Abdüllatif Şener’den Kudüs tepkisi: “Sil sahte gözyaşlarını”

Abdüllatif Şener’den Kudüs tepkisi:
“Sil sahte gözyaşlarını”

(AS: Bizim kapsamlı katkımız yazının altındadır..)
ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına AKP cephesinden gelen tepkilere AKP kurucularından Abdüllatif Şener’den yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Ortadoğu’yu karıştıran Kudis kararına dünyadan tepkiler dinmiyor.

Hamas lideri Haniye’den “yeni intifada” çağrısı

Eren Erdem’den AKP’ye belgeli Kudüs tepkisi: Kudüs Filistin’in diyorsunuz ama…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararına ilişkin, “Böyle bir adımı atmak dünyada, özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır?” dedi.

AKP kurucularından eski Bakan Abdüllatif Şener, AKP’nin Kudüs kararına gösterdiği tepkilere verdiği yanıtta, AKP’nin c Körfez ülkelerinin yanlış politikaları nedeniyle bu durumun yaşandığını belirterek “Sil sahte gözyaşlarını” dedi.

Şener’in Twitter’dan yaptığı paylaşım şöyle:

 “Sünni ve Vahhabi dünyası, Şiilerle aynı safta namaz kılmayı kerih görmüştü. Ama cihatçı(!) örgütler Irak’da, Suriye’de, Libya’da, Yemen’de İsrail için vuruşmuşlardı. Suud, Katar, Davutoğlu bu yağmada ABD ve İsrail’le aynı saftaydı. Bu sonuç senin eserin. Sil sahte gözyaşlarını..”

[Haber görseli]

===================================
Dostlar,

Mavi Marmara gemisi ile ilgili süreçte AKP – İsrail görüşmelerinde örtük gibi gözükse de Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması AKP tarafından itiraz görmeyerek dolaylı kabul edilmişti..
Şimdilerde ise 1 kaşık suda fırtına / yaygara koparılıyor.. Daha doğrusu yaygara koparılmaya çalışılıyor. Hangi güçle kafa tutuyorsun?? Ekonomin perişan, borçlar gırtlağı aşmış ve çeviremiyorsun. Enflasyon resmen % 15’lere dayanmış. İşsizlik almış başını gidiyor. İflaslar ve kredi geriödemeleri sorunlu, on bini aşkın taşınmaza bankalar el koymuş, Ordu’nun kolunu kanadını kırmışsın, halkı içeride AKP’den yana ve karşıtları diye 2’ye bölmüşsün, tüm okulları imamhatip okulu yapıp yaşamı dincileştirmişsin, sabahın köründe insanlar – çocuklar okula – işe gidiyor, zamanı 1 saat geriye almıyorsun Suudi ile aynı saatte namaz kılacağım diye, tek adam rejimi kurmuşsun, yolsuzluklar ayyuka çıkmış yadellerde mahkemeler kurulmuş…

  • Yahudi cesaret madalyası alan sen değil misin?

Ama kaprislerin bitmiyor, hele o kibirin yok mu, insana en çok o ağır geliyor..

Hangi güçle kafa tutuyorsun? Gündem oyunu mu, dostlar alışverişte görsün mü, halkı gerçek – yakıcı sorunlarından uzak tutma mı? Yunanistan ziyareti de nereden çıktı? İşgal edilen vatan topraklarını (Ege adalarını) sormuyor, müftüyü dert ediyorsun. Ne denli ağır hata işlediğinin farkında olmadan (?) ülkemizin tapusu – tabusu Lozan’ı masaya yatırmaya kalkıyorsun.. Kıbrıs’ta işgalcisiniz diyen Yunan başbakanına “o halde çözelim..” diyebiliyorsun!?

Bütün bunları yapan eleştirildiğinde ise AKP genel başkanlığını bırakıp Cumhurbaşkanlığı kalkanına sarılıyorsun.. Kimse ağzını açmasın istiyorsun ama sana hakarette – aşağılamada – azarlamada…. sınır yok… Cezaevleri tıklım tıklım dolu.. FETÖ ile savaşım diye 1,5 yıldır ülkeyi OHAL altında inletiyorsun..

Böylesi bir devlet yönetimi ve mutlak derecede keyfi – tek adamlık 21. yy’da dünyanın hangi uygar bölgesinde var??

Her gün ama her gün birkaç yerde uzuuuuun uzun konuşan ve TV’leri – zamanımızı işgal eden bir tablodan artık bıkıp usandık, gına geldi. Ama TBMM görüşmeleri TV’den naklen yayınlanmıyor!? Nedendir??

80 milyonluk koca ülke, kadim Türkiye oyuncak edildi.. Saygınlığı ayaklar altında ve ulusal çıkarları ciddi biçimde tehlikeye sokuldu. Suriye serüveninin doğrudan nedeni sizsiniz.
Türkiye bunları hak etmiyor.. Bu fiyasko daha fazla sürdürülemez. Düşün artık bu ülkenin – halkın sırtından.. Bizi rahat bırakın; ne yapıyorsanız, nereye gidiyorsanız…. gidin..

Abdullah Şener’in sözlerinin neresi yanlış? Bunca takiyye bir müslümana yakışır mı?

Artık katlanamıyoruz anlaşıldı mı? Ülke SOS veriyor : SOS! SOS! SOS! SOS! ….

Sevgi ve saygı ile. 08 Aralık 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir