Aykut Erdoğdu : Üçüncü havalimanı için her evden 850 lira çalındı!

Aykut Erdoğdu : 
3. havalimanı için her evden 850 TL çalındı!

http://www.abcgazetesi.com/ucuncu-havalimani-icin-her-evden-850-lira-calindi-66830h.htm 16.10.2017

Üçüncü havalimanı için her evden 850 lira çalındı!

Bu yolsuzlukların en büyüğü “belki dünya tarihinin gördüğü en büyük inşaat yolsuzluğunun 3’üncü havalimanında olduğu” ifadesini kullanan Erdoğdu, “İhale 22 milyar 152 milyon avro artı KDV’ye yani toplam yaklaşık 26 milyar Avroya ‘beşli havuz çetesine’ verildi. Üç temel husus vardı rekabeti belirleyen: Birincisi, deniz seviyesinin ne kadar üstünde yapılacağı; ikincisi, işletme süresi; üçüncüsü de kredi, garanti ve talep koşulları. Üçünde de yolsuzluk yapıldı” diye konuştu.

ORMAN BAKANLIĞI İZİN VERMEMİŞ

3 Mayıs 2013’te yapılmış ihalenin bir ay sonra sözleşmesinin imzalanması gerekirken tam iki yıl sonra yer teslimi yapıldığını anlatan Erdoğdu şu görüşleri dile getirdi:

“Orman Bakanlığı izin vermemiş. Aynı Hükûmetin bakanlığı içinde biri diğerine izin vermedi mi? Hayır, öyle bir şey yok. İki yıl daha fazla işletilsin ki toplam ihale bedelinden bakarsanız, her yıla 1 milyar avro kamu adına kayıp yazsak 2 milyar avroyu halkın cebinden alıp bu müteahhitlerin cebine koymak için. İş bununla da kalmadı. Ama aynı zamanda kot farkı dediğimiz bir şey var. Havalimanının denizden 90 metre yüksekte yapılması lazım. 4,5-5 milyar avro civarında hafriyat maliyeti var. İhale yapıldıktan sonra 90 metrelik kot 30 metre düşürüldü. Bu, 2,5 milyar avro inşaat maliyetlerinin düşmesi demek.  Şimdi, diyorlar ki: ‘Yer çürümüş, buraya kaya koymak gerek’ diye gelip kamuyu 2,5 milyar avro zarara sokacak şekilde kotu düşürüyorlar. Böylece dünyanın en büyük inşaat yolsuzluğu olan üçüncü hava limanında o havuzcu müteahhitlerin cebine 4,5 milyar avro haksız olarak para koymuş oldunuz.”

Her alanda pek çok yolsuzluk olduğunu vurgulayan Erdoğdu, “Bu 4,5 milyar avro Türkiye’de hane başına 200 avronun her bir aileden çalınması demek, yani 850 lira. Bu da kişi başına 250-300 lira demek. Türkiye’de kişi başına 250-300 liranın her bir bireyden, çoluk, çocuk, kadın, yaşlı, doğuda, Trakya’da herkesten 250-300 liranın cebinden alınması, sadece bir yolsuzluk kalemiyle 250-300 TL’nin çalınması anlamına geliyor” diye konuştu.

Sayıştay raporlarının ağzına kadar usulsüzlük tespitleri ile dolu olduğuna işaret eden Erdoğdu,  “Sayıştaycıların eli titriyor. Kendini kurtarmak için yolsuzluğu yazmış, gereğini yapamıyor. Peki, gereğini yazsa gidecek mahkeme var mı? Yok. Bunu şirketler ve birtakım bürokratlar da bildiği için Türkiye bir yolsuzluk cenneti hâline geldi. Bunun sonu çöküştür. Metal yorgunluğu diye bir şey yok. Bildiğiniz bu işlerde çürüme ve bozulma söz konusu. Çürümüş bir düzenle karşı karşıyayız. Beytülmalın malına el uzatılmış durumda” diyerek sözlerini tamamladı.
=========================================

Dostlar,

Bu yolsuzluklar artık dudak uçuklatacak düzeye vardı!

CHP’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Aykut Erdoğdu‘nun yukarıdaki knuşması TBMM’de yapılmıştır, 11 dakikadır ve ne yazık ki TBMM yönetimi görüşmelerin TV’den yayınlanmasını engelleyerek demokrasiyi katletmiştir. Bu faşizmdir!
Ancak bir biçimde kimi görüşmeler teknolojinin olanaklarıyla kaydedilmekte ve paylaşılmaktadır. Ancak bu kayıt ve paylaşımlar yaygın halk kitlelerine erişemiyor. Dolayısıyla TBMM görüşmelerine AKP’nin dayattığı yayın ambargosu bir anlamda muradına erişiyor.

Günümüzden 2 bin – 3 bin yıl öncesinde bile halk anfi tiyatrolarda toplanır ve zamanın yöneticilerine tiyatro oynayarak meramını iletir, eleştirisini yapardı. Doğrudan bir iletişim kurulurdu yönetenler ve halk arasında..
Günümüzde galk doğrudan yönetime karıştırılmayarak temsili demokrasiye sıkıştırılmış durumda. Oysa teknoloji pek çok önemli konuda hızla halkoylaması yapmaya elverişli. Bu yolla doğrudan yönetime ağırlık – içerik kazandırmak varken, sözde demokrat AKP rejimi açıkça faşist yöntemlerle TBMM görüşmelerini halkın izlemesine bile engel oluyor.. Niçin? Ne kaçırıyor halktan da bu saydamlıktan korkuyor?? Ayrıca OHAL’i 5. kez uzatarak 3 x 5 = 15 aya doğru sürükleniyoruz OHAL altında..

CHP’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Aykut Erdoğdu’nun saptamaları ve AKP’ye dönük yolsuzluk suçlamaları çok ağır.. Çok netlikle anlıyoruz ki, AKP tam da bu yolsuzluklarını halkın duymasını – öğrenmesini elbette istemiyor..

Halkın seçtiği belediye başkanlarını TEK ADAM Erdoğan kamuoyunun gözü önünde istifaya zorluyor.. Eğer bu başkanların suçu varsa yasal süreç başlatmak zorundasınız. Bunu yapmayıp açık – örtük tehdit ve şantajla istifaya zorlarsanız bu suçtur. Dahası, başkanların suçu varsa bunu örtmek ve suça ortaklıktır. Suç belgeleri karşısında “istifa et – dosyayı kapatalım” denemez!

Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Aykut Erdoğdu‘nun konuşmasını izlemek için aşağıdaki youtube erişkesini (linkini) tıklayınız lütfen.. Dehşet verici bir talan

  • https://youtu.be/N_HgMuYA2xc

3. havaalanı 26 milyar Avroya ‘beşli havuz çetesine’ verildi.. 
Muazzam bir paradır.. 110 milyar TL’yi bulmaktadır! Bu para 2017 bütçesinin 1/5’ine yakındır (96 milyar TL açık eklenmeden!).. Türkiye neden bütçesinin 1/5’i boyutunda bir serveti bir havaalanına gömer? İstanbul’da 2 dev havaalanı vardır ve gereksinimi büyük ölçüde karşılamaktadır. Bu havaalanları gerekiyorsa büyütülebilir. Avrupa’da hatta dünyada 3 büyük havaalanı olan kent bilmiyoruz. Üstelik Hazine’nin doğrudan kaynağı ile değil, ihalenin ikram edildiği yandaş şirketlerin ülkemizi dış borca batıracak kredi alımlarıyla yapılacak 3. havaalanı.. Borca Devlet garantisiyle, devletin kefil olmasıyla.. Bittiğinde bu şirketler her şeyi ateş pahasına sunacak o havaalanında. Tüm bu “cömert” kıyaklar yetmezmiş gibi bir de muazzam yolsuzluk ekleniyor…

 

  • Bu parayla Doğu – Güneydoğu bölgelerimizin geri kalmışlık – feodalite- yoksulluk şeytan üçgeni kırılabilir oysa. Bölgede bu sorunların çözülmezi ülke bütünlüğünü güçlendirir, ayrılıkçı düşünceleri zayıflatır ayrıca. Bu havalanını hiç kulanmayacaklara da bedel ödetiyor AKP..

    Daha pek çok dayanılmaz yolsuzluk dosyasını okumak ve okutmak gerek Sayın Erdoğdu’nun önemli ve yürekli, kitabından.. Kendisini kutluyoruz!

  • Geçelim Türkiye’yi, yeryüzünde, tarihte, bunca kötü yönetilen bir toplum daha var mı acaba?!

Türkiye’nin hızla, hem de olanaklı en büyük hızla AKP rejiminden kurtulması gerek!

Sevgi ve saygı ile. 20 Ekim 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir