DSÖ Başkanı Ghebreyesus : “Salgında sona yaklaştığımız asla söylenemez”

Ghebreyesus; “Salgında sona yaklaştığımız asla söylenemez

Dr. T.A. Ghebreyesus; “Salgında sona yaklaştığımız asla söylenemez”

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, “Omicron’un küresel olarak yayıldığı ve yeni varyantların ortaya çıkma ihtimalinin bulunduğu şartlarda salgında sona yaklaştığımız asla söylenemez” dedi.

Gazete DUVAR’ın haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19’un Omicron varyantı nedeniyle son bir haftada dünyada 18 milyonun üzerinde Covid-19 vakası görüldüğünü ve varyantın hızla yayıldığını söyledi.

Ghebreyesus, örgütün Cenevre’deki merkezinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgınına ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi.

Bundan önceki varyantlara kıyasla daha az ölümcül olmasından ötürü Omicron’u “hafif hastalık” olarak nitelemenin yanıltıcı olduğunu söyleyen Ghebreyesus, “Omicron’un da hastanelik ettiği ve ölüme yol açtığı gerçeği unutulmamalıdır.

  • Birçok kişinin risk altında olduğu bu dönemde virüs, oldukça hızlı yayılmaktadır” dedi.

Son bir haftada dünya genelinde 18 milyon yeni Covid-19 vakası tespit edildiği bilgisini paylaşan Ghebreyesus, “Omicron dünyada yayılmaya devam ediyor. Can kaybı rakamları şimdilik sabit durumda fakat sağlık çalışanları ve sağlık sistemlerinin kapasitesini zorlayan Omicron’un etkilerine ilişkin ciddi endişelerimiz var” açıklamasında bulundu.

Dünyanın, Covid-19 ile mücadele unsurlarını kullanarak Omicron’un etkisini azaltma kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Ghebreyesus, “COVAX programı kapsamında 1 milyar dozun üzerinde aşı bağışlanmış olması gurur vericidir. Bu tabii ki yeterli değildir ve daha çoğunu yapmamız gerekmektedir.

  • Omicron’un yayıldığı bu günlerde aşı yaptıramamış kişilere aşı ulaştırılması her zamankinden daha önemlidir.”

ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, eldeki aşıların Omicron’a karşı daha az etkili olabileceğini ama ciddi hastalık ve ölüm riskine karşı aşıların hala etkili olduğunun altını çizdi.

DSÖ Başkanı Ghebreyesus : “Salgında sona yaklaştığımız asla söylenemez”” hakkında bir yorum

  1. Gönül Pınar Atacı

    Korkunç bir belge, bilgi, öngörü. Yediden yetmişe bütün dünya, bölge, ülke insanlarını koruması ve kurtarması için Ulu Tanrı’ya dualar ve dilekler ve hepsi de gerçek birer kahraman olan tüm yerel, bölgesel, küresel sağlık çalışanlarına ise, başta hekimler olmak üzere, teşekkürler ve saygılar.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir