Gülmen hareket edemiyor!

Gülmen hareket edemiyor!

(AS: Bizim katkımız yazının altındadır..)
ATO, 214 gündür açlık grevinde olan Gülmen’i ziyaret etti; Gülmen’in hiç hareket
edemediği ve yanında hep asker bulunduğu bunun da enfeksiyon riskini artırdığı açıkladı.
BirGün ANKARA

Ankara Tabip Odası (ATO) KHK ile ihraç edildikten sonra “İşimi ve ekmeğimi geri istiyorum” talebiyle 214 gündür açlık grevinde olan Akademisyen Nuriye Gülmen’in hiç hareket edemediğini ve yatağa bağımlı hale geldiğini bildirdi. ATO tarafından düzenlenen basın toplantısında, Akademisyen Gülmen’in sağlık durumu hakkında bilgi verildi. Toplantıda ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Benan Koyuncu ile Dr. Onur Naci Karahancı açıklamalarda bulundu. Her iki doktor da açıklamalarında AİHM’nin, “Kendi hekimleri tarafından muayene olabilir” kararı doğrultusunda yaptıkları başvurunun ardından 5 Ekim’de Gülmen’in muayene edildiğini belirtti. Muayene esnasında yaşananlar kamuoyu ile paylaşıldı.

‘İki jandarma, bir gardiyan bekliyor’

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yoğun Bakım Servisi’ne girdikleri sırada içeride iki jandarma ve bir cezaevi infaz memurunun bulunduğunu belirten doktorlar, Gülmen’in yoğun bakım odasının diğer hastalardan izole olduğunu ifade etti. Gülmen’in kendilerinin odaya girdiği sırada kitap okuduğunu belirten doktorlar, Gülmen’in ilk olarak koşullarından ve bunun yarattığı sağlık sorunlarından yakındığını dile getirdi.

  • Gülmen’in tuvaletini odada, ortasında delik olan bir sandalye içine yerleştirilen poşete yapmak zorunda bırakıldığını ifade eden doktorlar, Gülmen’in bu ihtiyacını karşılarken yanında askerlerin de bulunduğunu ve kendisini temizleyemediğini aktardı.
  • Bu durumun Gülmen’in onurunu kırdığı, ihtiyacı olsa bile karşılamaktan kaçındığını ifade eden doktorlar, uygulamanın derhal son bulmasını talep etti.

    ‘Gülmen banyo yapmak istiyor’

Gülmen’in hastaneye getirildiği günden bu yana banyo yapamadığına dikkat çeken doktorlar, “vücudun silinmesi” işleminin Gülmen’e sunulduğunu ancak Gülmen’in kendisini yoğun bakım hastası olarak görmediği için bu işlemi kabul etmediğini, banyo yapmak istediğini söyledi.

Gülmen’in zorla müdahale tehdidi altında olduğu için kendisini tedirgin hissettiğini belirtirken doktorlar, açlık grevindeki akademisyenin isteği üzerine muayene bulgularını kamuoyu ile paylaşmayacaklarını söyledi. Gülmen’e “Açlık grevini sonlandırmayı düşünüyor musun” diye sorduklarını da dile getiren doktorlar, Gülmen’in buna karşılık kendilerine, “Bu koşullarda cezaevindeyken, hakkımızda bu derece karalama kampanyası yapılmışken, açlık grevini bırakmayı düşünmüyorum.” diye cevap verdiği bilgisini paylaştı.

Eklem hareketleri yaptırılamıyor

Muayenedeki tespitlerini paylaşan doktorlar, şunları aktardı:

  • “Nuriye Gülmen, kaldığı koşullar içinde hiç hareket edememektedir.
  • Yatağa bağımlı bir hale getirilmiştir.
  • Daha öncesi refakatçisi tarafından yaptırılan eklem hareketleri yaptırılamamaktadır.
  • Bu nedenle eklemlerinde kontraktür denilen hareket kısıtlılığı ve yatak yaraları oluşabilir.
  • Açlık grevindeki bir kişi aldığı su, şeker, bitki çayı, B1 Vitamini, tuz miktarı ve bunların hazırlanmasına başka bir kişinin yardım etmesi gerekmektedir.”
    ==========================================
    Dostlar,

    Bu insanlık dramına artık dostane- insancıl bir çözüm bulmak gerekiyor..
    Zamanın tanıdığı kredi bitti..
    216 uzuuuuuun  mu uzun gün geçti
    Dile kolay; 216 gün… 7 ay ve de 6 gün…
    Tek 1 günlük oruç tutmak için sahura kalkılıyor, tıka basa yeniyor, akşam olunca iftar genelde dev öğünlerle açılıyor.. 30 günün sonunda da “bitti” diye 3 gün – 3 gece bayram yapılıyor!

    Nuriye ve Semih, 2 masum genç olarak 7 ay + 6 gündür ölüm orucunda artık tükendiler.. Gelinen yer hazin biçimde yukarıda açıklanıyor..

Biz de aylardır web sitemizin manşetinden silemiyoruz.. Güncel gelişmeleri her gün not düşüyoruz.

  • Hükümetlere – yöneticilere “inat – kibir” asla yaraşmaz! Öncelikli görev insanı yaşatmaktır.
216’ıncı gün                         :
NURİYE GÜLMEN ve SEMİH ÖZAKÇA’YI KURBAN ETMEYELİM!

Ölüm orucunun 216. gününde Nuriye ve Semih  ölümün soğuk kıyısında! 7 ay 6 gündür süren ölüm orucu! Sincan cezaevi hastanesinde tutuluyorken, bilinci açık olan Nuriye, isteği dışında Numune Hastanesi yoğun bakımına alındı. Gülmen’in sağlığı kötüleşiyor: Gülmen’i ziyaret eden Ankara Tabip Odası’ndan Dr. Benan Koyuncu, Gülmen’de bası yarası oluştuğunu, eklemlerde hareket kısıtlılığı olduğunu söyledi.

OHAL Komisyonu bu dosyayı öncelikle incelesin ve hızla, nesnel – adil bir karar versin lütfen.. Yargılama tutuksuz sürsün. 2 masum insan ölmeden, kalıcı engelli olmadan ACİL BARIŞÇI GİRİŞİM istiyoruz iktidardan. Aksi halde kaçınılmaz sondan kesin sorumlu olacaklar. (16.6.2017) 

Okumak için tıklayın : 

Eyyy AKP! Nuriye ve Semih’in Kul Hakkını Çok Çiğnediniz : Huzur-u Mahşerde Sizi Yüce Tanrı Bile Asla Bağışlamayacak!

Bu 2 masum genç ölürse gerçek katili kim olacak, belli. Çare;
HEMEN İŞE İADE, HEMEN!

Ayrıntıları ve ağır-kritik tıbbi durumu okumak için 4 yazıyı tıklayın lütfen..

AÇLIK GREVLERİ ÜSTÜNE.. 
NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA’YI YİTİRİYORUZ!!!

Gülmen ve Özakça’nın son durumu: Kalp yetmezliği başladı!
Ayrıntılar için tıklayın: Uyarı üstüne uyarı… Dünya ‘DUR’ diyor. 

Ankara Konur Sokak’taki İnsanlık Anıtı çevresinde sürdürülen abartılı polis önlemleri bizi üzüyor. Türkiye’nin saygınlığına ciddi gölge düşürüyor. Yersiz, tuhaf, hatta komik.. lütfen gözden geçiriniz..

Sevgi ve saygı ile. 09 Ekim 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net   profsaltik@gmail.com

Gülmen hareket edemiyor!” hakkında bir yorum

  1. Özlem

    Hükümetlere _ yöneticilere” inat _ kibir” asla yaraşamaz! Öncelikli görev insanı yaşatmak…

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir