Düzgün TV Programımız : 30 Ağustos Utkusunun (Zaferinin) 101. Yılı

Dostlar,

Bu akşam (30 Ağustos 2023) Türkiye saati ile 21:00’de Viyana’dan canlı yayın yapan Düzgün TV‘den Sayın Bahar Altun’un konuğu olduk. Görsel aşağıda. 30 Ağustos 1922 – 30 Ağustos 2023… 101 yıl sonra görkemli utkuyu ve sonuçlarını irdeledik. Gazi Mareşal Mustafa Kemal Paşa komutasında kazanılan görkemli askeri utkunun siyasal tarihte, harp tarihinde, uluslararası hukukta yerini konuştuk.

Örn. bu utku (zafer) kazanılmasaydı Lozan Barış Andlaşması‘nı yapamayacaktık.
Son Osmanlı Padişahı Vahdettin’in 3 Paşasının Paris’te bağıtladığı (imzaladığı) Sevr Andlaşması uygulanacak, Anadolu’dan sürülmemiz ve Türk milleti olarak tarihten silinmememize başlanacaktı.

Yanı sıra, 101 yıl sonra, 21 yıllık AKP iktidarının ülkemizi içine sürüklediği çok yönlü bunalımı tartıştık, Sayın Bahar’ın sorularını yanıtlayarak.

Tüm olup bitenlerin asla rastlantı olmadığını, Emperyalizmin – emperyalistlerin asla vazgeçmedikleri / unutmadıkları / rövanş kovaladıklarını açıkladık. 104 yıl önceki Sevr’in post-modern türevi olarak BOP‘un (Büyük Ortadoğu Projesi‘nin) 2005-2006’dan beri Türkiye’de de yürürlükte olduğunu aktardık. Erdoğan’ın eşbaşkanlığını yaptığını onlarca kez TV’lerden övünerek duyurduğu bu hain bölücü planda Türkiye’nin parçalanmasının haritalarla yayınlandığını (US Armed Forces Journal, June 2006, Albay Ralph Peters) aktardık. Proje parti AKP kendine yüklenen misyonu yerine getiriyor. Ülkemiz her alanda bu yıkım, dağılma ve parçalanmaya, Anadolu Federe İslam Cumhuriyeti’ne sürükleniyor..

101. yılda göğsümüzü kabartarak yaşadığımız gururun yanı sıra, ülkemizi bunaltan sorunları, nedenlerini, kök nedenlerini ve çözüm yollarını paylaştık izleyicilerle..

  • Çare, YENİDEN KUVVAY-I MİLLİYE!

İzlemek için lütfen tıklayınız.. (1 saat). Paylaşılması ve gereklerinin yapılması dileğiyle..

https://www.youtube.com/live/UVqmLdNFZkw?si=V2q5z62afjpwxEq8

Sevgi ve saygı ile. 30 Ağustos 2023, Ankara

Prof. Dr. Ahmet SALTIK MD, BSc, LLM  
Atılım Üniv. Tıp Fak. Halk Sağlığı (Toplum Hekimliği) Uzmanı
Hekim, Hukukçu-Sağlık Hukuku Uzmanı, Mülkiyeli
www.ahmetsaltik.net        profsaltik@gmail.com
facebook.com/profsaltik       twitter : @profsaltik

 

 

 

Düzgün TV Programımız : 30 Ağustos Utkusunun (Zaferinin) 101. Yılı” hakkında 2 yorum

  1. Gönül Pınar Atacı

    Baştan sona dek ayırımsız her tümcesi ve sözcüğü OLAĞANÜSTÜ GÜNCEL, TÜMÜYLE BELGESEL, SOMUT VE NESNEL, GERÇEK KEMALİST YURTSEVER, DERİN BİLİMSEL, ULUSAL VE TOPLUMSAL ÖNEMLİ, YAŞAMSAL DEĞERLİ, EN MUHTEŞEM VE MÜKEMMEL bir yazı ve söyleşi. DAHİ bilgin sevgili hocamız Prof.SALTIK’a en yürekten tebrikler ve teşekkürler, özel selamlar ve sevgiler, derin saygılar ve en iyi dilekler, yeni başarılar ve utkular, ulu umutlar ve en mutlu ve kutlu bayramlar. Konuğu olduğu melekler denli genç ve güzel yapımcı ve sunucu sayın ALTUN’a da aynı duygular ve dilekler. Ve yediden yetmişe her yurtsever kız ve kızan, kadın ve erkek tarafından mutlaka izlenmesi, beğenilmesi, onaylanması, kutlanması ve paylaşılması gereken bu özel ve en güzel videonun özü ve içeriği ile ilgili bir adak :

    İŞTE TAM O ZAMAN YENİ BİR YAŞAM DOĞACAKTIR

    Bu gerici,yobaz ve süper gizli bölücü kliğin
    Ve uzak ve yakın emperyal destekcilerinin
    Ezeli ve ebedi emelleri,stratejileri ve planları
    Doğrudan ve dolaylı taktikleri ve programları

    Türk Halkı’nı, Türkçe’yi,
    Atatürk’ü ve Türkiye’ yi
    Ülke, bölge ve dünya Tarihi’nden silmektir.
    Yerlerine,Sevr hortlaklarını yerleştirmektir.

    Bu en derin hıyanete
    Ve devasa melanete
    Karşı durup mücadele ederek def’ol ve yokol demek için
    En geniş bir Hak,Vatan Ve Halk Cephesi kurup birleşelim.

    İşte o zaman bu yurda ve ulusa beka,barış,bağımsızlık,
    Özgürlük. mut, kut, umut, gönenç, aydınlık ve uygarlık
    Gelecek ve egemen olacaktır
    Ve yeni bir yaşam doğacaktır.

    Yani yüce 30 Ağustos Zaferi’ne yeni zaferler,
    Yani 30 Ağustos’lar kazanılarak eklenecekler.
    İşte tam o zaman bu yurt ve halk,
    Sonsuzluğa doğru at koşturucak,

    Gönül Pınar Atacı, 30.AĞUSTOS.2023

    Cevapla
  2. Ahmet SALTIK Yazar

    Sayın Hocam iyi akşamlar.
    Yazınızı okudum. Bir saatlik tv konuşmanızın tamamını da izledim. Her zamanki gibi üstün nitelikli, öğretici ve çok güzel bir yayın olmuş.
    30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlam ve önemine ek olarak, siyasal, ekonomik, sosyal, demografik, dinsel, eğitimsel, coğrafsal, hukuksal, ahlaki, sosyolojik, topografik, medyatik, tarihsel… ve güncel olarak tam 360 derecelik çok geniş bir ufuk turu yaparak Türkiye’deki mevcut siyasi iktidarın devlete, rejime, eğitime, hukuk ve adalete… yani bir anlamda anayasal düzene yarattığı bilinçli sorunların güzel bir özetini vermiş ve tam isabetle Kuvayi Milliye anlyışına yeniden dönmemiz gerektiğini belirtmişsiniz…
    Benim bildiğim kadarıyla Batılı emperlalistlerin ” DOĞU SORUNU” dedikleri olay Osmanlı İmparatorluğu parçalayıp aralarında paylaşabilme sorunudur. M.K.Atatürk bu projeyi boşa çıkartmıştı…Günümuzdeki temel yaklaşımları da yine Batının uydusu olan ve Batı çıkarları için bibirleri ile çatışarak emperyalistler adına vekâlet savaşlari yapan güdümlü siyasi yönetimler oluşturmaktır.
    Yine kanımca ve sizin de belirrtiğiniz gibi günümuźdeki BOP ya da Büyük Ortadoğu Projesi Sevr ile başarılamayan paylaşımı tekrar tedavüle sürmekten ibarettir…
    Selam, saygı ve sevgiler.

    Prof. Dr. Halil Çivi

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir