TARİH SİZİ AFFETMEZ

Dostlar,

Gazeteci -yazar, yurtsever ve yürekli aydın Sayın Merdan Yanardağ’a emekleri için şükranlarımızı suujyoruz.

YURT Gazetesi’ne desteğimizi sürdüreceğiz.

Adalet yerini bulacak ve biz n. Yanardağ’ın nefis çözümlemelerini yine köşesinden okuyarak O’ndan öğrenmeyi sürdüreceğiz.

Dostluk ve dayanışma ile Merdan kardeşim!

Sevgi ve saygı ile.
Bozcaada, Çanakkale, 6.8.13

Dr. Ahmet Saltık
www.ahmetsaltik.net
TARİH SİZİ AFFETMEZ

Yurt'un Sesi artık sadece bunu yazacak!

İSTANBUL – Gazetemiz kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Özel Yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkmesi’nce 10 yıl 6 ay hapse mahkum edildi. Gazete yönetimi Yanardağ’ın kaleme aldığı Yurt’un Sesi köşesini ‘adalet yerini buluncaya dek’ boş bırakacak!

Merdan Yanardağ’a “terör örgütü üyesi” yani “Darbeci” suçlaması yapıldı. Mahkeme, Yanardağ’ın hakkında yakalama kararı çıkararak hemen tutuklanmasını istedi! Türkiye’de neredeyse her gün bir gazetecinin tutuklandığı bugünden tam 23 yıl önce yani 12 Eylül döneminde Yanardağ yine hedef olmuştu. Gazeteci- Yazar Yanardağ, darbeciler tarafından 12 Eylül mahkemelerinde yargılanarak cezaevine konulmuştu. Darbeciler, Yanardağ’ı 4,5 yıl cezaevinde tutmuştu!

GAZETECİLİK FAALİYETLERİ SUÇ!

Merdan Yanardağ, 1985’te muhabir olarak gazetecilik hayatına başladı. Birçok ulusal gazete ve televizyonda çalışan Yanardağ, üst düzey görevlerde bulundu. Yazdığı kitaplarla adından çokça söz ettiren Yanardağ, 26 Ekim 2008’de yurtdışında bir konferansa gitmek üzereyken gözaltına alındı. Savcılık sorgusunda gazetecilik faaliyetleri suç olarak yöneltilen Yanardağ, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Yanardağ, konuşmacı olarak davetli olduğu Almanya’da düzenlenen Gülen Cemaati hakkındaki bir konferansa serbest bırakıldıktan sonra ileri bir tarihte tekrar gitmişti. Konferanstan döndükten sonra Yanardağ hakkında yurtdışına çıkış yasağı konmuştu.

YURT’UN SESİ ARTIK BOŞ!

Verilen hapis cezası ve yakalama kararının ardından gazete yönetimi Yanardağ’ın kaleme aldığı Yurt’un Sesi köşesini protesto için boş olarak yayınlama kararı aldı.

Bundan sonra Yurt’un Sesi’nde sadece bu not yayınlanacak:
Genel Yayın Yönetmenimiz Merdan Yanardağ’ın yazdığı bu köşe adalet yerini buluncaya kadar boş kalacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir