 1926’dan 10 gün sonra) Aradan tam 91 yıl geçti, gericilik bu kez nikah masalarında hortlatılacak. Bu iktidar acaba medeni nikahın hangi zararını, hangi sakıncasını gördü ki şimdi imam nikahını yeniden getirmeye kalkışıyor? Bu sorunun bir tek yanıtı var:
Din sömürüsü ve toplumun din duygularını gıdıklamak.
* * *
Din ticaretinin ve din sömürüsünün hangi kurumlarda hangi boyutlara ulaştığını bugün sizlere iki fotoğrafla göstereyim. İlki, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz‘un makam odası. Şu manzaraya, arkasındaki tablolara bakınız!

15szt05b_ant_ist_izm_ank_trb_yeni_siyahi

Arapça mıdır, Farsça mıdır, Osmanlıca mıdır, ne olduğunu anlaşılmayan yazılar, harfler… Bir tek Türkçe yazı yok. Ayıptır be… Bu şahıs İstanbul’da çok önemli. Gençlik ve sporla ilgili her yetki, harcanan yüz milyonlarca lira onun emrinde. Bu kafalar sadece İstanbul’u değil Türkiye’yi yönetiyor, daha fazla ne demeli!
* * *
aÖteki fotoğraf Bursa Uludağ Üniversitesiyle
ilgili.
(http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/emin-colasan/turkiye-nereye-2-2049600/)
============================
Dostlar,

Sayın Çölaşan çok çarpıcı bir tablo ortaya koyuyor ve insanı bunaltan bir soruya yanıt arıyor.. Hepimizi bu sorunun yanıtını bulmaya çağırıyor gerçekte :

* Türkiye nereye??

Yarın, 17.10.2016 günü TBMM genel kurulunda söz konusu hükümet tasarısı görüşülebilir. 130 dolayında madde içeren kırkambar bir torba yasa eskinin “bonmarşe” leri gibi; binbir çeşit.. Ne ararsanız var içinde.

Dün Cumhuriyet‘te sübyan mekteplerinde 5-6 yaşlarında ihram ve fes giydirilmiş  küçücük çocukların yaşamdan kopartılarak uhrevi yaşama yönlendirmeleri nedeniyle annelerine yaşamın kötü olduğunu, ne zaman öleceklerini söyledikleri… haberi fotoğraflı olarak vardı. (15.10.17)

  • Sıbyan mektepleri çocukları böyle zehirliyor… “Anne ne zaman öleceğiz, burası çok sıkıcı..
Mahalle aralarında hızla yayılan ve denetimden bağışık (muaf) tutulan sıbyan mektepleri çocukların yaşamını kabusa çeviriyor. Ailelerine günahkar diye bakıyor, bir an önce gerçek saydıkları dünyaya göçmeyi hayal ediyor… (haberin tümü : http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ turkiye/844971/Sibyan_mektepleri_cocuklari_boyle_zehirliyor…__Anne_ne_zaman_olecegiz__burasi_cok_sikici_.html veya Subyan_mektepleri_cocuklari_boyle_zehirliyor_anne_ne_zaman_
olecegiz).

El kadar çocuklar yaşam sevinci yerine depresyona sokularak hiçliğe itiliyor ve daha yaşamadan ölümü arzular duruma sürükleniyorlar! Bu yapılanların din adına ve dine uygun olduğu söylenebilir mi? Hz. Muhammed’e ait olduğu belirtilen bir hadiste “hiç ölmeyecekmiş gibi yaşama sarılma ve yarın ölecekmiş gibi  ahirete hazırlık” dinamik bir denge içinde önerilmiyor mu?

Bu yapılan hiçbir dine sığmayacağı gibi, hastalıklı bir toplum yaratarak Türkiye’yi çağdan koparır. En açık anlatımıyla insanlık düşmanı bir girişimdir. Siyasal iktidarın çanak tutmasıyla bu hazin tablolar ülkemizde yaşanmaktadır. Ancak artık bir “dur” deme zamanı gelmiş çatmıştır.

Ne işe yarar, bir işe yarar mı bilemiyoruz ama bir kez daha uyaralım ve çağrı yapalım :

AKP = RTE bu çağdışı ve insanlık düşmanı tablonun doğrudan sorumlusudurlar. Her şeyin bir sınır vardır. Türkiye haddinden fazla dincileştirilmiş, yozlaştırılmıştır. Yapılanların büyük oranda Din ile de ilgisi yoktur ve laiklik çok derin yara almıştır. Dayatılanlar ve gelinen yer açıkça Anayasaya aykırıdır, anayasayı çiğneme suçudur. Toplumda gerilim son derece yüksektir ve bu durum çok tehlikeli gelişmeler doğurabilir.

Basından öğreniyoruz, “Kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunç” diyen rektör hakkında suç duyurusu yapılıyor (Cumhuriyet portalı, 16.10.17). Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Bir kadınla tokalaşma için ateş tutmaktan daha korkunç” diyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu kişiyi Erdoğan atadı ve yapısını bilmiyor muydu? Gene mi kandırıldı??

2016 Mart’ında 14 Mart tıp haftası nedeniyle bir üniversite bize konferans için salon vermemişti. Rektörü FETÖ’den gitti.. Uludağ Üniversitesi’nde bir zamanlar Atatürk aşığı bir rektör, meslektaşımız ve ADD’de çalışma arkadaşımız Prof. Mustafa Yurtkuran vardı ve biz orada konferans vermiştik. Bu rektör Ergenekon kumpasına kurban edildi. Bu üniversitenin sürüklendiği yere bakar mısınız? Kamu kurumları ADD’ye salon vermekten korkuyor, özel salonlar kiralanıyor ücreti ödenerek. Ama AKP’li belediyeler yandaş vakıflara koca koca hazır binaları ücretsiz veriyorlar toplumu daha da dinci kılmak için!

AKP = RTE‘yi bir kez daha sağduyuya ve dini siyasete daha çok alet etmememeye çağırıyoruz.

Sevgi ve saygı ile. 16 Ekim 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir