Mustafa Balbay : 13 Aralık Çağrısı..

Dostlar,
Balbay’ın yazısına ekleyecek hiçbir şey yok..
13 Aralık’ta katılımı büyütmek
ve sonuç alıcı eylem dizini oluşturmaktan başka..
Halk kurtaracak!

Sevgi ve saygı ile.
10.12.12, Ankara

Dr. Ahmet Saltık
www.ahmetsaltik.net

===============================================
GÜNDEM

Dün bıraktığımız yerden devam edelim…

Türkiye’de hukuk artık en üstün siyaset, pazarlık, haddini bildirme ve intikam aracı haline geldi.

İktidar, televizyon dizilerinden Meclis sıralarına kadar her alanda yargıyı kullanmaktan, daha ötesi bunu açıkça dile getirmekten çekinmiyor.

Savcıların ve yargıçların nasıl yükseldiği, nasıl indiği, tümünde olmasa bile gerçekleri yazmaktan çekinmeyen yayın organlarında dile getiriliyor. İktidarın istediği kararları verdinizse gelsin terfi, vermedinizse inerken dikkat edin, fazla hasar olmasın!

Yargının sorunlarını çözmek için paket çıkarılmıyor; hukuk paket paket boşaltılıyor.

İktidara muhalif olanlar, iktidarın eleştirisinden korkmuyorlar; yargı yoluyla üzerlerine gelinmesinden endişe ediyorlar.

***

Ergenekon davası, yukarıda çizdiğimiz yelpazenin tümünü içeren bir sembol haline geldi. 13 Aralık’ta tüm Türkiye’nin gözü önünde bu davadaki hukuksuzlukların en büyüğü yaşanacak.

20 iddianame, 200’e yakın gelmiş-geçmiş olay dosyası, 120 milyon sayfalık doküman harmanlanacak, sanıklara suçlamalar ve istenen cezalar yapıştırılacak.

Bu, 20 saatin bütün parçalarını söküp bir araya toplamak ve “Biz bunların toplamından büyük bir saat yaptık. Çalışıp çalışmaması önemli değil. Önemli olan birbirine benzeyen parçaların bir araya getirilmesi..” demek gibi bir şey.

Buna saat denemeyeceğini söyleyeni de saatin itibarını düşürmekle suçluyorlar.

Artık, mızrak çuvalı deliyor.

Artık, adalet terazisini Silivri arazisinden alıp kaldırmak gerekiyor.

Artık, hukukla aldatmaya son vermenin zamanıdır.

29 Ekim kutlamalarında, 10 Kasım anmalarında bir araya gelenlerin belirlenmiş bir “hedef ortaklığıyla”, “toplumsal istemlerde” buluşabilmesi, sesini yükseltmesi gerekiyor. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) daha örgütlü bir haykırışın zemini oldu. ADD’nin her şeye karşın ayakta durması ve büyümesi önemli. TGB’nin gençliğin enerjisiyle provokasyona gelmeme sağduyusunu birleştirmesi
her türlü övgüye değer.

***

  • Bu toplumsal uyanışın Parlamentoyu da kapsamasını sağlayacak
    başlıca siyasal güç CHP.

Türkiye’yi yönetmeye hazırlanan bir parti olarak CHP’nin, başta adalet arayışı olmak üzere toplumun bütün gereksinimlerine yanıt verebileceğini göstermesi gereken bir dönemdeyiz.

6 Aralık Perşembe günü 16 CHP milletvekilinin ziyaretiyle karşılıklı güçlerimizi artırdık, güzel bir buluşma gerçekleştirdik.

Açık görüş salonundaki buluşmamızda, eksik yazılım olmaması için milletvekillerimizin adlarını bir kâğıda yazmalarını rica ettim. Uzun masanın etrafında Ayşe Danışoğlu (İstanbul), Şafak Pavey (İstanbul), Mehmet Şeker (Gaziantep), Haluk Eyidoğan (İstanbul), Aykut Erdoğdu (İstanbul), Özgür Özel (Manisa), Orhan Düzgün (Tokat),
Faik Tunay (İstanbul), Muharrem Işık (Erzincan), Hüseyin Aygün (Tunceli),
Hülya Güven (İzmir), Sakine Öz (Manisa), Engin Özkoç (Sakarya), Binnaz Toprak (İstanbul), Nurettin Demir (Muğla), Veli Ağbaba (Malatya) oturduk; bir saatlik zaman dilimine pek çok şey sığdırdık.

Davanın geldiği noktayı özetledim. Kimi örnekler verdim… Onlar da davanın kamuoyunda inandırıcılığının kalmadığını, böyle bir hukuksuzluğa artık dur denilmesi gerektiğini vurguladılar.

Ortak arayış şuydu:

Sürdürülebilir ve sonuç alıcı bir eylem politikası uygulamak gerekiyor.
Bu ne olabilir?

Ciddi öneriler ortaya atıldı. Bunların kısa sürede olgunlaştırılacağına ve yaşama geçirileceğine inanıyorum. Bütün milletvekillerinde bunun heyecanını ve içten arayışını gördüm.

13 Aralık’ta CHP, örgütleri ve milletvekilleriyle, yığınsal bir katılımla Silivri’de olacak.

O gün Silivri’ye gelmekle her şeyin bitmeyeceği açık. Devamında adaleti arayış ateşini söndürmemek gerekiyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye’yi ayağa kaldırmak
artık CHP’nin hem sorumluluğu hem gücü.

Birazcık vicdanı olan insanların da “Bakalım CHP ne yapacak!” diye kenardan seyretmek yerine, bir ucundan bu sorumluluğa ve güce katılması gerekiyor.

Hapishanedeki en yaygın söz şudur:

“Allah kurtarsın…”

Milletvekilleriyle bu dileği paylaştıktan sonra,
“Bunun altına şunu da koymak gerekiyor” deyip ekledim:

“Halk kurtarsın…”

  • Bütün iç ve dış hukuk yollarının tükenmesiyle birlikte,
    adaleti artık halkla birlikte arayacağız.

Milletvekili arkadaşlarla sarılarak vedalaşırken, Cumhuriyet Halk Partisi olarak
bunu başarmanın kaçınılmaz olduğu görüşünde birleştik.

  • Artık 13 Aralık geri dönülmez bir çağrıdır. 

Özgürlük iklimi tüm Türkiye’ye yerleşene dek bitmeyecek bir çağrı…

Mustafa Balbay : 13 Aralık Çağrısı..” hakkında bir yorum

  1. Rıza GÜNER

    GENE DE ALLAH KURTARSIN DEMEK GEREKİYOR!..

    2002 yılında “Zamane Aydınlarına Alevilik Dersleri” adındaki yayınlanmamış, kitap tasarımdan dolayı yargılanmaya başladım. Gazetelerin bunu haber yapmakta birbirleriyle yarışacağını sanarak bütün gazete bürolarına haber verdim.

    Mustafa Balbay’a anlatmak için, büronun kapısında saatlerce bekledim. Hocam da olan Mümtaz Soysal’i günlerce beklemem bir işe yaramadı. Hiçbir gazete, hiçbir gazeteci yayınlanmamış bir kitap tasarısından dolayı, bir Alevi yazarının yargılanmasını haber yapmadı. Dahası Aleviler için adalet istemedi.

    Mustafa Balbay, Ulusal Kanal’ın Ankara Temsilcisi gibi, “Alevilik konusunda yazdığına göre Alevicilik yapmışsın… Alevicilik yapmakla, yargılanmayı ve cezalandırılmayı hak etmişsin!” demedi. Ama bu anlamda sessiz kaldı.

    Mustafa Balbay, bugün seçilmiş bir milletvekili ve tutuklu… Fidel Kastro’nun yaptığı gibi, “Tarih Beni Beraat Ettirecektir!” seviyesinde ciddi bir savunma yapması gerekiyor… Yoksa, Mahkeme Özel Yetkisi’nin gereğini yapmak zorunda.

    Mustafa Balbay, CHP, ADD ve Ulusal Kanal; 2002, 2003, 2004 ve 2005’te benim için yani bir Alevi yazarı için adalet istemediler.

    Bugün de ben ve Aleviler için; Mustafa Balbay, ADD, Ulusal Kanal, Aydınlık, TGB ve CHP gene adalet istemezler.

    Bugün de, KCK ve diğer siyasal davalar için; Mustafa Balbay, CHP, ADD, Ulusal Kanal, Cumhuriyet, Aydınlık, TGB ve benzerleri adalet istemeyi akıllarına bile getirmezler.

    Mustafa Balbay’ın ve Silivri sanıklarının en önemli özellikleri, ADALETİ YALNIZCA KENDİLERİ İÇİN istemeleridir. Yalnızca kendileri için adalet istemek ise gerçekten adalet istemek değildir.

    Cumhuriyet’in diğer iki büyük idealini, ÖZGÜRLÜK VE EŞİTLİK ise; CHP’nin, ADD’nin, Ulusal Kanal’ın, TGB’nin Cumhuriyet’in, Aydınlık’ın ve benzerlerinin ya ufuklarının dışında kalmakta ya düpedüz bölücülük sayılmaktadır.

    Bir halk; bir davaya inanır, örgütlenir ve ÖZGÜRLÜK; ADALET; EŞİTLİK için ayağa kalkabilir!..

    Bu nedenle, “Allah Kurtarsın!..” demek daha doğru. Halkın kurtarması ise; dünyanın her yerinde her zaman çocukça bir kuruntudan ibarettir.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir