İSVİÇRE’nin PERİNÇEK KARARINI TEMYİZİ ve ERDOĞAN HÜKÜMETİNİN SORUMLULUĞU


İSVİÇRE’nin PERİNÇEK KARARINI TEMYİZİ ve
ERDOĞAN HÜKÜMETİNİN SORUMLULUĞU

Dr. Ahmet SALTIK
www.ahmetsaltik.net
profsaltik@gmail.com

Türkiye gündemi ile acımasızca oynanırken, AKP hükümeti yaşamsal sorunları kamuoyunun gündeminden – gözünden kaçırıyor. Türkiye, bu önemli davanın temyizi ile ilgili olarak uluslararası hukuk bağlamında hangi girişimlerde bulunmuştur?
Dışişleri, Sayın Doğu Perinçek‘e temyiz savunması için destek vermekte midir?
Perinçek, Anayasa Hukuku Doktorası sahibidir. Hukuksal birikimi yetkinlikle gerekli hukuksal savunma hattını örmeye yeterlidir. Ancak uluslararası ilişkilerde Devletlerin konumu önemlidir ve ciddi bir psikolojik ögedir. Her şeye karşın, AİHM’nde Temyiz başvurusunu irdeleyecek 5 yüksek yargıcın evrensel hukukun gereğine ve hukuk ilkeleri içinde vicdanlarına göre karar vermelerini beklemek hakkımızdır.
“Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır!” diyebilmek apaçık düşünce ve
onun ayrılmaz parçası olarak anlatım – düşünceyi açıklama özgürlüğü içindedir.
Bu saptama, her tülü tartışmanın dışında a priori verili bir gerçektir.
Bu söylemin içerik olarak tartışılması, doğru olup – olmadığı bir başka tartışma alanıdır.
Bu tartışmaya mahkemeler yetkili değildir; Parlamentolar da! Sorunun yanıtını verecek olanlar Tarih bilimcileridir.
Şimdiye dek yapılan tüm araştırmalar ve arşivler, Türklerin Ermeni ahaliye dönük sistemli bir soykırıma girişmedikleri, tersine Rus işgal ordularıyla işbirliği yapmaları
ve Türk Ordusunu arkadan vurmaları nedeniyle bulundukları bölgeden zorla göç ettirilmişlerdir (tehcir). Tehcir sırasında da elden gelen tüm koruyucu önlemler alınmıştır.
Bu arada Ermenilerin, işgalle boğuşan savunmasız Türk ahaliye karşı maalesef işgalci Rus ordusu desteğiyle “ölçüsüz kanlı zulmü”yaşanmış ve 2 halk arasında Türklerin meşru savunmaya geçmeleri nedeniyle karşılıklı bir kanlı kırım (mukatele) yaşanmıştır. Ermenistan Başbakanı Ovannes Kaçaznuni de apaçık bu gerçeği “Türklere savaş açtık” diye itiraf etmiş (1923’te Bükreş’te Taşnaksutyun genel kurultayına sunduğu konuşma tutanakları) kitaplaştırılmıştır (bkz. Kaynak yayınları).

tasnak-partisinin-yapacagi-bir-sey-yok-ovanes-kacaznuni

Apaçık görülmektedir ki; uluslararası siyasetin karanlık dehlizlerinde kimi emperyalist hesaplarla Türkiye köşeye sıkıştırılmak istenmektedir. Acı olan ise; Türkiye Başbakanı R.T. Erdoğan’ın bu yalın tarihsel – politik gerçeklerim ayırdında olmayışıdır.. (?) Dahası, Erdoğan olup bitenin ayırdında ise ve yine de böyle davranmakta ise, bu davranışa
ne ad konacağı sorunsalıdır! Sorunun olası yanıtı suç oluşturabilecektir.
Egemen hukuk, suç işletmeme – düzenini koruyup sürdürme adına, halkı uyaracak yalın bilimsel olguları bile yazıp – söylemeye izin vermemektedir!
Nitekim Başbakan R.T. Erdoğan’ın 23 Nisan 2014 günü Ermeni halkından, günümüzde artık fiilen ve hukuksal olarak olmayan Osmanlı Devleti’nin “tehcir” uygulaması adına, –en azından bir başka bağımsız devlet olarak uluslararası hukuk katında hiçbir yükümlülüğü yokken– özür dileme bağlamında talihsiz ve yersiz sözleri, günü bakımından da aykırı – kasıtlı zamanlamalıdır. Ulusal Egemenlik Bayramına rastlatılmıştır!.. Pek ala ertesi gün erken saatlerde de yapılabilirdi bu açıklama.

  • Başbakanın değinilen talihsiz ve yersiz açıklaması İsviçre hükümetinin temyiz başvurusunu yüreklendirmiş midir ? Bu sorunun olumlu yanıtı ürkütücüdür.
  • Temyiz kabul edilirse Türkiye ne fatura ödeyecektir; 
    Başbakan ve partisi AKP bu kabulden ne yarar sağlayacaktır?

Bu son sorunun kendisi de, akla gelip sorulması da, yanıtları da birlikte dehşet vericidir!
Tam da bu dakikalarda (06 Haziran 2014, sabah 10:30……) Diyarbakır’da İçişleri Bakanı Efgan Ala hazretleri sözde “Çözüm Süreci Çalıştayı” nda konuşuyor ve
her 2-3 sözcükten biri olarak “Yeni Türkiye” den söz ediyor!? 1. Cumhuriyet yıkıldı Bakan Ala’ya göre, oh ne ala (!).. Kendileri yenisini, hem de yep yenisini inşa etmekteler maşallah.. Bakan Ala, sürekli ayrıştırıcı bir dil kullanıyor, yandaşlarını pekiştirmeye (konsolide etmeye), politik karşıtlarını ise sorumsuzca ötekileştirmeye çabalıyor..
Bilinçli olarak yapıyor bunu.. Başbakan yardımcısı Beşir Atalay da bir sosyoloji profesörü olarak döktürüyor… “AÇILIM  ÇÖZÜM SÜRECİ” (?!) adına yapageldiklerinin, başından beri partilerinin programlarında yazılı olduğunu vurguluyor.. Bir itirafta bulunuyor bilerek – bilmeyerek..
İyi ya, AKP’nin programının CFR tarafından yazıldığını Arslan Bulut yıllar önce yazmadı mı? (Açılımın Şifreleri, Bilgeoğuz Yayınevi, İst. 2010, arka kapak)

AKP’nin kuruluşundaki dış girişimler, R.T. Erdoğan’ın daha İstanbul İl Başkanı iken Başbakanlığa Abramowitz vd. ABD’liler tarafında hazırlanması.. Bunlar hep yazıldı..
Hiç yoktan bu birkaç örneğin ürkünç kodları, Türkiye’nin nerelere sürüklendiğini gözleri – kulakları – yürekli mühürlülere anlatmayacak mı, anlatamayacak mı?

  • Türkiye Türkiye’den yönetilmiyor! 
  • Çıplak ve acı geçek budur ve bu gidişin sonu
    etnik ve inanç ayrıştırması temelli iç savaş – parçalanma – bölünmedir.

AKP içinde bu vahim gidişe elverenler bir yana; susarak, bilerek ve bilmeyerek destek verenler aynı derecede ve çok ağır biçimde sorumluluğa ortaktırlar.
Bilmem kaçıncı kez gene yazmış olalım :

  • Bırakın AB-ABD güdümlü “AÇILIM” ihanetini;
    biz Kürdümüzle kendi ulusal kardeşçe – barışçı çözümlerimizi üretiriz.
    Dün nasıl çiçek bahçesi gibi bir arada yaşadıysak, bugün de,
    çekin emperyalizmin kahpe düşmanlaştırıcı kamasını;
    yine aynı erdemli barışı
    (peacefull co-existence, co-existance pacifiqué) sağlayabilir ve sürdürebilirz.
  • Dahası, bugünkü ayrıştırıp – düşmanlaştırma doğrudan,
    alçakça bir Batı kurgusudur.

Kendimizi ve halkı aldatmayalım, gerçek budur..
Tüm tarihsel veriler – arşivler ortadadır.

İngiliz Kraliyet Başsavcılığı da dünyanın tüm arşivleri elindeyken 1920’lerde,
Türklerin Ermeni soykırımı yaptığına ilişkin yeter kanıt bulamamış ve dava
aç(a)mamıştır. (Bkz. Uluç Gürkan kitapları : Malta YargılamasıÖzgün İngiliz Belgeleriyle, Kaynak yay. 2014 ve Ermeni Sorununu Anlamak; Önyargıları Aşmak
ve Nefretten Arınmak, Destek yay. 2013)
Ve daha pek çok kaynak… (Mehmet Perinçek, Rus Devlet Arşivlerinden 150 Belgede Ermeni Meselesi, Kırmızıkedi Yay. 2013)

Dosyayı pdf olarak indirmek için lütfen aşağıdaki erişkeyi (linki) tıklayınız..

ISVICRE’nin_Temyiz_davasi_hakkinda_kitap_kapaklariyle_AHMET_SALTIK

Sevgi ve saygı ile.
6 Haziran 2014, Ankara

Dr. Ahmet Saltık
www.ahmetsaltik.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir