Hakkari’de çatışma: 8 şehit

Hakkari’de çatışma: 8 şehit

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nden Türkiye’ye sızmak isteyen PKK’lilerle çatışmaya giren 6 asker ve 2 korucu şehit oldu, 19 PKK’li öldürüldü (AS: rakam 46 olarak güncellendi; 03.11.17; 01:17)
(DHA, yayınlanma tarihi: 02 Kasım 2017 Perşembe, 09:22)
Bu sabaha karşı Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup PKK’liler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, ilk belirlemelere göre, 6 asker ile 2 korucu şehit oldu. Çatışmada 19 PKK’li de öldürüldü. Bölgede helikopter desteğinde kapsamlı operasyona başlandı. Bölgede havanın sisli olduğu ve görüş uzaklığının yer yer 1 metreye kadar düştüğü belirtildi.

ŞEHİT KORUCULARIN YAKINLARI ÇATIŞMA BÖLGESİNDE
Çatışmada şehit olan güvenlik korucuları Osman Yeşil ve Alaattin Tekin’in Derecik beldesinde bulunan yakınları, çatışmanın çıktığı bölgeye akın etti. Şehit yakınlarının bölgedeki sessiz bekleyişleri sürerken, kaçan PKK’lilerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyonların  devam ettiği belirtildi.

TSK’DEN AÇIKLAMA: KÖTÜ HAVA KOŞULLARINI FIRSAT BİLDİLER
Genelkurmay Başkanlığı, Şemdinli’deki çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ”02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız ile iki güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada beş bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.”

İÇİŞLERİ AÇIKLAMA YAPTI
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Hakkari Şemdinli kırsalında 19, Tunceli Nazimıye Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 9 ve Şırnak’ta 3 olmak üzere toplam 31  PKK’linin öldürüldüğü ve operasyonların devam ettiği belirtildi.

[Haber görseli]ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Çatışmada şehit olan güvenlik korucularının Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu öğrenildi. Şehitlerin yapılacak törenin ardından Toklu köyünde defnedileceği belirtildi.

BURSA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, sınırın sıfır noktasında PKK’lilerle sabaha karşı çıkan çatışmada şehit düşen 6 askerden birinin 24 yaşındaki Bursalı Sözleşmeli er Emre Karaaslan olduğu öğrenildi. Saldırıda şehit olan Sözleşmeli Er Emre Karaslan’ın ateşi Bursa’nın Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesi Gökpınar Sokak’taki baba ocağına düştü. 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığına bağlı hudut karakolunda sözleşmeli piyade er olarak görev yapan Şehit Karaaslan’ın 9 ay önce göreve başladığı öğrenildi. Şehit Emre Karaaslan’ın aslen Erzurum Tortum nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

ŞAMSUN’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde PKK’lilerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Sözleşmeli Er 28 yaşındaki Erkan Karaca’nın memleketi Samsun’daki ailesi, acı haberle gözyaşına boğuldu. Bekar olan Jandarma Sözleşmeli Er Erkan Karaca’nın acı haberi, babası Ayhan Karaca’ya ilçe protokolü tarafından verildi. Baba Ayhan Karaca gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, anne ve babasının 11 yıl önce boşandığı, 1 kız kardeşinin olduğu öğrenildi.

[Haber görseli]

ZONGULDAK’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Hakkari’nin Şeamdinli ilçesinde, PKK’lilerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Gökhan Kurak’ın, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Karapınar beldesinde oturan babasına acı haber verildi.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak’ın demirci ustası babası Sezgin Kurak, acı haberi Bartın Devlet Hastanesi’ne muayene olmaya gittiği sırada gelen telefonla aldı. Şehidin bir silah arkadaşı baba Sezgin Kurak’ı arayarak oğlunun şehit olduğu bilgisini verdi. Ardından Karapınar Beldesi Merkez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki evine giden şehit babasını, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen ziyaret etti. Türk bayrağı asılan evinin önünde gözyaşlarına boğulan 2 çocuk babası Sezgin Kurak’ı, Kaymakam Keçeli teskin etmeye çalıştı. Baba Sezgin Kurak, “Arkadaşı telefon etti. ‘Nesi oluyorsun?’ dedi. ‘Babası oluyorum’ dedim. ‘Kardeşimizi şehit verdik’ dedi. İnanamadım. ‘Ne diyorsun sen?’ dedim. 7-8 şehit varmış orada. Yazık günah değil mi? Allah belalarını versin. Kökleri kazınsın” dedi. Anne Bahriye Kurak da acı haberi aldıktan sonra sinir krizi geçirdi. Bahriye Kurak, ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

‘EVLENECEKTİ, HAYALLERİ VARDI’
Şehit Gökhan Kurak’ın arkadaşı Uğur Kara da “Biz uzman çavuşluğa beraber başvurduk. O İstanbul Tuzla’ya gitti, ben Amasya’da eğitim aldım. O doğuda görev yapmaya başladı, ben Tekirdağ’da görev yaptım. Evrakı da beraber hazırlamıştık. İzinlere geldiğinde görüşürdük. En son sevgilisi olduğunu söyledi. Evlenecekti, hayalleri vardı. Ev almak istiyordu. Buralarda uzman çavuş olmadan önce düğünlerde keman ve saz çalardı. En son düğün için izin alacağını söylemişti. Düğün yapacağını söylemişti ama nasip olmadı. Gitti bir daha da göremedik. İnanamadım şehit olduğuna. Daha 1 ay önce beraber çay içiyorduk. Ben evlendiğimde o bana saz çalmıştı. O da evlenince ben ona yardımcı olacaktım. Kardeşi de uzman çavuşluğu tercih yapmak istedi ama babası izin vermedi. ‘Biri olursa biri olmasın’ dedi. Gökhan olunca kardeşi vazgeçti. Ailesi vazgeçirdi yani. ‘Biri yanımızda kalsın’ dediler” diye konuştu. Şehit Kurak’ın, bir düğünde keman çalarken çekilen videoyu 2013 yılında sosyal medya hesabında paylaştığı görüldü.

[Haber görseli]“BU HABER İÇİN KAPIYI AÇAMAM”
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde ilk görev yerinde şehit düşen Tayfun Kavun’un acı haberini vermeye gelen görevlilere seslenen şehidin kız kardeşi, “Bu haber için kapıyı açmam” diye feryat etti.  Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, sızma girişiminde bulunan PKK’lilerle çıkan çatışmada şehit düşen Tayfun Kavun’un ailesine acı haber Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Askerlik Şubesi Personel Yüzbaşı Harun Ağaç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara ve Şehit Aileleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan tarafından verildi. Heyeti binanın önünde gören şehidin kız kardeşi Sultan Kavun, “Bu haber için kapıyı açmam” diyerek feryat etti. Şehit Tayfun Kavun’un ilk görev yerinin Hakkari’nin Şemdinli ilçesi olduğu, göreve başladıktan sonra kredi çekerek araba aldığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU: GÜNE ANALARIN GÖZYAŞIYLA UYANDIK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 güvenlik görevlisinin şehit olmasına ilişkin kişisel Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: Güne şehit haberiyle, anaların göz yaşıyla uyandık. Şemdinli’de şehit düşen asker ve korucularımıza rahmet, milletimize sabır diliyorum.
========================================
Dostlar,

Acımız çok büyük…
Şehit vatan evlatlarını şükran ve minnetle selamlayarak önlerinde eğiliyoruz. 1984’ten bu yana Batı emperyalizminin taşeronu bu kanlı bölücü örgütle 33 yıldan bu yana savaşmaktayız. Akla gelen 10 çözüm önerimiz şöyle sıralanabilir :

  • 1. Bu örgütü her bakımdan destekleyen, kurup – kurdurup üzerimize salan Atlantik sisteminin öncüsü devlet ile stratejik müttefik olma “aptal masalları“na artık son verilmelidir.
  • 2. NATO’nun en azından askeri kanadından çekilmeli, üsler kademeli kapatılmalıdır.
  • 3. ABD’ye, bu örgüte tüm desteğini derhal kesmesi için diplomatik nota verilmelidir.
  • 4. PKK salt basit bir terör örgütü değildir; terörü araç olarak kullanan emperyalizmin maşası
    bir taşeron örgüttür. Kullandığımız nitelemelere dikkat edelim.
  • 5. Bu örgüt ile çatışma artık düşük yoğunluklu olmakta çıkmış, orta yoğunluklu bir vekalet savaşına dönüşmüştür.
  • 6. Sorun TBMM’de kapsamlı tartışılmalı salt AKP = RTE‘nin politikalarına değil,
    geniş tabanlı stratejilere dayandırılmalıdır.
  • 7. FETÖ için yapıldığı gibi PKK’nın mali kaynakları mutlaka kurtulmalıdır.
  • 8. Doğu – Güneydoğuya daha çok kamusal – özel yatırım götürülerek başta işsizlik ve yoksulluk olmak üzere sağlık, eğitim, konut, ulaştırma… altyapı yatırımları öncelik almalıdır.
  • 9. Bölge ülkeleri ile ortak – dayanışmacı politikalar izlenmeli; uluslararası hukuktan kaynaklanan tüm haklarımız sonuna dek kullanılmalıdır.
  • 10. Her durumda sağduyu, serinkanlılık ve HUKUK DEVLETİ değerleri asla çiğnenmemelidir.

Sevgi ve saygı ile. 03 Kasım 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Hakkari’de çatışma: 8 şehit” hakkında bir yorum

  1. Geri izleme: Bayrağımız sonsuza dek özgürce dalgalansın.. – Prof. Dr. Ahmet SALTIK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir