HALK TV KONUŞMAMIZ 2. kez ERTELENDİ : MANAVGAT YANGINI YÜREĞİMİZİ YAKIYOR..

Dostlar,

Süren ciddi Manavgat yangını nedeniyle bu konuşmamız 2. kez bu gün de ertelendi…


Üzüntümüz çok derin…

  • Yanan / yakılan tüm ormanlık alanlar, “orman niteliğini yitirdiği” gerekçesiyle B2 arazisi statüsüne KESİNLİKLE çevrilmemelidir.

Bu alanlar MUTLAKA öncelik ve ivedilikle, özellikle yeniden ormanlaştırılmalıdır. Bu amaçla gerekirse yasal düzenleme yapılmalıdır. Ormanlık alanları daha sonra otel vb. turistik tesis yapma amaçlı yakan vatan hainleri ve insanlık düşmanlarının bu hevesleri kursaklarında kalmalıdır.

Büyük Atatürk‘ün bizlere armağanı Türk Hava Kurumu‘nu felç ederek devre dışı bırakan anlayış ve politikaları vatana ihanet ile eş görüyor, lanetliyoruz. Şu afet ortamında Kurumun yangın söndürme uçaklarını hangarda tutup uçak kiralamak hangi akla hizmettir hangi ulusal yarara dayanmaktadır?

Yangın uzuyor ve her alanda olduğu gibi, bu alanda da ülkemizi olağanüstü kötü yöneten AKP iktidarı vatana çok büyük acı ve dönüşümsüz zarar veriyor. Gün olur, tüm bunların hesabı bu büyük Ulus tarafından yargıda mutlaka sorulur. Hesap vermekten asla kaçamayacaklardır, bunu hiç unutmasınlar!

İnsansız Hava Araçları (İHA) yaygın ve etkin olarak ormanlık alanlarda kullanılmalı ve yangın gözlem kuleleri ile birlikte kamera görüntüleri özenle incelenerek sabotaj olasılığı aydınlatılmalıdır.

Ulusumuzun acısını yüreğimizin taaa derinliklerinde yaşıyoruz..
Dayan-diren Türkiye! Başlıbaşına güvenlik sorunu olan bu iktidar da gidecek!

Sevgi ve saygı ile. 29 Temmuz 2021, Ankara

Prof. Dr. Ahmet SALTIK MD, MSc, BSc
Ankara Üniv. Tıp Fak. Halk Sağlığı Anabilim Dalı (E)
Sağlık Hukuku Uzmanı, Siyaset Bilimi – Kamu Yönetimi (Mülkiye)
www.ahmetsaltik.net         profsaltik@gmail.com
facebook.com/profsaltik    twitter : @profsaltik     

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir