Küfürbaza civciv, namusluya şahin devlet!.. 

Küfürbaza civciv, namusluya şahin devlet!.. 

Mehmet Faraç

Mehmet Faraç
Aydınlık Gazetesi, 12.10.2017

(AS: Bizim katkımız yazının altındadır..)
Birkaç tane küçük trafik cezası varmış… Üstelik kanunsuz ve uydurma gerekçelerle yazılmış sözde “ceza”lar bunlar!.. Ve de FETÖ’cü hakimlerin adaletsizce sonuçlandırdığı basın davalarıyla ilgili küçük yargılama giderleri… Hem de bazıları müvekilini satan, avukat kılıklı çıkarcıların hatalarının yolaçtığı cezalar!!! İşte Maliye Bakanlığı yememiş-içmemiş, aylar önceden itibaren bu basit alacaklarının peşine düşmüş!.. Yalnızca bizim gibilerin değil, zehir hafiye misali bu ülkedeki milyonlarca kişinin peşine de düşmüş maliye!.. Hem de en hızlı atlara binerek, hem de en küçük alacakları için!!! Yani; çoğundan habersiz olduğumuz birkaç yüz liralık sözde vergi “borç”ları için devlet neredeyse yanına kılıç-kalkan ekibini de alarak, sokak sokak vergi avına çıkmış!..Atak halde, cesaretle ve de amansızca mücadele etmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin “alacak”larına hakim olan koca devleti!..
Nefes aldırmadan, bir an olsun göz açtırmadan ve en önemlisi de zerre kadar taviz vermeden takibe girişmiş devletin alacağı için bürokrasi neferleri… Aferin “büyük devlet”e ve onun yoksuldaki alacağı için amansızca uğraşan cengaver elamanlarına!!! “Borç” ya bu, tahsil etmek lazım, devlet ve milletin büyük ve ebedi yararı için!!! İşte bu yüzden mektup üstüne mektup, çağrı üstüne çağrı göndermiş defalarca maliye… Hem de kağıda, zarfa, matbaa giderlerine, pul paralarına ve boşa giden mesai harcamalarına hiç de acımadan…
DÜŞ PEŞİNE YOKSUL YURTTAŞIN…
Bilmeyen de sanabilir ki, binlerce çalışanı olan bir holdingin patronunun ya da emlak zengini bir işadamının vergi borçlarını takip ediyor koca devletimiz!.. Ya da sanılabilir ki, Bank Asya’dan ve devlet bankalarından çektikleri ucuz kredilerle yalı-konak alan “gazeteci” kılıklı satılmışların peşine düşmüş anlı-şanlı devlet!..Kimbilir belki de milleti dolandıran, vergi kaçırmak için her türlü yöntemi deneyen “işadamı” kılıklı dalaverecilerin arkasından koşmuş maliye hafiyeciliği!..

Ne yazık ki bunların hiçbiri değil devleti, memuru, bürokratı acımasızca ve pervasızca, “007 Bond” gibi harekete geçiren, kovboylar gibi iz sürmeye zorlayan ve “alacak” tahsil etmek konusunda ısrarlı ve kararlı tutan… Heyhat ki hiçbiri değil!…

Yaşamı boyunca tek bir bankadan kredi almamış, çoluk çocuğuna haram yedirmemiş bir gazeteci olarak devlet mektupla ve SMS’le peşimize düşünce, boynumuz kıldan ince dedik ve duyarlı-örnek yurttaşlar gibi borçlarımızı aylar önce “yapılandır”dık, tıkır tıkır da ödüyoruz “faiz”iyle birlikte…

NEREDE ‘ADALET?..’

Peki; yoksul, gariban, emekli ve en önemlisi de namuslu vatandaştan alacağı için teyakkuzda olan koca devlet, halka utanmazca küfürler eden terbiyesizlerin, kredi vurguncusu işadamlarıyla “özelleştirme” talancısı sırtlanların vergi borçlarına karşı neden bu kadar aciz davranıyor acaba?..

  • Söyler misiniz; bu millet; yurttaşların anasına ahlaksızca küfürler ederek küçülen “işadamı” kılıklı kan emicilerin kredi borçlarının silindiğini kıyamete kadar unutabilir mi?..

Yalnızca devletin değil, aslında milletin de parasının “vergi” adı altında tahsil edilmesi gerekirken, kanunları nasıl çiğneyebilir AKP, “eşitlik” ilkesini nasıl bir tarafa atabilir ve “yetim hakkı”nı nasıl hiçe sayabilir?..

Nasıl silermiş devlet küfürbaz işadamlarının milyonlarca liralık vergi borçlarını?..
Ne hakla sildi AKP bir çırpıda milletin zenginden alacaklarını?..

Hangi yasanın emridir bu?.. Ve kim verdi bu yetkiyi AKP’ye?..
AKP’ye yıllardır oy veren vergi borçlusu fakir fukara, küçük esnaf ve iflas eden işadamları içlerine sindirebildiler mi bu kanunsuzluğu ve ikiyüzlülüğü?..

Velhasıl en önemlisi de, “adaletin timsali” Hz. Ömer yaşıyor olsaydı ne derdi bu büyük ihanete ve ikiyüzlü rezalete?..

MİNAREYE KILIF!..

Durup dururken anımsatmadık vergi kanunsuzluklarını ve “Ali- Cengiz oyunu”nu!.. Merak etmeyiniz, birkaç yüzliralık trafik ve yargı gideri borcu da zorlamadı bu yazıyı yazmamızı… Çünkü millet vergi baskısı yüzünden ekmeğe muhtaç kalırken, emeklilerin üç kuruşluk maaş artışları fahiş zamlarla geri alınırken ve ağır maliye yaptırımları binlerce esnafa kepenk kapattırırken AKP iktidarı, yeni bir vergi silme operasyonuna hazırlanıyormuş… Üstelik yine zengini korumak ve daha da zengin etmek için!!!

İşte, CHP’li Aykut Erdoğdu önceki gün sosyal medyadan duyurdu, AKP’nin Meclis’e getirdiği “torba yasa” tasarısındaki yeni vergi silme numarasını!..

Büyük bölümü yabancılara ait olan Vodafone, Turkcell ve Telekom’un 5 milyar liraya ulaşan kamu borcu silinecekmiş!.. Demiş ki CHP yöneticisi;

  • “Biz abone olarak her ay şirketlere ödediğimiz faturalarla %15 Hazine payı da ödüyoruz. Şirketler eğer bu payı Hazine’ye aktarmazlarsa üç katı ceza ödemek zorundalar… Yapılan düzenlemeyle Hazine’den kaçırılan alacaklarla ilgili ceza bir kata indiriliyor… Hazine 2012 yılına kadar yapılan incelemelerden yaklaşık 2,2 milyar TL alacaklı durumda. 2017 yılına kadarki alacak tahmini olarak 5 milyar TL… Bu tutarla ilgili hükümet bir tür af getiriyor… Üstelik Maliye Bakanlığı’na şirketlerle uzlaşma yetkisi veriliyor… AKP, uzlaşma kurumunu yandaşların vergilerini silmek için kullandı… Getirilen uzlaşmalarla ilgili dava açma hakkı bile kaldırılıyor… Minareyi çalacaklar, kılıf hazırlanıyor… Bu yasayla vergi yükü gariban vatandaşın sırtına yükleniyor…”

Şimdi bu yeni vergi oyunu da, AKP’ye ısrarla oy verenlerin hakkıdır diyeceğim ama olmuyor işte… Asıl soru şudur; yoksul yurttaştan alacağına “şahin”, uyanık zenginden alacağına ise “civciv” kesilen bir siyaset anlayışının “adalet”i takiyyeden öteye gidebilir mi?..
=======================================
Dostlar,

Ağzımızı açsak suç işleyeceğiz neredeyse . Yazı bizi öylesine yaraladı.
İktidardaki partinin adında “Adalet” var değil mi? İlk sözcük hatta.
İkinci sözcük “Kalkınma”!
15 yılda ülkemizde hangisi kaldı?

  • Adalet yerine zulüm – OHAL ve TEK ADAM diktası;
  • Kalkınma yerine de “BORCU BORÇLA ÖDEYEBİLEN” batakta ekonomi, iflas..

    Bir insan, milyonlarca seçmeni nasıl böyle afsunlayabilir??
    Nasıl 20 milyonu aşkın insanın basireti bağlanır ve sorgusuz – sualsiz müritleşirler?
    Basın nasıl akıl almaz ölçüde yandaş – yalaka – yoz – çıkarcı – sahibinin sesi olabilir?

Tek bir açıklaması var : ALÇAKÇA TALANA REZİLCE ORTAK OLMA SEFALETİ!

Bu necip millet/ümmet “… Milletin a’sına koyacağız..” diyen Mehmet Cengiz’i unuttu mu?
Bu iktidar, bütün zamanların en yüz kızartıcı suçunu işleyen bu kişilere neden hala ihale verir?

Bu iktidar kimden yana mıdır?
Gerçekten Müslüman mıdır; tüüüüüm muazzam yolsuzluklarına dini kalkan mı etmektedir?
Ve son bir soru : Yağma Hasan’ın bu böreği tükenmeyecek midir?
Kuru ekmeğe muhtaç derecede yaratılan onmilyonlarca yoksul ile bu ülkede nasıl barış – huzur içinde yaşayacaksınız?

Ödenemez eşiği geçen borçları nasıl ve neyle ödeyeceksiniz?

  • Mehmetçiğin kanıyla mı; vatan toprağıyla mı?

Hangisiyle, hangisiyle eyyyy AKP’li olan saf / görünen mücrim Müslimin!

Sevgi ve saygı ile. 13 Ekim 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net   profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir