Ölümü Değil Hayatı İstiyoruz!

Ölümü Değil Hayatı İstiyoruz!

Mülkiye Toplumsal Cinsiyet ve
Kadın Araştırmaları Merkezi

Kalın fırçalarını kullanarak geçiyorlar
Evler çocuklar mezarlar çizerek dünyaya
Yitenler olduğu görülüyor bir türküyü açtılar mı
Bakıp kapatıyorlar
Geceye giriyor türküler ve ince şeyler

Türkiye’de Temmuz ayının her gününe 1 kadın cinayeti düştü. 31 günde erkekler 31 kadını katletti. Son olarak Emine Bulut, 10 yaşındaki kızının yanı başında eski eşi tarafından öldürüldü. Emine’nin son sözleri şimdiye dek öldürülen ve öldürülme tehdidi ile burun buruna yaşayan her bir kadının sesi oldu:

  • “Ölmek İstemiyorum!”

Biz kadınlar üzüntümüzü Emine ile bir kez daha gömüyor ve öfkeyle haykırıyoruz. Susmuyoruz! Korkmuyoruz! Çünkü üzüntümüze değil ancak öfkemize sığınarak bu karanlığı yenebileceğimizi biliyoruz.

Erkek adalete, varmış gibi olan ama asla uygulanmayan yasalara, adil yargılanmanın ortadan kalkışına, tahrik indirimlerine, iyi hal indirimlerine, takım elbise indirimlerine, kravat indirimlerine, “Sayın Hâkim” dedi indirimlerine ve sonunda önleyici tedbirlerin uygulanmayışına bir kez daha isyan ediyoruz.

Türkiye’de gerçekleşen kadın cinayetleri kadın kırımı olarak adlandıracağımız boyutlara ulaşmıştır. Temmuz ayında öldürülen 31 kadının 7’sinin kim tarafından öldürüldüğü belirlenememiş olup, 11’i evli oldukları erkek, 1’i eskiden evli olduğu erkek, 1’i arkadaşının evli olduğu erkek, 1’i abisi, 1’i babası, 1’i damadı, 1’i torunu, 1’i tanıdık birisi, 6’sı birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Bilinmelidir ki erkekler tarafından öldürülen, yok sayılan, evlere, hapishanelere kapatılan her bir kadının sesine ses vermeye hazır bizler varız. Kadınların seslerini, güçlerini susturamayacaksınız. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında yapılacak eylemlerle Emine’nin yiten sesinin peşine düşecek ve her bir sloganımızı onun adına atacağız.

  • Ölümü değil hayatı istiyoruz!

“Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz” demeye kadın katliamlarını asla meşrulaştıramayacaklarını göstermeye devam etmek için yaşamı savunuyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir