ÇARŞAMBA İĞNELERİ – 15 Haziran 2022

Türk Vatandaşı Naci BEŞTEPE

YOBAZ

İYİ P. Milletvekili Halil İbrahim Oral, “Kemal Kılıçdaroğlu‘nun kimliği, Sünni Müslüman kesim tarafından bir endişedir.” dedi, sonra özür diledi.

Ortaçağ kavgası…

ADAP

AKP’li milletvekillerinin, “Müfredata adap dersi konulsun” önerisine Bakan Özer, “Müfredata cari açık dersi konulunca, cari açık kapanmıyor” yanıtı verdi.

Vekiller başlarındaki kişilerin eksiğini kapatmak istemişler…

KURS

Ankara Başsavcılığı’nca adliyede görevli hakim ve savcılar ile personele gönderilen mesajda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen Yaz Kursları kapsamında Sıhhiye’deki merkez bina mescidinde Kur’an kursu verileceği duyuruldu.

Diyanette hukuk kursu verilse…

UYKU

Bakan Nebati, 21 Aralık 2021 tarihinde bir televizyon programında, “heyecanlanıyorum, şöyle bir uyusak da 6 ay sonra uyansak çok farklı noktalara gideceğiz..” demişti.

Uyumaya devam…

İSTİKLAL

Mersin’de, Akdeniz Belediyesi meclis toplantısında İstiklal Marşı’nı okumayan HDP’li meclis üyesi Nuriye Aslan, “Biz burada İstiklal Marşı’nı okumak zorunda değiliz” dedi.

Yediği sofraya pislemiş…

ETEK

Şanlıurfa Müftülüğü tarafından ‘Çocuk yaşta ve zorla evliliklerle mücadele’ kapsamında organize edilen etkinliğe davet edilen Avukat Cemile Didem Karaboğa, bir din görevlisi tarafından eteğinin boyu nedeniyle ‘Masanın arkasında anlatın, biz din görevlisiyiz’ diye uyarıldı.

Eteğin kısalığından daha önemli olan kafaların darlığı ve içindeki örümcek ağlarıdır…

RAĞMEN

Konya BŞB Başkanı’nın “Konya Tanıtım Günü” etkinliğine katılanları sayarken BBP Gen. Bşk. Destici’nin adını anmamasına tepki gösteren bir BBP MKYK üyesi, “Sırf 2016 yılından sonra devletin millileşen dış politikası ve terörle mücadelesi yüzünden her türlü hırsızlığa, liyakatsizliğe, kötü ekonomi yönetimine ve her şeye rağmen devletin yönetimi CHP-HDP bloğunun kontrolüne geçmesin diye millet için Cumhur İttifakı bloğunda yer almaya gayret ediyoruz”

Her türlü pisliğe göz yumarsanız size de göz yumarlar…

RAHAT

Kilis Valisi Recep Soytürk, kentte Suriyeli sayısının Türk nüfusunu geçtiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, “Kilis ilinde yaşayan Suriyeli sayısı, Kilis’te toplam kişi sayısının %38,47’sine karşılık gelmektedir” dedi.

Rahatlayın, yarıya bile ulaşamamışlar. Daha gelebilirler !..

SÖMÜRÜ

  1. Öğr. Alb. Alican Türk’ün haberine göre; “Bitmeyen Sömürü 28 Şubat” kitabını okuyan ve öğrencilerine tavsiye eden bir Ünv. Öğretim Üyesi’ ne soruşturma açıldı.

Sömürü bitmiyor…

SOFU

Üniversiteleri “fuhuş yuvası” olarak niteleyen Ebubekir Sofuoğlu,Kocaeli İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde 10. Yıl Marşı okunması ile ilgili, ”Halka rağmen ezanın bozularak Türkçeleştirildiği Cumhuriyet, Cumhuriyet değildir” mesajı attı.

Türkçe ibadete karşı olanı sofuluk kesmez, yobazlık yakışır…

EZDİRMEZ/EZER

TÜİK’i, enflasyonu düşük göstererek çalışanların maaşlarına düşük zam yapılmasına neden olduğu için protesto eylemi yapan Birleşik Kamu-İş Federasyonu Başkanı Mehmet Balık, polis tarafından tartaklanarak gözaltına alındı.

“Ben memurumu, emeklimi ezdirmem” diyen kendi eziyor…

GENÇLİK

Gençlik festivalleri bir bir yasaklanıyor.

Gençlerin (Z Kuşağı) yanıtı hazır, ilk seçimde oylarının %65’i Millet İttifakı’na…

BORU

Zamlar ışık hızında sürerken RTE Karadeniz gazı için ilk boruyu indirdi.

Gaz mı geliyor, gaz mı veriyor?..

FUTBOL

Trabzonspor, Futbol Federasyonu üyeliğine Mustafa Hacıkerimoğlu’nu önerdi.

AKP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Trabzon Milletvekili Salih Cora da şahsın yönetime alınmamasının kendilerini üzeceğini hatta hasmane bir tutum olacağını açıkladı.

Bu kirlilikte temiz futbol bekliyoruz…

KÖTÜRÜM

Ankara’da yaşanan sel ve su baskınını yorumlayan Bahçeli, “Siyasi ihtiras, organizasyon yetersizlikleri, kısır gündemlerle mücadeleler bugünkü tablonun yegane müsebbipleridir. Türkiye’nin zillete düşmüş siyasetçileri, kötürüm belediye yönetimlerini hak etmemektedir” dedi.

Yılların başkanı İ. Melih üzülecek…

EGEMENLİK

CHP’li Emekli Büyükelçi Yalım Eralp, Ege Denizi’ndeki kimi adaların egemenliğinin Yunanistan’a verilmesinin gerçek olmadığını söyledi.

Bu adamın egemenliği Yunanistan’a verilmiş galiba…

ÇARŞAMBA İĞNELERİ – 15 Haziran 2022” hakkında bir yorum

  1. Gönül Pınar Atacı

    Her zamanki gibi çok güzel ve özel, en özlü ve anlamlı, çok önemli ve değerli bir ÇARŞAMBA İĞNELERİ daha. SAĞOL VAROL sevgili Naci BEŞTEPE

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir