HABER 2021’e demecimiz : Kovit-19 Salgını Henüz Bitmedi..

Dostlar,

Bu gün (26.4.22) “Doğru haber, Özgür yorum” bizimle bir telefon söyleşisi yaptı.

sitesi, Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nin. Sn. Hasan Alp Şahin’in sorularını yanıtladık.. AKP = RTE‘nin sarayında Kovit-19 hakkında “Bilim Kurulu” ile yaptığı toplantı sırasındaki açıklamasının hemen ardından..

Prof. Dr. Ahmet Saltık: ‘Kapitalizm böyle bir tercih yaptı

başlığı altında yayınlandı.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından kuralların esnetildiğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir eleştiri de Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık’tan geldi. Saltık, vatandaş sağlığı yönünde değil; kapitalizmin tercihi doğrultusunda karar verildiğini söyledi.

…………………
…………………………..
Söyleşi şöyle bağlanıyor :

KAPİTALİZM BÖYLE BİR TERCİH YAPTI

Sonuç olarak          Kapitalizm böyle bir tercih yaptı. Bir yandan salgın sürsün, ölen ölür; kalan kalır ama ekonomik, ticari etkinlikler sürsün diye böyle bir karar verildi. Masum insanlar kurban olmaya devam ediyor. Günlük 15-20 de olsa ölümler yabana atılacak türden değil. Kaldı ki bunun 3-5 katı gerçek olabilir. Sağlık Bakanlığı ve TÜİK hala Covid-19 ölümlerini açıklayamadılar. 2020 ve 2021 yıllarının ölüm istatistikleri hala yok ortada. Dolayısıyla Türkiye bulanık bir ülke, iktidar saydam değil. Salgın yönetiminden çok, algı yönetimiyle ‘Biz bu işte de çok başarılı olduk, Elhamdülillah, Hamd olsun’ sözleriyle, genel geçer politikasını bilim ve akıl dışı, insana saygısız politikalarını sürdürüyor.
****
Söyleşinin tümü için lütfen tıklayınız :
Prof. Dr. Ahmet Saltık: ‘Kapitalizm böyle bir tercih yaptı’ – haber2021.com

Sevgi ve saygı ile. 26 Nisan 2022, Ankara

Prof. Dr. Ahmet SALTIK MD, MSc, BSc
A​tılım Üniv. Tıp Fak. Halk Sağlığı ​AbD
​Sağlık Hukuku Uzmanı, ​Kamu Yönetimi – Siyaset Bilimci (​Mülkiye​)​
www.ahmetsaltik.net        profsaltik@gmail.com
facebook.com/profsaltik      twitter : @profsaltik
****

27.04.22, 22:45…

 

HABER 2021’e demecimiz : Kovit-19 Salgını Henüz Bitmedi..” hakkında bir yorum

  1. Gönül Pınar Atacı

    Tümüyle nesnel ve somut, derin bilimsel ve çok değerli yazılı ve sözlü saptamalar, irdelemeler, yorumlar, eleştiriler, kınamalar, öngörüler. Sevgili hocamız Prof.SALTIK’a en yürekten tebrikler, derin saygılar, en iyi dilekler ve kişisel bir rica :
    Covit 19 mikrobu ve salgını üzerine bugüne dek birçok ve hepsi de yaşamsal düzeyde güncel ve önemli, derin bilimsel ve değerli, yerel ve evrensel teşhisler, saptamalar, irdelemeler, yorumlar, genellemeler, sonuçlar, teşhirler, öngörüler ve öneriler yaptınız, Ukrayna’ya savaş, istila ve işgal sonucu doğan yıkımın ve kıyımın, 5 milyonu dış göç olmak üzere toplam oniki milyon insanı kapsayan büyük göçün, kitlesel açlığın ve yoksulluğun, aşısızlığın ve ilaçsızlığın, hekimsizliğin ve denetimsizliğin, kurşunların ve bombaların Covit 19’a iç ve dış, ulusal ve toplumsal, bölgesel ve küresel etkileri, sonuçları ve göstergeleri konusunda özel bir irdeleme, yorum ve genelleme yapmanız ve yayınlamanız olağanüstü yararlı olacak ve tüm teorik, metodolojik, gneseolojik ve pratık katkılarınızı daha da zenginleştirecek hatta yüceltecektir. Ayrıca, SİZE, özel ve ek bir yerel ve evrensel minnet ve şükran doğuracaktır. Peşin teşekkürlerimi ve derin saygılarımı sunuyor, başarılar diliyorum.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir