Asrın liderimiz bile isyan etti ama…

Asrın liderimiz bile isyan etti ama…

Yılmaz ÖZDİL
SÖZCÜ, 10.03.2018

(AS : Bizim kapsamlı katkımız yazının altındadır..)

Asansörde halvet. Battaniyeden tahrik. Ketçaptan şehvet. Kadın dayak yiyorsa şükretsin. Altı yaşında kızlar evlenebilir filan.
*
Asrın liderimiz bile dayanamadı, Diyanet’i göreve çağırdı… “Meydanı bunlara bırakmamalı, Din İşleri Yüksek Kurulumuz bunlarla bizzat ilgilenmeli, tefsirde fıkıhta yetki sahibi, vasıflı hocalarımız var” dedi. Asrın liderimizin kalbini kırmak istemem ama, maalesef gene yanlış düşünüyor.
*
“Battaniye ve yorgan erkeği gıdıklamamalı, cinsel dürtüleri rahatsız eden yapıda olmamalı” diyen herifin sıkıntısı “dini” değildir, “psikolojik”tir. Diyanet’e değil, Profesör Üstün Dökmen’e, Profesör Doğan Cüceloğlu’na, Profesör Arif Verimli’ye sorulmalı.
*
“Ketçap, kahve, kakao, gazlı içeçekler şehveti uyandırır” diyen zihniyetin doğru cevabı Diyanet’te olamaz.Profesör Yankı Yazgan’a, Profesör Özcan Köknel’a, Profesör Bengi Semerci’ye sorulmalı.
*
Asrın liderimiz imam olduğu için, her sorunun imamlar tarafından çözülebileceğini sanıyor.
Gel gör ki… “Kendimi yakmak için üstüme tiner döktüm, orucum bozulur mu?” diye soran sayın ahalimize, imam ne yapsın, müezzin ne yapsın?
*
Eğer diyanet işleri başkanlığı, asrın liderimizin söylediği gibi “İslamiyet’i güncellemek, günümüze uyarlamak” istiyorsa… Kadın, erkek, çocuk, ergenlik, cinsellik, aile kavramları üzerine, rahmetli bilim insanlarımız Profesör Çiğdem Kağıtçıbaşı’nın, Profesör Muzaffer Şerif Başoğlu’nun, Profesör Atalay Yörükoğlu’nun kitaplarından alıntılar yapmalı, vaazlarında kullanmalı.
*
AKP’nin kontrolünde yüzden fazla televizyon var. Eğer hakikaten memlekete faydalı işler yapmak isteniyorsa, “terbiyesiz hamileler” diyen tipleri TRT’ye çıkaracağına, Profesör Binnur Yeşilyaprak, Profesör Gelengül Haktanır, Profesör Nevzat Tarhan, Profesör Kemal Sayar, Profesör Haluk Yavuzer gibi vasıflı biliminsanlarını çıkarmalı.
*
Bunca kadın cinayeti, bunca tecavüz, bunca çocuğa musallat…
Dini cehaletle alakası yok kardeşim. Toplumun ruh sağlığı bozuk. Gerçek budur.
*
Teşhisi yanlış koyuyorsun. Tedaviyi imamdan beklemen nafiledir. Ekstra hazin tarafı… Asrın liderimizin Diyanet’e yaptığı çağrının sorgusuz sualsiz doğru kabul edilmesi, manşet yapılması, aslında Türk medyasının akıldan bilimden ne kadar uzaklaştığının, dogma’ya ne kadar teslim olduğunun kanıtıdır. Sayın basınımızın, toplumsal sorunlarda yetkin biliminsanlarına başvurmak yerine, Ulemadan medet umduğunun göstergesidir.
*
Halbuki, ilahiyatçı adı altında sapık supuk fetva verenlere karşı, bugün anca kafalara dank eden teşhisi, tee 93 sene önce Mustafa Kemal Atatürk koymuştu…

  • “Efendiler, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müridler, mensuplar memleketi olamaz, en doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır!”

======================================
Dostlar,

Erdoğan, ölçüsüz yobazlıklara bir sınırlama zorunluğu duydu. oy” kaygısıyla.
Ancak konuşması sırasında “ölçüyü kaçırdı” (!?) ve İslamda Reforma’a dek getirdi sözü.
Dilin kemiği yok. Saatler geçmeden yurt içi ve dışı din baronlarından / İslam kardinallerinden paparayı yedi ve net biçimde geri adım attı..

Mağripten başmüderris (Prof. ve de rektör!) Ahmed Akgündüz hazretleri “haddinizi aşmayın” diye gürledi.. Fesli Kadir efendi “Allah düşmanlarını sevindiriyorsunuz, yanlış yoldasınız..” fetvası verdi… (Her 2 muhterem zat ile Cevizkabuğu programlarında saatlerce tartıştık; youtube’dan erişilip izlenmesi çok yerinde olacaktır.. Prof. Akgündüz bize 9 kez “ben hafızım, Kuran’ı bilirim, sen bilmezsin..” diye kükremiş ve nasıl da belleği kendisini yanıltmıştı; hafızlığı bilgisayarımızda yüklü Kuran mealleri karşısında işe yaramamıştı..)

Erdoğan süklüm püklüm “Haddimiz mi?” diye dize geldi..
Karizma çok fena çizildi..

Anayasa’nın 24. maddesi AKP ile epey zamandır ayaklar altında..

Din ve vicdan hürriyeti
Madde 24 –  ….
Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.

Dolayısıyla, AKP = RTE‘nin ülkeyi içine sürüklediği dinci – yobaz bataklıktan Diyanetin hurafeleri ile çıkılamaz; bu süreçte DİB’na tazelenen bir meşruiyet sağlanamaz.

Anayasa md. 24 çooook açıktır, yineleyelim :

  • … Devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa,
    din kurallarına dayandırılamaz! 

Dinde reform yapacaksınız, buna mah – kum – su – nuz; esasen Allah’ın emri bu!
– Tekke, zaviye, türbe, tarikat…. ka – pa – ya -cak -sı – nız..
Anayasa md. 174’teki 8 Devrim Yasasına, başta ÖĞRETİMDE BİRLİK, u-ya-cak-sı-nız..
– Din ve dince kutsal her şeyi siyaset dışı bırakıp asla istismar et-me-ye-cek-si-niz..
– Toplumu, saf – mütedeyyin – iyi niyetli insanları ALLAH ile al-dat-ma-ya-cak-sı-nız..
– …….. çooooooooook günah işlediniz; geri dönüp tövbe edeceksiniz; Halktan af dileyeceksiniz..

Oysa çareyi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 1 asır önce çok net koydu, u-ya-cak-sı-nız :

  • “Efendiler, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müridler, mensuplar memleketi olamaz, en doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır!”

Yaşamda en gerçek yol göstericinin AKIL ve BİLİM / BİLİMSEL AKILCILIK olduğunu, tersinin ise gaflet – dalalet ve hatta hıyanet olduğunu öğ-re-ne-cek-si-niz..
Yaşamın diyalektiği öğretecek.. Başka hiçbir çare yok…

Bu bağlamda daha önce de bu sitede epey yazı yayınlandı, 4’ünü anımsatalım :

1. Bütün dinler GÜLERYÜZLÜ ve AKILCI – BİLİMSEL olmak zo-run-da-dır!

2. ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALIYOR ?? İSLAMDA REFORM KAPIYA DAYANDI

3. ÇOCUKLARINA TECAVÜZ EDEN %95’i MÜSLÜMAN BİR TOPLUM…

4. İSLAMDA REFORM ZORUNLULUĞU

Kızmadan, köpürmeden, küfür etmeden.. Müslümana yakışır olgunlukla okuyun;
size ve dine iyilik yapmaya çalıştığımızı anlayacaksınız..

Erdoğan’ın gündem oyunlarına ve her zamankinden daha çok mahkum olduğu
oy artırma” çaresizlikleri manevraları
na, kıvranışına… alet olmadan..

Sevgi ve saygı ile. 10 Mart 2018, Ankara

 

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir