ENFLASYON % 160,76

ENFLASYON % 160,76!

Prof. Dr. Veysel Ulusoy başkanlığında çalışarak Türkiye’de enflasyonu ölçen ENAG mayıs ayına ait hesaplamaları paylaştı, açıklanan verilere göre ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi Mayıs ayında % 5,46 arttı ve
E-TÜFE’deki 12 aylık artış % 160,76 olarak gerçekleşti.

TÜİK ise her zaman olduğu gibi bir mucizeye daha imza attı, on numara beş yıldız bir hesaplama yaptı ve eminim ki Saray cenahından da koskoca bir aferini kaptı. Artık tamamı ile iktidarın propaganda makinesine dönüştüğünü, iktidarın algı operasyonları için kullanıldığını düşündüğüm ve inandırıcı bulmadığım için TÜİK tarafından açıklanan verileri burada tekrarlamaya da gerek görmüyorum. Çok merak eden girer web sitesine bakar.

  • Enflasyonu olduğundan daha düşük göstermek, maaş artışı TÜİK tarafından açıklanan TÜFE’ye endekslenmiş bulunan memur, emekli, dul ve yetimin cebinden parasını, sofrasından ekmeğini, boğazından lokmasını çalmaktır!

Hak yemek, masum ve mazlumun ekmeğini çalmak sadece kanunlar indinde (yasalar katında) suç değildir, bütün dinlerde büyük günah ve iki cihanda yatacak yerinizin olmayacağı, garip gurebanın bedduasını alacağınız bir adaletsizliktir!

Bugün Türkiye’de enflasyonun TÜİK tarafından açıklanan enflasyonun çok ama çok üzerinde olduğu herkes tarafından bilinen, kabul edilen bir gerçektir. Bu gerçeklik anketlere de yansıyor.

MAK Danışmanlık mayıs ayında bir kamuoyu yoklaması yapmış ve vatandaşın TÜİK verilerine ne kadar inanıp, ne kadar inanmadığını ölçmüş.

Soru şu : Size göre ülkemizde açıklanan resmi enflasyon oranları doğru mu?

Yanıtlar :
– Doğru olmadığını düşünüyorum % 61
– Kesinlikle doğru olamaz % 17
– Doğru olduğunu düşünüyorum % 14
– Kararsız / yanıt yok % 8

Bu verilere göre Türk vatandaşların yalnızca ve yalnızca % 14’ü TÜİK tarafından açıklanan devletin resmi enflasyon oranlarına inanmaktadır. Ankete katılanlara

“Resmi ya da resmi olmayan açıklamalardan bağımsız; hissettiğiniz son bir yılın enflasyon oranı size göre kaçtır?” diye de sorulmuş.

Yanıtlar:

– Hissettiğim enflasyon %111 – 120 diyenler % 41
– Hissettiğim enflasyon % 91 – 110 diyenler % 23
– Hissettiğim enflasyon % 121 – 150 diyenler % 13
– Hissettiğim enflasyon %150’den çok diyenler % 8
– Hissettiğim enflasyon %71 – 90 diyenler % 9
– Hissettiğim enflasyon %60 – 70 diyenler % 3
– Kararsız / Yanııt yok % 3

Burada da görüldüğü gibi TÜİK tarafından açıklanan %70 bandındaki enflasyon oranına inananlar ise yalnızca ve yalnızca vatandaşların % 3’ü… Bu oranlar, iktidarın halk indeki (katındaki) inandırıcılığının ve güvenirliğinin ne ölçüde dipte olduğunu gösteren çok ama çok düşük rakamlardır. TÜİK, son açıkladığı veriler ile bu inandırıcılığa çok büyük bir darbe daha vurmuş bulunmaktadır.

Bir de iktidar kurların yükselmesini engelleyebilmek için enflasyona endeksli bono, tahvil çıkarıp satacak ve kaynak yaratacaklarmış!

Yahu siz önce enflasyonu doğru düzgün ölçün, insanların sizin ölçümünüze güveni oluşsun ki ondan sonra bunlara bir talep gelmesini bekleyin. Senin ölçtüğün enflasyona inanan, güvenen olmadıkça kim bu bonoları almak ister ki?

Ekonomi GÜVEN üzerine inşa edilir daha sizin hesaplama ve ölçümlerinize güvenmeyen bir halkın geleceğe yönelik öngörülerinize güveneceğini mi sanıyorsunuz??

ENFLASYON % 160,76” hakkında bir yorum

  1. Emin Göktürk

    İnanılmaz bir çöküş..amaçlanan ekonomik kaos’un yaratılmasına çalışılmaktadır.önemli bir anımsatma…..Lenin diyorki…Diktatörler iç savaş çıkartmadan gitmezler….bu toplum umarım aklını başına alır..muhalefetin hataları ülkeyi bu çöküşe getirmiştir.başta Baykal ın siyasi yasaklı olan beleştepe deki mahlukatının? affını sağlayıp iktidara taşımasıdır..başta mv.nin dokunulmazlığının kaldırılması,Bahçelinin peşine takılıp cumhurbşk seçimi ,Mühürsüz oyların şaibeli bşk.seçimi…vs…fatura ağırdır.aydın geçinenlerin yes be anam söylemi yle bu tehlikeleri ülkenin başına musallat olanlara zemin hazırlamıştır.yazınız mükemmel.teşekkürler.bu süreç sürecek ,ihanet edenlerden hesap sorulacaktır.devri sabık söylemi olmamalıdır.saygılar.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir