Türkiye Barolar Birliği’nden Diyanet İşleri Başkanı’na istifa çağrısı

Türkiye Barolar Birliği’nden
Diyanet İşleri Başkanı’na istifa çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a cuma günü okuduğu hutbeden dolayı tepkiler devam ediyor. Türkiya Barolar Birliği de Erbaş’ı Atatürk’e yönelik sözlerinden dolayı istifaya çağırdı.

Ayasofya'da kılıçla cuma hutbesi okuyan Diyanet Başkanı, Atatürk'ü ...

İstifa çağrısında

  • “Diyanet İşleri Başkanı’nın, oturduğu makamı borçlu olduğu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı, gizli ajandasına dayalı sözler sarf etmesi asla kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı.

TBB’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Mustafa Kemal Atatürk, Padişahın mülkü sayılan ülkede, O’nun kulu olarak yaşayan insanlarımızı yaptığı devrimlerle özgür yurttaşlar haline getiren kurucu liderdir.

Diyanet İşleri Başkanı’nın, oturduğu makamı borçlu olduğu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı, gizli ajandasına dayalı sözler sarf etmesi asla kabul edilemez.

Layık olmadıkları halde bu tür makamları işgal edenlerin kutsal din duygularını gizli ajandaları dogrultusunda kullanmalarının hiç kuşkusuz başka örnekleri de olmuştur.

  • Cumhuriyet sayesinde oturdukları koltuklardan Atatürk’e ve Cumhuriyet’e saldırılar yapanları tarih affetmeyecektir.
Ali Erbaş’tan ‘Atatürk’e lanet’ yanıtı: “Geçmişi değil, bundan sonrasını kastettim”

TBB yönetimi olarak Diyanet İşleri Başkanını, Atatürk’ü kastederek söylediği kabul edilemez sözleri sebebiyle kınıyor, Türk Milletinden acilen özür dilemesini ve istifa etmesini bekliyoruz.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu

Türkiye Barolar Birliği’nden Diyanet İşleri Başkanı’na istifa çağrısı” hakkında bir yorum

  1. Ertan URUNGA

    Türkiye Barolar Birliği’nin, Diyanet İşleri Başkanını İstifaya davet etmesi yetmez. Haketmediği orunlara gelenler, bu yerlerden istifaya çağrıda bulunmakla gitmezler. Bunu anlamak için Tarihe bir göz atmanız yeter!

    Ancak bu gibiler hakkında, gerçekten o orundan uzaklaştırılması isteniyorsa eğer; suç duyurusunda bulunmanız ve bunun takipçisi olmanız gerekir. O da ülkenizde tarafsız bir yargı varsa!

    O da yoksa, çağrınız beyhude bir çaba olmaktan öte gitmez.

    Havanda su döver durursunuz. İsterseniz bekleyin ve sonucu görün!

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir