Suudi Arabistan’da Kuran’ın İslam’ı değil Kralın İslamı yaşanıyor!…

Değerli Dostlar,

 

Duran AYDOĞMUŞ
E. Dışişleri Bakanlığı Uzmanı

Suudi Arabistan’da Kuran’ın İslam’ı değil Kralın İslamı yaşanıyor!…

Prof. Dr. Ahmet SALTIK hocamızın web sitesinde yayımladıkları ve bana da ayrıca göndermiş olduğu 21 (yirmi bir) yazı içinde en çok gerçeklerle ve yaşanmış ve yaşanmakta olan gerçekleri anlatanlardan, bence en önemlisi, siyaset bilimcisi Prof. Dr. Türkkaya ATAÖV‘ün “ÜMMET DEĞİL CUMHURİYET” başlıklı yazısıdır. Bilmeyenler / unutanlar için paylaşıyorum. 
ATAÖV hocanın anlattıklarının tümüyle gerçek olduğunu, ben Arap ülkelerinin çoğunda ve özellikle de Suudi Arabistan’daki gözlemlerimi doğruladığını belirtiyorum. Bu yazıda anlattıkları tüm İslam toplulukları için ve özellikle Suudiler için bütünüyle doğrudur!..
57 İslam ülkesinin insanları, İslam’ın merkez ülkesinin Suudi Arabistan olduğunu bilir veya zannederler. Ben de öyle zannederdim! Nasıl zannedilmesin? İslam Peygamberi Suudi Arabistan’dan, kutsal bilinen Kabe Suudi Arabistan’da, Hac ve Umre ibadeti için oraya gidiyor Müslümanlar, İslam’ın 4 Halifesi Suudi Arabistan’dan vd. İşte bu nedenlerle İslam’ın Merkez Ülkesi olarak biliniyor Suudi Arabistan! 
Suudi Arabistan’da bulunmamış ve bizzat görmemiş, yaşamamış olan dostlar, şuna inanın lütfen;
  • Suudi Arabistan’da Kuran’ın İslam’ı değil, Kralın İslamı yaşanıyor!…
  • Yani, Kral ne isterse o yaşanıyor ülkede!
Bu gerçeği Suudilere hep söylüyordum 1980’lerde. Ülkelerinden ayrılıp başka ülkelere giderken, (havada-karada-denizde) LAİK yaşamı yaşamaya başlıyor Suudiler’in erkeği de kadını da!.. Bir örneğini uçakla Cidde’den Ankara’ya gelirken yaşadım :
Suudi erkekler’in çoğu -uçak ülkeden ayrılıp bulutlar üzerine çıkıp ikram başladığında- Ankara’ya ininceye dek viski içtiler... Uçağa siyah tesettür kıyafeti ile binen Suudi kadınların tümü siyah giysilerini lavaboda çıkarıp süslü püslü modern kadın oldular! 

Daha fazlasını ANILARIMDA 5 ÜLKEkitabımda anlattım..
ANILARIMDA 5 ÜLKE, Duran Aydoğmuş ile ilgili görsel sonucu
Daha çok  uzatmak istemiyorum.

Çağdaş yaşam özlemi ve saygı ile.

Duran Aydoğmuş
16.08.2019

Suudi Arabistan’da Kuran’ın İslam’ı değil Kralın İslamı yaşanıyor!…” hakkında bir yorum

  1. Selçuk ÖZTÜRK

    Tahmin…varsayım…duyum gibi bilgilere dayanarak yazılan yazılar,, yaşanmış ve kaleme dökülmüşler kadar gerçekçi olamayacağından yazılarınıza müspet değer veriyorum.siz geçmişte bulunduğunuz devletler hakkında hep yazınız..Esenlikler dilerim…

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir