CHP’nin Açıkladığı Belgelerin Hukuksal Niteliği

CHP’nin Açıkladığı Belgelerin
Hukuksal Niteliği

Mahmut Esen ile ilgili görsel sonucuMahmut ESEN
Mülkiye Başmüfettişi (E)

(AS: Bizim katkımız yazının altındadır..)

Bankalar aracılığıyla doğrudan (gişeden)  yapılan tahsilat/ödemelerde her işlem karşılığında bir örneği de müşteriye ıslak imzalı olarak verilmekte olan dekontların asıl/suret/fotokopi şeklinde olmasının fazla bir önemi bulunmamaktadır.

Bu konularda önemli olan işlemin banka aracılığıyla yapılmış olup/olmadığıdır. Banka aracılığıyla yapılan işlemlerde dekontlarının gerçekliği konusunda duraksama yaşanması veya banka kayıtlarıyla uyumsuzluk hallerinde bankalardaki kayıtlar esas alınmaktadır.

Bankalarca ayrıntılı olarak tutulan muhasebe kayıtları uzun yıllar muhafaza edilmektedir. İstense bile sonradan bu kayıtlarda değişiklik yapılması kolay değildir.

Bu yüzden açıklanan veriler/banka dekontlarının doğruluğunun saptanması bakımından ilgili bankaya başvuruda bulunulması gerektiği açıktır.

Yetkili mercilerce arzu edilmesi halinde, kısa bir süre içinde, ilgili bankadan, üzerinde durulan dekontlara ilişkin bilgiler bir yana, söz konusu ana hesaba belli dönemde yatırılan/çekilen tüm paralara, para yatıran/çeken kişilere ilişkin bilgi/belgelere ulaşılması/elde edilmesi olanaklıdır. Üstelik, şüpheli olmasa dahi, bankaların belli rakamların üzerindeki işlemleri yetkili mercilere bildirmeleri gerekmektedir.

Dolaysıyla işin esası yerine dekontların niteliklerinin (gerçek/sahte) tartışılması anlamsız kalmaktadır.

Not: Man Adası Hükümeti’nde 01.08.2011’de kurulmuş olan BELLWAY Limited Şt.i hakkında bazı yıllık getirileri de dahil toplam 11 belgeye ücret karşılığı aşağıda adres üzerinden erişim olanaklı görülmektedir.

https://services.gov.im/ded/services/companiesregistry/viewcompany.iom?Id=330812

==========================================
Dostlar,

Bu sitede değerli dostumuz Sayın Mahmut Esen’in epey yazısına yer verdik ve çok şey öğrendik O’ndan. Sn. Esen ile bir ortak yanımız da Mülkiyeli olmamız. Ancak Sayın Esen yıllarca Mülkiye Başmüfettişliği gibi çok zor erişilen bir görev ünvanı ve yetkisi – yetkinliği ile yıllarca görev yürüttüğünden, değerlendirmeleri elbette çok değerli.

Çırpınmalar boşuna ve çaresizlik içinde debelendikçe daha da batmak kaçınılmaz.
Yolun sonu artık daha net görünüyor..
Kaldı ki, CHP yönetimi tüm belgelerin bunlar olmadığını, açıklananların gerçek olduğunu, arkasının geleceğini ve savlarının (iddialarının) ardında sonuna dek duracaklarını kararlılıkla açıklamakta. 05 Aralık 2017 Salı günü daha da ciddi “bomba” ların bulunduğunu belirtiyorlar.

Musa Eroğlu’nun “yolun sonu göründü”.. nakaratlı nefis şarkısının ezgileri (nağmeleri) kulaklarımızda çınlayarak yankılanıyor..

Sağduyulu AKP’lilerin çıplak ve acı gerçekleri gördükleri ve gereğini “ar-tık” yapacakları umudumuzu koruyoruz. Ayrıca, batan geminin en önce terkedeni olacakları da görüyoruz.

CHP web sitesinde tüm belgeler 148 sayfa olarak yayınlandı.. İncelemek aşağıdaki erişkeyi (linki) için tıklayınız..

http://chp.org.tr/public/0/folder/man_adasi_belgeleri.pdf 

Sevgi ve saygı ile. 03 Aralık 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir