Prof. Dr. Halil Çivi
İnönü Üniv. İİBF Eski Dekanı
(AS: Bizim kısa katkımız yazının altındadır..)
Bu gün (9 Eylül 2022) İzmir’in düşman işgalinden kurtarılışının 100. Yıldönümü.
9 Eylül 1922.. Mustafa Kemal Atatürk‘ün kumanda ettiği şanlı Ordumuz, İzmir’i ve tüm Türkiye halkının namusunu, vatanını, geleceğini ve onurunu düşmanlardan temizleyip kurtardı.
Güzel İzmir’imizin kurtuluşu, özgür ve tam bağımsız bir Türkiye için çok sağlam ve asla sökülemez bir PERÇİN; demokratik, laik ve çağdaş bir Cumhuriyet için de ufuktan yeni doğmuş ve asla ışığı karartılamaz ebedi (sonsuz) bir GÜNEŞ olmuştur.
Kısaca, 9 Eylül 1922’de İzmir de emperyalist destekli düşman ordularına son darbenin vurulması, tüm ülkemiz ve halkımız için hem ebedi (AS: sonsuz) bir kurtuluş ve hem de demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti için yine ebedi (sonsuz) bir yeniden kuruluştur.
Başta İzmir’liler olmak üzere, tüm Türkiye halkının 100. kurtuluş ve kuruluş günü kutlu olsun!
***
Dostlar,
Geldikleri gibi gittiler…
Ancak, İ. Kahraman nam zatın hezeyanlarında olduğu gibi değil…
Şu tweet iletisini paylaştık ve onbinlerce okundu…
- Ülkenin her yeri şehitlik dolu. İ. Kahraman’ın ailesi-bildiklerinden şehit-gazi yok ki, “kurşun atmadık” diye itiraf ediyor. Ya akıl sağlığı sorunlu ya da atalarının yolundan gidiyor, Vahdettin gibi İngiliz muhibbi. Uyan ey Ulus uyan! Bu adam, RTE’nin CB Y. İstişare Kurulu üyesi!
Sevgi ve saygı ile. 10 Eylül 2022, Datça
Prof. Dr. Ahmet SALTIK MD, BSc, LLM
Atılım Üniv. Tıp Fak. Halk Sağlığı (Toplum Hekimliği) Uzmanı
Hekim, Hukukçu-Sağlık Hukuku Uzmanı, Mülkiyeli
www.ahmetsaltik.net profsaltik@gmail.com
facebook.com/profsaltik twitter : @profsaltik
BÜYÜLEYEN bir görsel ve MUHTEŞEM iki yazı. Çok değerli hatta DAHİ VE KEMALİST bilim insanları sevgili hocalarımız Prof.ÇİVİ’ye ve Prof.SALTIK’a en içten tebrikler, sonsuz teşekkürler, özel selamlar, derin saygılar, en iyi dilekler ve yeni başarılar. İYİ Kİ VARLAR.
,
“Kurtuluş günleri kutlanmaz, fetih günleri kutlanır, biz tek mermi bile atmadık, onlar alacaklarını fazlasıyla alıp kendileri gittiler” dedi birisi!
Peki şu nedir öyleyse : Limni adasının Mondros Limanı’nda demirli Agamemnon zırhlısında 30 Ekim 1918 akşamı imzalan bu antlaşma ile beraber Osmanlı İmparatorluğu fiilen sona erdiği için askerlerini de köylerine gönderdiler. Bunlardan birisi de 9 eylül 1922’de İzmir’e giren süvarilerden birisi olan eğitim çavuşu benim gazi babam Halil (Aydoğmuş) idi. Babam köye dönmüş ama harbin bittiğine inanmamış, “bizi tekrar silah altına alacaklardır” diye, köyündeki eli silah tutabilecek yaşlı erkek ve kadınları harman herine toplayıp eğitim yaptırınca, daha yaşlılar : “EYVAH! HALİL ÇAVUŞ HARPTE KAFAYI BOZMUŞ” demişler. Aynen babamın dediği gibi, orduyu yeniden topayıp savaşa devam edilmiş… Afyon’dan İzmir’e kendileri mi gitmiş işgalciler, yoksa Yüce Komutan ve silah arkadaşlarının zoruyla mı gitmişler!? TBMM Başkanlığı yapmış birisi bunu bilmediğinden değil, “kaçanlar üzülmesin diye kurtuluş günleri kutlanmaz” demiştir…
Yurdumuzu kurtaran ve emeği geçen herkese sonsuz saygılarımla.
Duran Aydoğmuş // 11.09.2022