Şehir hastanelerine karşı forumlar yapılacak

Şehir hastanelerine karşı forumlar yapılacak

Avrupa Yakasında ise 23 Kasım 2017, Perşembe günü saat 19.30’da Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi Tiyatro Salonunda yapılacak forum-konferanslarda açılış konuşmalarının İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez yapacak. Sunumları ise Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel yapacak.

TTB ve İTO’nun konuya ilişkin ortak açıklaması şöyle:

“AKP’nin uyguladığı Sağlıkta Dönüşüm Projesinde son perde açılıyor:

  • “Devlet”in hastanesi gidiyor “Şehir” hastanesi geliyor!
  • Kamu hastaneleri, Hazine’nin finansal riski üstlendiği ‘Yap-Kirala-Devret’ modeli ile, Şehir Hastanesi adı altında özelleştirilmektedir. Bu uygulama ile;
    – 4 yıllık kira bedeli ile yapılacak hastanelere 20 yıl kira bedeli ödenecektir.
    – Arazi, altyapı ve finansman garantisini kamu üstlenmektedir. Eğer yeterince ‘müşteri’ hasta bulunamayıp zarar edilirse, aradaki fark otoyol ve köprülerde olduğu gibi vergilerimizden oluşan genel bütçeden karşılanacaktır.
    Kamu/özel işbirliği modeli ile hızla bina yapacağız denilerek, şimdiden Sağlık Bakanlığı’nın toplam yatak kapasitesinin üçte biri gizli özelleştirme ile finans çevrelerinin insafına terk edilmektedir.
    – Kazanç getirecek tıbbi hizmetler, destek hizmetleri ve ticari alan işletmesinin imtiyazı özel sektöre verilecektir.
    – Şehrin içindeki ulaşımı kolay hastaneler kapatılmakta; şehrin dışında özel sektörün Sağlık Bakanlığı ile ortak yöneteceği AVM tarzı dev hastaneler kurulmaktadır.
    -Şimdilik GSS primi, katkı-katılım payı ödeyerek hizmet alınan bu kurumlarda, özel sağlık kuruluşlarında olduğu gibi ek ücretler ödenecektir.
    -Başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına güvencesiz ‘taşeron’ sistemi ile daha da düşük ücretle çalışacakları bir çalışma modeli dayatılmaktadır.
  • Biz hekimler; devletin kamu hastanesinde ciro/kira bedeli baskısı olmadan, sadece tıp biliminin gereklerine göre sağlık hizmeti vermek istiyoruz.

Hastanelerimize hep birlikte sahip çıkmak ve bu alandaki mücadelemizi ortaklaştırmak üzere düzenlediğimiz “KONFERANS /FORUM” etkinliğine katılımınızı bekliyoruz.”
============================================
Dostlar,

Bu ŞEHİR HASTANELERİ dayatması kökü dışarıda ve benzer öbür milyar dolarlık girişimler gibi AKP’nin yerel + küresel sermaye ortaklıklarının taşeronluğunu yürütmesi ürünüdür.

  • Acaba bu alanda da “…yanıldık – yanıltıldık – kandırıldık – ihanet ettik..” diyebilecek miyiz yakında??
  • Bu proje, toplam 41 bin yataklı 29 dev hastaneyi ve onlarca milyar dolarlık bir portföyü içermektedir ve gözleri kör edecek düzeyde “parlak – kamaştırıcıdır”. Bu yüzden de sermaye birikim tutsağı küreselleşen kapitalizm, hiçbir karşı çıkışa hoşgörü gösteremez, göstermeyecektir. Boşaltılacak hastanelerin bina ve arazileri talanın en iştah kabartan yönleridir.

Sorunu web sitemnizde çok sayıda dosyada irdeledik. “şehir hastaneleri” sözcükleri sitemiz manşetinde arama çubuğuna yazıldığında bu çığlıklarımız okunabilir. 3 gün önce 1 Kasım 2017’de bizim de üyesi olduğumuz Mülkiyeliler Birliğinde de sorunu bir görsel konferans ile ayrıntılı inceledik ve yansılarımızı pdf olarak web sitemize yükledik :

http://ahmetsaltik.net/2017/11/01/sehir-hastaneleri-talani-konferansimiz/

Bu saldırının mutlaka durdurulması gerekiyor…

Sevgi ve saygı ile. 04 Kasım 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir