Kışlalı olmadan 19 yıl

Kışlalı olmadan 19 yıl

Bombalı bir suikast sonucu katledilen yazarımız, bilim insanı, eğitimci, siyasetçi ve aydın Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı anıyoruz. (Cumhuriyet internet, 21.10.18)
[Haber görseli]
Gazetemiz yazarlarından bilim insanı, eğitimci, siyasetçi, aydın Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı , bombalı bir suikast sonucu katledilişinin 19’uncu yıldönümünde anılıyor. Ankara Cumhuriyet Okurları (CUMOK) tarafından düzenlenen anma programı, bugün 09.30’da Kışlalı’nın evinin önünde başlayacak. Evinin yakınlarında bulunan Kışlalı anıtına 10.30’da ziyaret yapılacak. Ziyaretin andından 12.00’da Karşıyaka Mezarlığı’ndaki gömütü başına geçilecek.

Çankaya Belediyesi tarafından Yılmaz Güney Sahnesi’nde de saat 18.00’da müzik dinletisi eşliğinde bir anma etkinliği düzenlenecek. Açılış konuşmalarını Nejdet Özer ve Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı’nın yapacağı etkinlikte, gazetemiz yazarı ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Işık Kansu ile Tevfik Kızgınkaya da konuşmacı olarak bulunacak.

CUMOK, Kışlalı’nın “Tanrı’yı kim kullanır?” adlı kitabını konuklara armağan olarak dağıtacak.

Yaşamını Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerine adayan Kışlalı için ayrıca öğretim üyesi olarak çalıştığı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de (İLEF) anma etkinlikleri düzenlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir