ROTHSCHİLD’İN AKBABASI

ROTHSCHİLDİN AKBABASI

Soner YALÇIN
SÖZCÜ, 10 Eylül 2019

30 yıllık arkadaşım Gazeteci; Murat Yetkin; diyor ki: “Normal zamanlarda dahi bir ABD Ticaret Bakanının Türkiye’ye 5 günlük bir çalışma ziyareti yapması görülmüş şey değil. NATO müttefikleri Türkiye ve ABD Rus S-400 füzeleri alımı ve Türkiye’nin ortak üretilen F-35 programından çıkarılma girişimi nedeniyle en ciddi krizlerinden birinin ortasındayken; özellikle olağan dışı… Bir sır var. Bu sır ABD’li Bakanının kimliğinde saklı… Kim bu ABD Ticaret Bakanı? Wilbur Louis Ross Jr. (d. 1937)… Babasının hâkim annesinin öğretmen olduğu ya da okuduğu okulları filan geçelim. Yıl 1976. Ross 24 yıl çalışacağı şirkette işe başladı. N. M. Rothschild & Sons (Şimdiki adı Rothschild & Co)… Yani “Paranın patronu”, Rothschild bankacılık grubunun amiral gemisi… Ross, Rothschild ailesinin adamı… Rothschild imparatorluğunda genel müdürlüğe kadar yükseldi. Bunu nasıl başardı? Ross’un görev alanı iflas etmek üzere olan işletmeleri satın alıp yeniden yapılandırıp satmaktı! Örneğin Donald Trump‘ın Atlantic City’deki üç kumarhanesi 1980′lerde alacaklılar tarafından rehin alınmak üzereydi. Ross bu işi çözererek Trump’ı kurtardı ve Rothschild Trump’ı avucuna aldı. Siz de diyorsunuz ki Trump, 79 yaşındaki Ross’u 2016’da nasıl Ticaret Bakanı yaptı?

ABD Ticaret Bakanı Ross tipik “akbaba… Nisan 2000’de kendi şirketini kurdu; WL Ross &amp Co. LLC… Ki arkasında Rothschild ailesi olduğu belirtiliyor. Çünkü Başkan Bush desteğiyle 2002 yılında LTV Steel Corp Bethlehem Steel Weirton Steel Acme Steel Georgetown Steel Youngstown Sheet Tube ve Republican Steel gibi zor durumda olan çelik şirketlerinin üzerine saldırdı. (Keşke Murat Yetkin dünyadaki şu çelik savaşınıyazsa…) Keza Ross, benzer durumdaki kömür şirketlerini yutmak için de 2004’de International Coal Group adlı şirketi kurdu. Acımasız yüzü burada daha net ortaya çıktı. 2005 yılında 12 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Sago Madeni felaketinin sorumlusuydu. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre 21 kez zehirli gazların biriktiği ihbar edilmiş ama Ross önemsememişti. Binlerce çelik işçisini işsiz bırakan da yine Ross idi. Sanatsever “hayırseverdiye yutturulan bu adamların “gerçek yüzlerini görün istiyorum… Yalnızca çelik-kömür endüstrisi değil, örneğin doğalgaz işinde de oyun kuruculardanbiri. Marshall Adalarında kurulan dünyanın en büyüklerinden sıvılaştırılmış gaz nakliye ticareti; Navigator Gas LLC” şirketinin tepesine oturuverdi. Binali Yıldırım belki bilir; Ross’un Malta bayraklı büyük gemilerini? Ross, Kore, Japonya, Çin gibi Asya ülkelerinde Fransa ve İrlanda gibi Avrupa ülkelerinde de satın almalar yaptı / yapıyor…

  • Peki bu Ross, teamülleri aşacak biçime Türkiye’de neyin pazarlığını yapıyor?

Ross 2016’da Ticaret Bakanı yapıldı. İlk yaptığı Çin’den alınan alüminyum ve çelik ithalatında gümrük tarifelerinin artırmak oldu! ABD’de çelikte % 25 alüminyum ithalatında %10’luk bir tarife uygulamaya başlandı. Ardından… ABD Ticaret Bakanlığı Çin’in büyük şirketi Huawei ve yöneticisi Wanzhou Meng hakkında ABD Adalet Bakanlığı’na 23 suç duyurusunda bulundu! Çin şirketine ait hisseleri bu kararlardan önce sattığı ortaya çıktı. Siyaset etiği mi dediniz? Bir örnek daha vereyim : İrlandalı politikacı ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Luke Ming Flanagan Aralık 2017’de WL Ross &amp Co. şirketinin içeriden bilgi öğrenilerek İrlanda’da hisse alım-satımı yaptığını söyledi! İran‘a yapılan acımasız ambargonun arkasında da Ross var… İlk yurt dışı gezisini Suudi Arabistan‘a yaptı. Şöyle toparlayayım: “Kappa Beta Phi 1776′da kuruldu dense de 1950’lerde Soğuk Savaş döneminde faaliyete geçen üst düzey finansal yöneticilerden oluşan gizli bir “kardeşlik” topluluğu. Hedefleri dünyaya yönetmek… Perde arkasında Rothschild olduğunu yazmama gerek var mı? Ross, Ocak 2012’den bu yana bunun liderliğini (Grand Swipe) yaptı. Bu bilgiler ışığında Ross’un Türkiye’de neyin müzakeresini yaptığı belli değil mi?

  • Bakalım damat ve kayınpederi ne diyecek merakla bekliyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir