ÇARŞAMBA İĞNELERİ – 10 Şubat 2021

ÇARŞAMBA İĞNELERİ – 10 Şubat 2021

Türk Vatandaşı Naci BEŞTEPE

KALKIŞ

İçişleri Bakanı Soylu, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin Rektörlük binasını işgal girişiminde bulundukları iddiası ile ilgili, ”Boğaziçi ayağa kalksa yaptırmam, Türkiye ayağa kalksa yaptırmam”

Türkiye bir yana, Soylu’nun ülkesi bir yana…

SORUN

RTE, anayasa değişikliği gerekçesini, ”Sorunların kaynağı 1960’dan beri darbeciler tarafından yapılan anayasalar olduğu açıktır”

20 yıl sonra!…

GEZİ

RTE, “Bu ülke bir daha asla Gezi olayı yaşamayacak”

Amma korkmuş haa…

KERVAN

Cumhuriyet karşıtı faaliyetleri nedeniyle Milli Mücadele döneminden sonra idam edilen İskilipli Atıf  Hoca, ölümünün 95’inci yılında Çorum’un İskilip ilçesindeki kabri başında dualarla anıldı. Törene “devlet erkanı” katıldı.

Devlet erkanı mı, gerici kervanı mı?…

REKTÖRLÜK

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi ziyaretinde rektörün koltuğuna oturdu. Rektör Arif Özaydın ayakta el pençe vaziyette (AS: durumda) konuştu.

Melih Bulu Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinde ne yapar?

a.   Ortada takla atar,
b.   Koltuğu bir metre yükseltir,
c.   Bahçede “ Reeecep Taaayyip Erdoğan” diye bağıracak bir grup kiralar,
d.   El pençe yerine el Rabia vaziyeti (AS: konumu) alır,
e.   Hepsi ve fazlası

ÖNEMSEME

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Perinçek’in “AK Parti bizim dediğimiz noktaya geldi” yönündeki sözlerine ilişkin:

“Bunların hepsi fasa fiso. Biz ülkeyi yıllardır yönetiyoruz. Yüzde 0 küsur oranlarda olan siyasi partilerin yönlendirmesi söz konusu değil. Bugüne kadar bunlara cevap verilmediyse, kaale alınmadığı için. “dedi.

Hamza Bey Amerikan gemisine binmiş bir FETÖ-PKK destekçisi!…

YILAN

Bahçeli, BÜ öğrencilerine, “Evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır.”

Yılan zehirini diliyle akıtır…

İDDİA

BÜ ‘ne atanan M. Bulu, üniversiteyi dünyada ilk 100’e sokacağını iddia etti.

İntihalle olur mu?…

SORUŞTUR-MA

İçişleri Bakanlığı, İBŞB‘nin eski başkanlar Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal’la ilgili yürüttüğü 40 kadar soruşturma dosyasına el koydu.

AKP’li ise soruştur-ma…

ŞAHSIM

Resmi Gazetede yayımlanan kararnamenin başlığı:

“Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.”

Şahsım Devletinin kararnamesi…

KİME?

Arınç, “Bugün bizim en büyük sıkıntımız, maalesef dünün mağdurlarının, bugün mağrur olmasıdır. Dünün fakirlerinin bugün zenginlikten gözlerinin kamaşmasıdır. Dünün mücahitlerinin daha sonra müteahhit daha sonra müşahit olduğu bir noktadayız. Burada kalsalar bile iyi”

Arınç, ”Kim bunlar?” dense susar. Peki üstüne alınan çıkar mı?…

ESNAF

AA Japonya esnafının zorda olduğunu haber yaptı.

Bizim esnafı haber yapıp işsiz kalmamak için…

ÇARŞAMBA İĞNELERİ – 10 Şubat 2021” hakkında 4 yorum

  1. BÜLENT TALAY

    Merhaba Sevgili Saltık,
    sanırım 1979 idi, ben o zaman Berlin’de Kültür Bakanlığında devlet memuruyum ve SPD üyesiyim. Bir parti toplantısında benim Türk asıllı olduğumu öğrenen o zamanki Anayasa Mahkemesi Başkanı Ernst Benda gelip ‘yoldaş olarak’ benimle konuşmak istedi. Keyif ve saygıyla dinledim: “Bakın, bizim anayasamız, yaşadığımız kötü günlerden aldığımız dersler sonucu iyi bir anayasa olmuştur, ama (buraya dikkat!) sizin 61 anayasası bizimkinden çok daha iyi, hatta dünya çapında iyi bir anayasadır. Aman ona sahip çıkın” dedi. Aynı yıl Ecevit AB’nin bizi 7. üye olarak AB’ye alma önerisini elinin tersi ile itti ve ertesi yıl (1980) neler oldu biliyoruz.
    Saygılarımla
    Bülent Talay

    Cevapla
      1. BÜLENT TALAY

        Çok değerli Saltık,
        uyarınız üzerine bir kez daha kontrolüm ettim. Malûm, hafıza-i beşer unutkanlıkla malüldür. Ama, benim kastettiğim felsefeci-yazar Ernst Renan değil, gerçekten parti yoldaşım, hukukçu Ernst Benda idi.
        “Ernst Benda, Alman hukukçu, politikacı ve yargıç. 1971 ile 1983 arası 4. Federal Almanya Anayasa Mahkemesi’nin 4. başkanlığını yapmıştır. Almanya İçişleri Bakanı olarak kısa bir süre görev yapmıştır. Ernst Benda bir mühendisin oğlu olarak Berlin’de doğdu. Vikipedi”
        İlginiz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dilerim.
        Saygılarımla
        Bülent Talay

        Cevapla
  2. BÜLENT TALAY

    Çok değerli Saltık,
    uyarınız üzerine bir kez daha kontrol ettim. Malûm, hafıza-i beşer unutkanlıkla malüldür. Ama, benim kastettiğim felsefeci-yazar Ernst Renan değil, gerçekten parti yoldaşım, hukukçu Ernst Benda idi.
    “Ernst Benda, Alman hukukçu, politikacı ve yargıç. 1971 ile 1983 arası 4. Federal Almanya Anayasa Mahkemesi’nin 4. başkanlığını yapmıştır. Almanya İçişleri Bakanı olarak kısa bir süre görev yapmıştır. Ernst Benda bir mühendisin oğlu olarak Berlin’de doğdu. Vikipedi”
    İlginiz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dilerim.
    Saygılarımla
    Bülent Talay

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir