15 TEMMUZ VE ÖRDEK YUMURTASI

15 TEMMUZ ve ÖRDEK YUMURTASI

Mustafa AYDINLI
Eğitimci – Yazar

15 Temmuz 2016, Cumhuriyet tarihinin en kanlı ve şeriatci bir darbe girşiminin 3. Yıldönümünü de geride bıraktık. Önce bakalım, 15 Temmuza nasıl gelindi?

15 Temmuz öncesi mevcut iktidar, FETÖ kısa adlı terör örgütü ile ortak hükümet kurmuştu! İkisi birbirinin ruh ikiziydiler. Ortaktılar, FETÖ özellikle yargıyı, askeri ve sivil kurumları ortağının desteğiyle ele geçiriyordu. Ergenekon, Balyoz, Oda TV ve Casusluk… davaları FETÖ kumpasları ile ve bütün hızı ile devam ediyordu. Devletin en üst kademesinden “Ben bu davanın savcısıyımdeniyordu.  FETÖ’yü devlet kadrolarına bu iktidar alıyordu, bu iktidar; “Beraber yürümüştür, aynı yollarda” Bu iktidar; “Beraber ıslanmıştır yağan yağmurda”.. Daha sonra kerhen, “Ne istediniz de vermedik?” itirafından açık seçik anlaşılacağı üzere, FETÖ’yü bizzat şimdiki iktidar büyütüp beslemiştir.

O da bu fırsattan yararlanarak başta yargı ve askeri istihbarat kurumlarını ele geçirmiştir. O günün önemli isimlerinden Bülent Arınç, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’e

  • Ankara’yı FETÖ’ye parsel parsel sattın demiştir.

Dahası; üniversite giriş sınavı, polisliğe giriş sınavları, KPSS.. soruları çalınarak, on binlerce masum gencimizin geleceği karartılmıştır. Kendi deyimleri ile “Milli orduya kumpas kurulmuştur”, “FETÖ devleti ele geçirdi” gibi muhalefetin itirazlarına, Zamanın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin  Çelik “Bu söze kargalar bile güler” diyerek adeta halkla ve muhalefetle alay etmiştir. İktidarın bakanları FETÖ terör örgütü başına, methiyeler düzmekte, bir yolunu bulup ABD’ye giderek birlikte fotoğraf çektirmekte, FETÖ kurumlarının açılış kurdelalarını kesmekte, Amerika’ya gidince onu görme konusunda birbirleri ile yarış etmekteydiler.

Ülkenin en mahrem yerlerinden TSK’nın kozmik odasına dek giriliyor, bilgi ve belgeler yurt dışı istihbarat örgütlerinin ellerinde dolaşıyordu. Bir dinci terör örgütünün böylesine şımartılmasının, devlete ve millete mutlak bir bedeli olacaktı, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi, bunun doruğa çıktığı andır.

  • Kozmik Oda’ya girildikten sonra devletimizin yurt dışındaki yabancı istihbarat servisleri ile terör örgütlerine yerleştirdiği (sızdırdığı) 813 yurtsever görevlimizin tamamına yakını şehit edildi…” (26. Genelkurmay Başkanı E. Org. İlker Başbuğ, aktaran Sabahattin Önkibar, “Kozmik Oda İhaneti ve 813 şehit”, AYDINLIK, 16.06.2018)

Evet, FETÖ terör örgütü ülkeyi bir ahtopot gibi sarmıştı. Bunu artık sıradan insanlar bile görüyordu, rahmetli CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç;

  • Bu Fetullah Gülen kimdir? Nedir? Bir araştırılsın, bu yılan önce sizi sokacak!

dediğinde AKP milletvekilleri kürsüde üzerine yürüyor, Kamer Genç’i dövmeye kalkıyorlardı. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya FETÖ ile ilgili kitaplar yazmakla kalmıyor, köşesinde iki yazısından birini bu konuya ayırıyordu, Cumhuriyet Gazetesi tam sayfa ilanlarla tüm Türkiye’yi uyarmaya çalışıyordu;

  • Tehlikenin farkında mısınız?”

diye, fakat kimse duymuyordu. “Yüreklerin kulakları sağırdı”. Devletin en tepesindeki kişi bile, 15 Temmuz darbesini, devletin yetkili ve yetkin kurumları dururken, ancak olayı eniştesinden öğrendiğini söyleyebiliyordu!?

İlginctir, AKP İstanbul Milletvekili Prof. Burhan Kuzu, Habertürk TV’de çok çarpıcı açıklamalarda bulunuyor; AKP ile Fethullah Gülen Cemaati arasındaki işbirliğini açıkça itiraf ediyordu. Kuzu, dolaylı olarak, iktidarda kalabilmek için cemaati kullandıklarını, CHP’nin araştırma önergelerini de bilerek reddettiklerini söyleyerek çarpıcı itiraflarda bulunuyordu. (21 Nisan 2017, https://www.haberturk.com/tv/programlar/video/turkiyenin-nabzi-20-nisan-2017-burhan-kuzu/260349)

Yıllardır Cumhuriyetin altı oyuldu. Bunun böyle olacağı belliydi. Neden şaşırıyoruz? Birileri tavuğun altına ördek yumurtası koyuyor. Civcivler çıkınca tavuk şaşırıyor. Yavrular durmadan, göle koşup gidiyor, suya dalıyor. Tavuk; “Yahu bunlar bana hiç benzemiyor” dermiş. Şimdi şaşırıyoruz FETÖ bize benzemiyor. Neden benzesin ki? Yıllardır tavuğun altına ördek yumurtası kondu. Ördek yumurtasından tavuk çıkar mı?

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir