Devrim Yasamız Medeni Kanun

Konuk yazar                               :

Nazan Moroğlu ile ilgili görsel sonucu

Av. Nazan Moroğlu
İKKB (İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği) Koordinatörü

Devrim Yasamız Medeni Kanunun
Yürürlüğe Girmesinin 91. Yılında Müftüye Nikah Yetkisi Medeni Kanunu, Laik Hukuku Yok Saymaktır!
 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ardından ülkede çağdaş uygar yaşam biçiminin yerleştirilmesi, devletin ulusal egemenlik temeline dayandırılması amacıyla Atatürk’ün önderliğinde eğitim, yönetim ve hukuk birliğinin sağlanması için hukuk devrimi yapılmış,
din esaslarına dayalı hukuk sistemi terkedilmiş, yerine laik hukuk sistemi benimsenmiştir.

Hukuk devrimi denilince, ilk akla gelen 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe giren Türk Medeni Kanunudur. Medeni Kanun ile özel yaşam ilişkilerinde haklardan yararlanmada, borçlara ehil olmada ve hakları kullanmada kadın erkek eşitliği benimsenmiştir.

Medeni Kanunla kadınlara devrim niteliğinde haklar getirmiştir. Örneğin “evlilik yaşı kabul edilmiş ve çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmek istenmiştir;  “Erkeğin 1’den Çok Kadınla Evlenebilmesi Yerine Tek Eşlilik” ve “Resmi Nikah Kadın Haklarının Güvencesi olmuştur.
“Erkeğin Boş Ol” demesiyle boşanma yerine, yasada yazılı nedenlere dayanarak yargıç kararıyla “Boşanma”, kız ve erkek çocuklara “Eşit Miras Payı” gibi haklar getirmiştir.

Ancak, Medeni Yasanın yürürlüğe girişinin 91. yılında müftüye resmi nikah yetkisi vermek” Medeni Kanun ve laik hukuk kurallarından vazgeçmek demektir.

İKKB olaraköncelikle tüm kadınları ve laik Cumhuriyetimizi savunan herkesi MEDENİ KANUNA SAHİP ÇIKMAYA, müftüye nikah yetkisi verilmesi girişimine dur demeye çağırıyoruz. (04.10.2017)

Av. Nazan Moroğlu
İKKB Koordinatörü
============================================
Dostlar,

Çağrıya gönülden katılıyoruz.. Bu konuda sitemizde birkaç yazı var, okunmasını dileriz..
Örn.

AKP = RTE bu akıl dışı, uygarlık karşıtı, ülkemizi karıştırıcı ve halkı bölücü çoooooook tehlikeli girişimden derhal vazgeçmesini istiyoruz. İç ve dış sorunlarımız başımızı aşkın.
İçeride ULUSAL BİRLİK yaşamsal önemde..

AKP = RTE’da sağduyunun egemen olmasını diliyor ve istiyoruz..

İlahiyatçı yazar: Müftülere nikah yetkisi vermek İslam'a suikasttır

Sayın Av. Nazan Moroğlu’na İKKB (İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği) Koordinatörü  olarak kendisine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, dayanışmamızı bildiriyoruz.

Sevgi ve saygı ile. 06 Ekim 2017, Ankara

Prof. Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir