TÜRKİYE YASTA, DEVLET NEREDE? 

TÜRKİYE YASTA,
DEVLET NEREDE?
  

Ertan URUNGA, (E) Askeri Yargıç   
e.urunga@yahoo.com.tr
Antalya, 06.03.2021 

2015 yılında PKK/YPG terör örgütü tarafından rehin alınan asker-sivil 13 yurttaşımızın 15.02.2021 tarihine GARA (Karadağ)’da bulunan bir mağarada kalleşçe katledilmesinin yüreklerimizi yakan acısı henüz dinmeden, bu kez 04.03.2021 günü akşamı 8. Kolordu Komutanlığına ait 93 Model (1996’da TSK envanterine girmiş) bir helikopterin kaza – kırımı nedeniyle düşmesi sonucu, başta Korgeneral Osman ERBAŞ ile birlikte değişik rütbeden 11 yiğidimizin şehitlik orununa erdiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. 

Ülkemizde sağlık, ekonomik ve siyasal krizlerinin tüm ağırlığıyla yaşandığı şu günlerde; iktidarın liyakatsizliği yüzünden peş peşe meydana gelen ve Türk Ulusunu yasa boğan bu elim olaylar, her yurttaş gibi doğal olarak bizi de derinden etkileyip yaşlı yüreğimizi dağlamıştır. En kötüsü de ölen Arap Kralı için ülkemizde yas ilan edilirken, bunun vatanı için ölmeye ant içmiş öz evlatlarımızdan esirgenmesi olmuştur. İtibar yollar – köprüler, çılgın projeler yapmakla değil; ulusça kutsal sayılan tüm değerlere (mukaddesata) verilen önem ve sadakatle ölçülür. 

Sözü daha çok uzatmadan bütün şehitlerimize Tanrıdan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileklerimizi sunarken, tarihe not düşüp anılarını yaşatmak için, elimizden geldiğince 14’lü hece ölçüsü (vezni) ile Taşlama tarzında yazıp şehitlerimize adadığımız aşağıdaki şiirimizi de değerli okurlarla paylaşarak sözlerimize son veriyoruz.  

AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA

Eski model bir helikopter kaza yapar da
Onca kahraman askerimiz şehit düşer de
Yas tutup yakarmayı hak görmezsin millete,”
Ölmek askerliğin fıtratında vardır” diye!

Şehitlerin yazgısı dağlarken yürekleri,
Sevenlerinin çığlığı delerken gökleri
Acıları paylaşmaz yaraları sarmazsın,
“Ölenler ölür kalan sağlar bizimdir” diye!

Son model araçlarla giderken ibadete,
Kaçak saraydan nutuk atarken ümmetine
Söylemezsin hiç israfın haram olduğunu,
“İtibardan asla tasarruf edilmez” diye! 

Ant olsun size dostlar, şu kırk haramilerden
Hesap sorulmadan göçersem fani dünyadan,
Cehennemin dibine atsalar da tenimi,
Hiç düşmeyecek iki elim yakalarından!..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir