CUMHURBAŞKANI VE AİLESİNE AÇILAN DAVANIN, ANLAŞMA ÜZERİNDE NE KADAR TESİRİ VAR?

CUMHURBAŞKANI ve ABD’de AİLESİNE AÇILAN DAVANIN,
ANLAŞMA ÜZERİNDE NE KADAR TESİRİ VAR?

Koray Aydın'dan ABD ile anlaşmaya tepki

(AS: Bizim kapsamlı katkımız yazının altındadır..)
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın,
* “Ülkenin Cumhurbaşkanına, ailesine ve evlatlarına mali durumlarıyla ilgili açılmış olan bir davanın acaba bu iş üzerinde ne kadar tesiri vardır diye herkesin kafasında soru işaretleri var, benim de var.” dedi.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Barış Pınarı Harekatı‘na ilişkin, “Ne olursa olsun Türk milletinin bütün fertlerinin Türkiye’nin menfaati söz konusu olduğunda ülkesinin ve ordunun yanında yer alacağını bilmesinde büyük yarar olduğunu düşünüyoruz.” dedi. Aydın, partisinin Bursa İl Başkanlığınca Nilüfer ilçesindeki bir salonda organize edilen üye katılım ve eğitim törenine katıldı. Burada gazetecilerin Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin sorusunu yanıtlayan Koray Aydın, Türkiye’nin zor günler yaşadığını söyledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımları da eleştiren Aydın, şöyle konuştu:
  • “Bu kadar ağır sözlerin altında böyle bir anlaşmanın yapılıyor olmasının hangi sonuçlar doğuracağını işte bu gelişen olaylarla daha iyi değerlendirme olanağı bulacağız. Adamlar her tarafta Türkiye’ye çeşitli mahkemeler de açtılar, toplum bunları pek görmedi ya da görmezlikten geldi. Ülkenin Cumhurbaşkanına, ailesine ve evlatlarına mali durumlarıyla ilgili açılmış olan bir davanın acaba bu iş üzerinde ne kadar tesiri vardır diye herkesin kafasında soru işaretleri var, benim de var. Bu işte zaafı bile olsa, yanlış yapıyorsa bile, Cumhurbaşkanının bu teslimiyet içine girmemesi, ne olursa olsun Türk milletinin bütün bireylerinin Türkiye’nin çıkarı söz konusu olduğunda ülkesinin ve ordunun yanında yer alacağını bilmesinde büyük yarar olduğunu düşünüyoruz.”
“İYİ PARTİ, HER KESİMDEN OY ALABİLEN BİR PARTİ”
Koray Aydın, partilerine katılımların arttığını, kendilerine yeni katılımlarla ilgili de bir yol haritası belirlediklerini ifade etti. Parti tabanlarının kalıcı bir duruma geldiğini aktaran Aydın,
“Bütün araştırmalar bunu gösteriyor. Araştırmaların teyit etmesi bizim açımızdan çok önemli oldu. 25 Ekim’de 2 yıllık olacağız, bu kadar sürede partinin zemininin oluşturulup, bunun kalıcı bir hale dönüştürülmesi Türk siyasal yaşamında pek olmuş, başarılabilmiş bir konu değildi. İYİ Parti, oy geçişkenliği ve zenginliği açısında bütün partilerden oy alabilen bir partiye dönüşmüş durumda. Özellikle her partiden küskün, dargın, umudunu kesmiş, yeni parti arayışları içinde olan insanların her kesimden partimize bir akışı olduğunu gözlemleyebiliyoruz.” diye konuştu.
Partiyi kurumsal bir yapı haline getirmek için çabaladıklarını belirten Koray Aydın, üye veri tabanı oluşturma amacında olduklarını, kısa sürede yoğun etkinliklere başladıklarını dile getirdi.

Resmi kayıtlara göre 192 bin İYİ Parti üyesi olduğunu da kaydeden Aydın, son bir haftalık çalışmalarının ardından bu rakamın 200 bine çıktığını aktardı.

Yeniçağ, 20.12.19, Koray Aydın’dan ABD ile anlaşmaya tepki
====================================
Dostlar,

“Erdoğan Suriye’deki tutumunu değiştirmeli. Erdoğan’ın banka hesaplarını inceledik”

ABD Başkanı D. Trump’ın 09 Ekim 29019’da T.C.’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektup aşağıda..  Bizimkiler sözde, bu mektubu (ültimatomu!) çöpe atmışlar!
Diplomaside / Uluslararası hukukta böylesi bir davranış örneği yok!
Ayrıca ABD mektubu açıklayınca, kamuoyuna zoraki bilgi verme de herhalde majesteleri Erdoğan’ın 5. sınıf Sultanlığa indirgediği “anomalili rejimlerde” rastlanabilir..

İbretlik Mektup aşağıda.. Ulusal gururumuz çok inciniyor ama eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, muhatabın hiç mi payı yok böylesi haşlanmada??
*****

Sayın Cumhurbaşkanı;

Hadi iyi bir anlaşma yapmaya çalışalım. Siz binlerce kişinin öldürülmesinin sorumlusu olmak istemezsiniz, ben de Türk ekonomisini yok etmek istemem, ki yaparım. Yapabileceklerimin küçük bir örneğini Rahip Brunson konusunda zaten size göstermiştim. Sizin sorunlarınızı çözmek için çok çalışıyorum. Dünyayı hayal kırıklığına uğratmayın. İyi bir anlaşma yapabilirsiniz. General Mazlum (Şahin Cilo adlı PKK’lı) sizinle müzakere etmek istiyor, geçmişte yapamayacağı pek çok tavizi vermeye razı. Yeni elime geçen, bana hitaben yazdığı mektubu ekte size gönderiyorum. Eğer bunu doğru ve insani şekilde yapabilirseniz, tarih size olumlu bakacaktır. Eğer iyi şeyler olmaz ise sizi sonsuza kadar şeytan olarak görecektir. Katı bir adam olmayın.

    • Budala olmayın..

Sizi daha sonra arayacağım. Saygılarımla, 09 Ekim 2019
Donald Trump / ABD Başkanı

******
Ulusumuz artık çok acı gerçekleri görmeli; bu iktidarın olağanüstü hataları ülkemizin  saygınlığını ve gücünü çook ağır yaraladı.. 

  • Kişisel hırslar / çıkarlar uğruna ülkemiz acımadan heba ediliyor!

2011’den bu yana Suriye’nin parçalanması planında ABD-AB’nin yanında BOP eşbaşkanı olarak görev alan AKP = Erdoğan, ardışık ağır diplomatik hataların, dinci hülyalarının bedelini on milyarlarca Dolar yitikle, şehit ve gazilerle ve giderimi (telafisi) olanaksız daha pek çok yıkımla ülkemize ödetirken, perde arkasında şaşırtan, ürküten, korkutan gelişmeler yaşanıyor.

ABD’li senatörler, Türkiye’nin yaptırımlardan etkilenmemesini ancak Suriye operasyonu durursa olabileceğini söyledi. Ek olarak:

“Erdoğan Suriye’deki tutumunu değiştirmeli. Erdoğan’ın banka hesaplarını inceledik”

AKP = Erdoğan, önce şiddetle redderken, saatler içinde neden yelkenleri indirerek masanın başında ABD Başkan Yrd. M. Pence ile eş konumda otur(tul)du ve dikte edilen ABD planını kabul etmek zorunda kaldı? İç kamuoyunu kandırmayı sürdürmek için bu çok ağır dayatma bile yalaka yandaş basında “büyük zafer” olarak sunulabildi!.

Nutkumuz tutuluyor ancak AKP = Erdoğan, sanırız – korkarız (!) “son kozunu” da oynadı.

Bu rüzgar geçince içerideki yangın AKP=Erdoğan iktidarını da halkımız gibi kavuracak.

Kısa bir erteleme için bunca ağır bedel bu ülkeye nasıl ödetilebilir !?

ABD ile “120 saat anlaşması” nın bağıtlanmasının ertesi günü Erdoğan’ın yüzündeki muzaffer eda (!) öylesine iğreti duruyor ki, iletişim derslerinde tipik örnek olarak kullanılabilir.

Halkımızın kendilerine dönük bu AKP operasyonunu yutmayacak ve de bağışlamayacaktır.

*****
Öte yandan ABD Başkanlarından F.D. Roosvelt’in ATATÜRK’e mektubu ne denli kıvanç verici: *****
Geçtiğimiz ay BM toplantısı için gittiği ABD’de Trump RTE ile görüşmedi! “Kasım’da gel… ” dedi, oyalıyor.
ABD hala stratejik müttefik mi?
Dünyayı karşımıza alarak başarılı olma olanağı yok; hamasete son verilip tez elden ATATÜRK dönemi dış politikaya dönülmeli.

  • ABD üsleri kartını AKP = RTE neden asla gündeme getir(e)miyor??Artık 5 yıldır giderim (tazminat) ödemelerini alamayan Soma iççilerinin hukuk dışı engellenen yürüyüşlerini konuş(a)mıyoruz. Belimizi büken yoksullaştırmayı, dayanılmaz yaşam pahalılığını, ağır ekonomik bunalımı, korkunç bütçe açığını ve kamu borçlarını, TCMB’nın el konan kârını ve yedek akçelerini… ve daha peeeek çok sorunu konuş(a)mıyoruz.. AKP = RTE bundan ala ne isteyebilirdi ki ? Dolayısıyla bu operasyon gerçekte kime ve neye hizmet ediyor/etti acaba??
  • Genç işsizliği %27’yi aştı. Bu yıkım verisi de mi bir şey ifade etmiyor AKP = RTE için??

    Ne yapmalı ?

    Erdoğan, Esat ile -artık- resmen görüşmeli, kör inadını aşmalı, el sıkışmalı ve Suriye ile işbirliği yapmalı; bu bataklıktan çıkışın başka hiç bir yolu yok! Terör örgütleri en etkin bu yolla etkisizleştirilebilir. 8,5 yıldır sürdürülen çok hatalı Suriye politikası kökten değişmeli.

Her gün “…. şu kadar terörist etkisizleşitirldi (öldürüldü!)..” diye rapor vermenin nasıl bir politik gerekçesi (rasyoneli) olabilir? Üstelik Batı, koro halinde Türkiye’yi “Kürtlerin katili” ilan ederken.. Tam da tersine, Batılı emperyalistlerin elini ve tezini güçlendiren akıl dışı bir uygulama bu; hemen bırakılmalı..

Toplumu / yaşamı daha da dincileştirici, dini bir afyon gibi damardan verme politikasına kesinkes son verilmeli..

  • Uyuşturulmuş bir sürü toplumla, Erdoğan’ın özlemi ümmet – tebaayla  21. yy’da ayakta kalma olanağı yok-tur!

Ekonomdeki çöküş için TBMM’!de genel görüşme yapılmalı ve muhalefetin önerileri dikkate alınmalı.

HDP’nin üzerine daha fazla gidilmemelidir. Kamuoyu vicdanında bu politikanın karşılığı yoktur. AKP böylelikle HDP’yi mağdurlaştırabilir ve halkımız mağdura sahip çıkar.. Yoksa böyle bir şey midir AKP = Erdoğan‘ın kafasındaki tilki kuyruklarından biri?? Hazır Suriye operasyonu ile MHP’den – İYİ Parti’den, CHP’den “bir miktar” emanet oy devşirmişken, beklenmedik bir işbirliği mi HDP ile??! Aykırı mı geliyor? Geçmişte çoooook daha ötesi yapılmadı mı?

Yineleyelim :

  • Halkımızın kendilerine dönük bu AKP operasyonunu yutmayacak ve de bağışlamayacaktır.Göreceğiz..

Sevgi ve saygı ile. 19 Ekim 2019, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK MD, MSc, BSc
Siyaset Bilimci, Mülkiyeliler Birliği Üyesi
Sağlık Hukuku Bilim Uzmanı
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

CUMHURBAŞKANI VE AİLESİNE AÇILAN DAVANIN, ANLAŞMA ÜZERİNDE NE KADAR TESİRİ VAR?” hakkında bir yorum

  1. Geri izleme: Bayrağımız sonsuza dek özgürce dalgalansın.. – Prof. Dr. Ahmet SALTIK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir