ÇARŞAMBA İĞNELERİ – 3 Kasım 2022

Türk Vatandaşı Naci BEŞTEPE

KİRLİ

CHP ve İYİ Parti maden şehitlerinin yakınlarına devlette iş verilmesi ve maaş bağlanması için Meclis’e önerge verdi, AKP-MHP ittifakı reddetti.

Tepkiler üzerine aynı önergeyi iktidar kendi verdi ve komisyonda kabul etti.

Siyasetin kirlisi…

ZAMAN

“Türkiye Yüzyılı” programında RTE, Atatürk’ün adını andı ve ekrana Atatürk görüntüsü yansıtıldı.

Seçim yaklaştı, kuyruk sıkıştı…

OMURGA

Birkaç gün önce “Bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir.” diyen AKP’li Mahir Ünal, gelen tepkiler üzerine “U” dönüşü yaparak, “Ses bayrağım Türkçemle gurur duyuyorum” dedi.

Yumuşakçalar ailesinden…

AF

Cumhuriyet düşmanı ifadeleri nedeniyle tepkiler alan Mahir Ünal, AKP’deki görevinden affını istedi.

Birisi arayıp “Yaa Mahir, ben bile seçim öncesi günlerde Atatürk adını söylerken şimdi beynimizin arkasındakiler dile getirmenin sırası mıydı? Bak, koltuk değneği bile kızmış numarası yaptı. Sen partideki görevinden affını istemiş ol da soğutup, unutturalım” demiş olmasın…

AYRIŞTIRMA

RTE, ”Yıllarca ülkemizi kutuplaştıran, insanımızın birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin ürünü olan muhabbet iklimine zarar veren tüm tartışmaları, tüm ayrışmaları bir kenara bırakmanın ahdi için bir araya geldik.”

Yaptığının farkına varmış…

KASAP

Kadınları hedef alarak “Sokaklar kasap dükkânı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor.” diyen imam Halil Konakcı hakkındaki suç duyurusuna savcılıkça “işleme konulmama” kararı verildi.

Kasaptaki ete soğan doğranmamış…

İNTİKAM

28 Şubat intikam kumpasından tutuklu bulunan 82 yaşındaki Emekli Koramiral Aydan Erol kanser rahatsızlığı gerekçesiyle tahliye edildi.

Ölmeden çıkardılar ya, ne büyük kayra!..

AVUNTU

Daha önce Kuran kursunun elektrik faturasını ödeyenlere “cennet müjdeleyen” Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı‘ndan bir gün sonra yaptığı paylaşımda Fatih Sultan Mehmet’i fetihten  ve RTE’yi ekonomideki başarısından dolayı övdü, muhalifleri için “Onuncu Yıl Marşı ile tagutlarına (tapınılan varlık, put) tapınarak avunuyorlar” ifadelerini kullandı.

RTE’nin ekonomik başarısı (!!!) da fena bir avuntu sayılmaz…

BİLİRKİŞİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, aralık ayından başlayarak baz etkisiyle enflasyonun düşmeye başlayacağına işaret ederek, “Önümüzdeki yıl enflasyonun düştüğü ve bunun toplum tarafından hissedilir şekilde yaşandığı bir döneme girmiş olacağız.” dedi.

Elbet bir gün düşecek, ileriye tarih vere vere sonunda bilecek…

VARSA

Mafya iddiaları ile ilgili atışmada Kılıçdaroğlu Bakan Soylu’ya “Sırtını mafyaya dayarsan zaten bunları göremezsin. Bana dönüp diyorsun ki ‘İspatla’. İşte ispatladım, ne yapacaksın? Onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin.”

Etmez…

ÇARŞAMBA İĞNELERİ – 3 Kasım 2022” hakkında bir yorum

  1. Gönül Pınar Atacı

    Açık ve gizli, iç ve dış, özel ve tüzel ihanet, cehalet ve melanet ögelerini ve öznelerini her ÇARŞAMBA olduğu gibi bu ÇARŞAMBA’da da en özlü ve özel, çok anlamlı ve güzel hatta tek veya birkaç sözcük kullanıp MÜKEMMEL bir biçimde İĞNELEYEREK teşhir ve tel’in eden bir ÇARŞAMBA İĞNELERİ daha. Çok değerli yazarı sevgili Naci BEŞTEPE’ye en yürekten tebrikler, özel selamlar, derin saygılar, en iyi dilekler ve yeni başarılar.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir