ODTÜ’lülerden fidanlı protesto

ODTÜ’lülerden fidanlı protesto

(AS : Bizim katkımız yazının altındadır..)

Ankara’da , Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunları Derneği üyeleriyle birlikte bazı milletvekilleri ve öğrenciler, okulun içinden yol geçirilmesine tepki gösterdi.

ODTÜ’lülerden fidanlı protesto

ODTÜ Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasındaki bağlantıyı sağlayacak ve ODTÜ’nün içinden geçecek olan tünelin yapımı için dün gece saatlerinde çalışma başlatıldı.

ODTÜ arazisindeki ağaçların taşınarak, yol yapılmasına tepki gösteren ODTÜ Mezunları Derneği, kampüs önüne gelerek, çalışmalara tepki gösterdi. Ellerinde fidan taşıyan öğrenciler, ‘Rektör istifa’ sloganları attı.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın da destek verdiği grup adına basın açıklaması yapan Yeşil Ankara Platformu, ODTÜ ormanlarının polis ve TOMA’lar eşliğinde katledildiğini savunarak, bu çalışmaların kente zarar veren bir rant projesi olduğunu söyledi.

İşte ODTÜ arazisindeki son durum

Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasındaki bağlantıyı sağlayacak olan tünelin yapımı için dün gece saatlerinde başlayan çalışmalar devam ediyor.

İşte ODTÜ arazisindeki son durum

ODTÜ içinden geçirilecek yol için 8 Eylül’de ODTÜ Rektörlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşma sağlanmış, anlaşmaya ilişkin protokol ise Ankara Valiliği’nde imzalanmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece saatlerinde hafriyat kamyonları ve iş makineleri ile ODTÜ arazisine girerek burada çalışmalara başladı. Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi’nin bulunduğu bölgeden başlayan yol yapım çalışmaları, Jandarma Komutanlığı Hava Radar arazisine kadar olan ve ODTÜ alanında kalan 4.8 kilometrelik kısmı kapsıyor.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ REKORA İMZA ATTI”

Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ’de dün gece yapılan yol çalışması ve ağaçların kesilmesiyle ilgili Twitter’dan paylaşım yaptı. Gökçek paylaşımında, “ODTÜ rektörlüğü ile yapılan protokol gereği açılacak 4,5 km’lik yolu bir gecede açarak büyükşehir belediyesi bir rekora daha imza attı” dedi. Gökçek paylaşımlarında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Ankara Belediyesi rant için tek bir ağaç kesmemiştir. AVM yapmak, bina yapmak için kesmemiştir. Bu yolu en çok kullananlar gene ODTÜ’lüler olacak. Ayrıca taşınan ağaçların en az iki katını ODTÜ’ye dikmeyi taahhüt ettik.” dedi. Konuyla ilgili olası eylemlere karşı bölgede çevik kuvvet ekipleri hazır olarak bekletiliyor. (YURT Gazetesi, 10.09.217)
====================================
Dostlar;

Neden aç – kapa yöntemi de kullanılmaksızın alttan tunel yapmadınız?
Bu 2. saldırı oluyor ODTÜ arazisine..
Üstelik ODTÜ bir devlet üniversitesi ve arazisi da kamu malı.
Vatandaşın malı olsa kimbilir nasıl hızla el koyacaktınız!
İstanbul’un en sağlam yerlerine rant iştahınıza deprem bölgesi raporu uydurup el koymak isteyen siz değil misiniz?
Buna karşın hoyratça kıyıyorsunuz 1956’da bu üniversitenin açılmasıyla başlanan ve elle, tırnaklarla kazılan çukurcuklara yerleştirilen, taşıma sularla sulanarak on yıllardır el bebek bakılan ve büyütülen ormanlara..
Dahası, bu ormanlar Ankara için Akciğer oldu..
Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kaç büyük kent parkı açtınız?
Kurtuluş Parkı en eskilerden.. Bakımsızlıktan perişan..
Ağaçları taşımaktan ve başka yere dikmekten söz ediyorsunuz..
1 gecede bilerce ağacı doğrarken gösterdiğiniz cevvalliği görecek miyiz?
4,8 km X 50 m yol 1 gecede açıldı ise buradaki ağaçlar taşınmak üzere özenle sökülmüş olabilir mi?? Bu binlerce ağaç feda edildi, ormanın ekosistem bütünlüğü bozuldu..
Sanıyorsunuz ki ağaç dikmekle bitecek.. Ekosistem ve türlerin uyumu ile flora ve fauna dengesini asla sağlayamayacaksınız. Yok ettiğiniz türler bir daha geri gelmeyecek. Dahası; unutmayınız ki, ağaçlandırma ie ormanlaştırma eşdeğer değildir. Ağaçlık alanların hepsi ormana dönüşmez.. Ayrıca onlarca yıl gerekir..

En çevreci sizsiniz öyle mi?
Lütfen tıklar mısınız :

Çevre Adaleti ve AKP’nin 2.5 Milyar Hayalet Ağacı!

Mustafa Kemal Paşa Yalova’da tek 1 ağacı kestirmemek için Köşkü raylı sistemle taşıtmıştı.. Siz, bırakın yaratıcı fikri, önerilen bir tunele bile yanaşmadınız.. Yazıklar olsun..

Sonsöz : Doğa intikamını alır.. Çevrebilimde bir altın kuraldır.

Sevgi ve saygı ile. 10 Eylül 2017, Datça

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

ODTÜ’lülerden fidanlı protesto” hakkında bir yorum

  1. æ

    ODTÜ ormanında ağaç katliamı olacak elbette ! Hayvanı “et” Ağacı “odun” gören çöl kültürünün esiri gerzeklerden başka ne beklenir ki ? gördükleri ağacı kesecekler, gördükleri boşluğu betonla dolduracaklar; ne de olsa arkalarında gözü kapalı yüzde 50 destekçi sürü var… 🙁

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir