ABD’li general: ”Bizim çocuklar harekete geçti!”

ABD’li general:
”Bizim çocuklar harekete geçti!”

E. Tümg. Ahmet Yavuz ile ilgili görsel sonucu

(AS : Bizim katkımız yazının altındadır..)

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ABD’li bir subayın ‘Bizim çocuklar harekete geçti’ dediğini söyledi.

Balyoz kumpasında 40 ay hapis yattı, ancak beraat etti. Yavuz, yeni çıkan ‘Vesayet Savaşları’ kitabını anlatırken başlıktaki bu bilgiyi verdi ve bir ABD’li subay ile bir Türk subayı arasında konuşmayı aktardı..

Bir Amerikan subayı, ‘Bizim çocuklar harekete geçti’ dedi

Balyoz davasında 40 ay tutuklu kalıp beraat eden emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, 15 Temmuz’da yaşananlara ilişkin yeni ve önemli bir bilgi paylaştı. Sözcü’ye konuşan Yavuz, darbe girişimi sırasında ABD’li bir subayın emekli bir Türk subayını arayarak, “Bizim çocuklar harekete geçti” dediğini ifade etti.

…Bir tweet attım: “Başarılı olması mümkün olmayan bir kalkışma. Yarın bir şey kalmaz sakin olun” Telefonum hiç susmuyordu. Sokağın köşesindeki meydanda yoğun bir kalabalık ve askerler gördüm. ‘Eyvah’ dedim içimden. Çatışmayı önlemem ve askeri kışlaya geri göndermem gerektiği hissiyle kendimi sokağa bıraktım. Meydandaki kalabalık 300-400 kişi, dar sokaktaki askerler 40 kadardı. Sivil ve asker karşı karşıyaydı. Kendimi emekli general olarak tanıttım. Darbeye karşı bir kişilik olduğumu vurguladım. Askerlere döndüm. Komutanlarını sordum. Arkadaydı. Geldi. Yasa dışı bir iş yaptıklarını, derhal kışlalarına dönmeleri gerektiğini söyledim. Bir yandan sivillerle, diğer yandan binbaşıyla konuşuyordum. Kalabalık içinden iki kişiyi zapt etmek sorunu yaşadık. Sonradan, bunlardan birinin sivillere “Asker ateş açacak!”, askere yaklaşıp “Ateş açın!” dediğini öğrendim. Muhtemelen FETÖ’nün adamlarındandı. Bunlarla mücadele etmek oldukça güç oldu ve zaman kaybına yol açtı. Sonuçta kalabalığı askerlerden uzaklaştırmayı başardık…

Bu satırlar Kara Harp Akademisi eski Komutanı olan E. Tümgeneral Ahmet Yavuz’un Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan “Vesayet Savaşları İleri Demokrasi Hayalinden Darbe Gerçeğine” kitabından bir bölüm. Yavuz, 15 Temmuz felaketini yaşamak zorunda kalan Türkiye tablosunu ortaya koyduğu kitabını anılarıyla da zenginleştirerek okuyucuya demokrasi gelecek diye çıkılan yolda ülkeyi darbeye getiren süreci işliyor. Yavuz, o güne ilişkin şu bilgileri paylaştı:

NEDEN KİTAP YAZDI?

■ Okuyanlar neden yazdığınızı öğrenecekler ama nasıl ortaya çıktı ‘Vesayet Savaşları’?

Kitabı yazmaya 2015’te henüz sonlandırılmamış olan Beşiktaş’taki Sessiz Çığlık eylemleri esnasında karar verdim. Bir Cumhuriyet öğretmeni olan Sayın Mevci Özkan, bu dönemin doğurduklarını yazmam gerektiğini söylediğinde görev olarak aldım. Ülkesini seven insanlar olup bitenin geri planını görmek ve mümkünse çıkardığı dersleri halka aktarmak ister. Benim yapmaya çalıştığım da budur.

■ Kitapla ilgili ‘Suya yazdık’ diyorsunuz. Oysa anlattıklarınız yaşanmış gerçekler…

Orada kastım, askeri vesayeti kaldırmak için yola çıkanlar demokrasimizi geliştirmek maksadıyla bu işe giriştiklerini öne sürdüler. Bunu yaparken de kirli yollara başvurdular. Birçok acının yaşanmasına yol açtılar. Sonuç olarak demokrasiden uzaklaşmamıza ve başka bir vesayetin inşasına giriştiler. Dolayısıyla suya yazmış olduk. Askeri vesayetin demokrasinin önünde engel olduğu varsayımı genel bir kabul görüyordu. Oysa askeri vesayet birtakım engellere yol açsa da, görüldü ki, esas sorun başka taraftaymış… Askeri vesayet denilen yapı yıkıldı ama demokrasi değil darbe geldi. Sonuçta suya yazılmış oldu… Bu gerçekle yüzleşebilelim ve sorunlarımızın kaynağına doğru teşhis koyabilelim diye yazdım. Umarım okunur, tartışılır ve bağımsız, müreffeh, çağdaş ülke idealine katkı sağlar.

  • “15 gün oluyor bu olayı öğreneli. Anlatan subay arkadaşımız TSK’da görevli iken FETÖ’nün hedefi olmuş ve erken emekliye ayrılmış bir kişi. Bana bu olayı anlatan arkadaşım isim vermememi söyledi. Sizinle 15 Temmuz sonrası bir röportaj yapmıştık. Orada da darbe girişiminin BOP’la ilgisini anlatmıştım.

Darbe girişiminin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) bağlantılı olduğunu düşünüyordum ve bu olay da onun kanıtı. Darbe gecesi bir Amerikan subayı emekli bir Türk subayını arıyor ve ‘Bizim çocuklar harekete geçti inşallah fazla kan dökülmeden gerçekleşir’ diyor. Aradığı arkadaş emekli bir subay geçmişte birlikte çalışmışlar. Türk subay darbenin başarılı olamayacağını söylüyor. O da hayret ediyor ‘nasıl olmaz’ diye. Türk subay ‘olamaz çünkü bu girişimi bir grup yapıyor ve buna TSK içinden ve dışından tepki var başarılı olması mümkün değil diyor. Amerikan subayı bu kez hayal kırıklığına uğruyor.
ABD’nin tabii ki önceden haberi vardı. Fethullah Gülen’i o kullanıyor.

ATATÜRKÇÜ ASKERLER O GECENİN KAHRAMANI

Yavuz, “Türkiye çok ağır bir bedel ödedi sizce tüm bu yaşanılandan çıkarılması gereken en önemli ders nedir?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

Cumhuriyet ve onun kurucusuyla kavga etmeyi bir kenara koymalıyız. Darbeciler Atatürkçüdür tezi çöktü.
Dinci ve ipi emperyalizmin elinde olan bir grup darbeye kalkıştı.
Ve bu darbe girişimi kimilerinin yazmaya çalıştığı hikayede öne çıktığı gibi sadece halkın gayretiyle önlenmedi.” (Hande Zeyrek,13.08.2017, SÖZCÜ internet sitesi)
===========================================
Dostlar,

E. Tümg. Sayın Ahmet Yavuz, ülkemizin seçkin bir komutanı ve eş derecede önemli olmak üzere son derece nitelikli bir aydınıdır. TV programlarında katkılarını saygı ile ve öğrenerek izliyoruz. Öngörülerinde büyük tutarlık var. Gerçekte emekli edilmeyip daha da yükselmeli idi. Bu veri bile Türkiye’de kurgulanan ve sahneye konan Balyoz, Ergenekon vd. tuzak davaların hedefini ve yapanlarını elevermeye yeterli büyük ölçüde.

Sn. Yavuz’un SÖZCÜ’ye yaptığı bu kısa değerlendirme son derece önemli. Hoşgörünüzle, yinelemeye girmeden 5 ER saptamanın altını bir kez daha çizelim :

1. Askeri vesayet yıkıldı ama demokrasi değil darbe geldi.
2. Darbe girişimi Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) bağlantılıdır.
3. ABD’nin tabii ki önceden haberi vardı. Fethullah Gülen’i o kullanıyor.
4. Dinci ve ipi emperyalizmin elinde olan bir grup darbeye kalkıştı.
5. Darbe girişimi… salt halkın gayretiyle önlenmedi.”

Sayın Yavuz bir süre önce Cumhurbaşkanı ”Erdoğan’a bir açık mektup’‘ yazmıştı.
Bu çok önemli mektup ODATV’de yayımlandı (17.08.2016).. Okumak için lütfen tıklayınız :
Cumhurbaşkanına açık mektup

Sevgi ve saygı ile. 14 Ağustos 2017, Tekirdağ

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir