A. Erdoğdu: ‘Devletimizin en mahrem bilgileri bu tarikatların elinde’

Devlet kurumlarında yaptıkları çalışmanın ayrıntılarını paylaşan CHP’li Aykut Erdoğdu, tablonun vahim olduğuna dikkat çekti. Hazine’nin içinin boşaltıldığını, Merkez Bankası’nın rezervlerinin ekside olduğunu ve devlet kadrolarındaki tarikat yapılanmasının boyutunu gözler önüne seren Erdoğdu, “Devletimizin en mahrem bilgileri bu tarikatların elinde. En güçlü ekip HAKYOLCULAR” dedi.

Aykut Erdoğdu duyurdu: 'Devletimizin en mahrem bilgileri bu tarikatların elinde'Eski CHP Milletvekili Aykut ErdoğduKemal Kılıçdaroğlu‘nun talimatı ile devlet kurumlarında yapılan çalışmanın sonucunu açıkladı.

Erdoğdu, 3 hafta süren çalışmaların ardından ortaya çıkan vahim tabloyu paylaşmama kararı aldıklarını, ancak kritik seçimin ikinci turuna günler kala tahribatın boyutunu aktarmanın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

15 Temmuz sonrası devlet kadrolarındaki yapılanmaya dikkat çeken CHP’li Erdoğdu, FETÖ’cülerden boşalan kadrolara milliyetçi ve Atatürkçü isimlerin getirildiğini kaydetti.

Ancak AKP iktidarının bu kadrolara güvenmediği için, tarikatları da kadroya aldığına dikkat çeken Erdoğdu,

  • Devletimizin en mahrem bilgileri bu tarikatların elinde. En güçlü ekip HAKYOLCULAR. Devlet adamlarını en çok rahatsız edense atanan ‘küçük prensler‘” dedi.

SONUÇLAR ÜRKÜTÜCÜYDÜ”

Erdoğdu, çalışmanın tüm ayrıntılarını, twitter hesabından şöyle aktardı:

  • “Bundan bir ay önce Genel Başkanımız Kemal Bey beni çağırdı. ‘Seçimi kazanmamız halinde neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Ankara’ya geç ve bütün kurumlardan uzmanları çağır. Bir heyet kur ve devletimizin durumunu, ilk ve ivedi işleri ve hasar tespitini çıkar’ diye talimat verdi. Ankara’da üç hafta süren çalışmalarımız sonucunda vahim bir tabloyla karşılaştık. Normalde bu çalışmanın sonuçlarını kesinlikle paylaşmayacaktık. Çünkü sonuçlar ürkütücüydü. Elden geldiğince sessiz sedasız halletmeye çalışacaktık.
  • Ancak geldiğimiz aşamada yaptığımız çalışmanın bazı sonuçlarını paylaşmak zorunda hissediyorum. Çalışmamızın sonuçlarının tamamını devletimizin ve milletimizin bekası için paylaşmayacağım. Bu çalışmamızın çoğunu açık kaynaklarla yaptık. Bu yazdıklarımın öneminin ve benim ve çalışma arkadaşlarım adıma yarattığı tehlikenin farkındayım. Sadece şunu hatırlatayım bizim genlerimizde Kuvay-i Milliye var. Ve biz bu ruhla gurur duyuyoruz. Bedel ödemek istemeyiz. Ama ödenecek bir bedel varsa da korkup kaçmayız.

MİLLİYETÇİ VE ATATÜRKÇÜ KADROLARA TARİKAT GÖZETİMİ!

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrası FETÖ’den boşalan kadroları dolduracak nitelikli kadroları olmadığı için Milliyetçi ve Atatürkçü kadrolarla çalışmak zorunda kalmışlar. Ancak bu kadrolara asla güvenmedikleri için her bir kuruma aileden gördükleri tarikat ve cemaatlerden personel yerleştirmişler. Mahrem işlerini yerleştirdikleri bu personel eliyle yürütüyorlar.

Bu personel aynı zamanda hiç güvenmedikleri ama çalışmaya mecbur oldukları Milliyetçi ve Atatürkçü personeli sürekli izliyor.

  • Şu an devletimizin en mahrem bilgileri bu tarikatların elinde. En güçlü ekip HAKYOLCULAR.

Devlet adamlarını en çok rahatsız edense atanan “küçük prensler”

“DEVLETİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ DURUMDAN RAHATSIZLAR”

Bu konuda yaptığımız çalışmanın bütün sonuçlarını paylaşamam.

Ancak şu kadarını söyleyeyim. Genel Kurmay Başkanlığımız, MİT Müsteşarlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzde her kademede el üstünde tutmamız gereken kahramanlar var.

Bu kahramanlar siyasi baskılara direnerek ellerinden geldiğince görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Zaten devletin güvenliğini bu kadrolar sağlıyor.

Devletin düşürüldüğü durumdan çok rahatsızlar. Her fırsatta bu durumu en üst makamlara iletiyorlar.

Polisimiz ve askerimiz sürekli bir soruşturma baskısı altında. Maalesef personel arasında ailevi sorunlar, geçim sıkıntısı, borçluluk, psikolojik sorunlar ve intiharlar çok yaygın.

Milli güvenliğimizi yakın tehdit altına sokan riskler var. Bu riskleri azaltacak diplomasi zayıf kalıyor. Özellikle

Ekonomimizin iyice güçsüz düşmesini ve
devletimizin daha da çürümesini bekleyen odaklar var.
En zayıf anımızda en olmaz taleplerle karşımıza çıkacaklar.

Durumun farkındayız. Ve sürekli takipçisi olacağız. Bu konuda son söz bizim Mehmetçiğimizin kanını satın alacak para daha basılmadı. Biz vekalet savaşlarının lejyoneri olacak Millet değiliz.

“MASAK TAMAMI İLE KÖR EDİLMİŞ”

Maliye tarafında çok fazla sorun yok. Vergi toplanma konusunda alt yapı kurulmuş. Ancak

  • Vergi ödemeyen imtiyazlı şirketler var.

Bunlara göz yumulması, vergi inceleme raporları sonuçlarının uygulanmaması, uzlaşma komisyonlarında bazı grupların vergilerinin silinmesi konusunda teknokratlarda büyük rahatsızlık var.

  • MASAK tamamı ile kör edilmiş. Uzmanlar çalıştırılmıyor.
  • MASAK’ın izleme yetkisi sadece siyasi işler için kullanıyor.

“SEÇİM DOLAYISIYLA HAZİNE BOŞALTILMIŞ”

Hazine’de tablo çok ağır. Kadrolar tarumar edilmiş. Bakan Yardımcıları işleri birkaç devşirme danışman ile götürüyor. Teknik kadrolar işlere karıştırılmıyor. Hazine’de gelir yönünden sorun yok vergi gelirleri gayet iyi. Ancak

  • giderlerde, borçlarda ve koşullu yükümlülüklerde korkunç bir artış var.
  • Seçim dolayısıyla Hazine boşaltılmış.

Yıllık bütçede öngörülen açığın neredeyse tamamı harcanmış.

Sadece BOTAŞ’ın birikmiş görev zararı 300 milyar liranın üzerinde.

EYT’den gelecek yük yaklaşık 200 milyar.

KKM pimi çekilmiş el bombası gibi bekliyor.

Deprem için en az 600 milyar lira ek kaynağa ihtiyacımız var.

  • Gelirlerin çoğu garanti ödemelerine gidiyor.

Hazinenin nakit parası var gibi görünüyor. Ancak bu mevduat kamu bankalarından çekilemiyor. Çünkü kamu bankaları kara deliğe dönmüş. Hazine parayı çekse faizler zıplıyor. Kamu bankaları ile ilgili detayları yazamıyorum. Şu kadarını söyleyeyim. Kurda veya faizde bir hareket olursa (ki olmak zorunda) yandık. Hem de ne yandık.

A. Erdoğdu: ‘Devletimizin en mahrem bilgileri bu tarikatların elinde’” hakkında 2 yorum

  1. Emin Göktürk

    Teşekkür ederim…Kozmik odanın dışında tüm devletin sırları deşifre olmuştur….Bunlara yol veren iktidar sorumluları ömür boyu cezalandırılmalıdır.Ülkemizde geçmişteki tüm partiler devri sabık (Rüşvet ve yolsuzluk yapan parti bşk.) yaratmayacağız söylemiyle buğünlere gelinmiştir..Kazanacağız…sandığa gömülecekler…sayğılarla

    Cevapla
  2. Gçnül Pınar Atacı

    Baştan sona her tümcesi MUHTEŞEM VE MÜKEMMEL bir teşhis, teşhir ve tel’in. Çok değerli ve uzman yazarı sevgili Aykut ERDOĞDU’nun kalbine, eline, kalemine sağlık.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir