KAYYUM KARARLARI TÜRKİYE’de DEMOKRATİK DÜZENİ ORTADAN KALDIRACAK NİTELİKTEDİR

KAYYUM KARARLARI TÜRKİYE’de DEMOKRATİK DÜZENİ ORTADAN KALDIRACAK NİTELİKTEDİR

Basına ve kamuoyuna,

Bugün sabah saatlerinde Diyarbakır, Mardin ve Van illerindeki üç büyükşehir belediyesine atanan kayyumlar aracılığıyla demokrasinin en temel ilkeleri bir kez daha ayaklar altına alınmıştır. İçişleri Bakanlığının seçmen iradesini gasp eden bu kararı, siyasi iktidar tarafından makbul görülmeyen tüm muhalif belediyeler için ağır bir tehdit oluşturmaktadır. Çünkü bu karar, demokrasinin cılızlaştırılmış halini bile askıya alan siyasi bir karardır!

Demokrasi, halkın seçim yoluyla iktidarları belirleyebileceğini güvence altına alan bir yönetim biçimidir. Yerel yönetimler Türkiye’de demokrasinin ana damarlardır. 31 Mart seçimleri sonrası Yüksek Seçim Kurulu tarafından İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararı ile Diyarbakır’ın Bağlar, Van’ın Tuşba, Edremit ve Çaldıran ilçelerinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından adaylıkları onaylanmış olup halk tarafından seçilen başkanların yerine ikinci gelen partinin adaylarının atanmasının ardından bugün alınan kayyum kararları Türkiye’de demokratik düzeni ortadan kaldıracak niteliktedir.

Mülkiyeliler Birliği olarak belirtmek isteriz ki; seçilmiş belediye başkanlarının hızla görevlerine iade edilmesi ve bu uygulamaya son verilmesi siyasal yaşamımız için yaşamsal önem taşımaktadır. Unutulmamalıdır ki, acil ihtiyacımız güçlü bir demokrasidir. Demokrasinin güçlenebilmesi ise eşitlikçi, özgürlükçü, adil ve barışçıl bir yaşamın var edilebilmesiyle mümkündür.

Saygılarımızla. 19.08.2019

Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir