SESSİZ ÇIĞLIK EYLEMLERİ SÜRÜYOR.. 21 Aralık 2013 Günü de Yapılacak


SESSİZ ÇIĞLIK EYLEMLERİ SÜRÜYOR..

VARDİYA BİZDE PLATFORMU / ANKARA…

Yarın da, 21 Aralık 2013 Cumartesi günü saat 13:00 – 14. 00 arası
Ankara Mamak Askeri Cezaevi önünde

Dayanışma için bekliyor..

Sessiz_ciglik_konusmamiz_30.6.13

 

 

30 Haziran 2013 günü Sessiz Çığlık eyleminde konuşurken..

(Bu konuşma metni web sitemizde :
http://ahmetsaltik.net/sessiz-ciglik-eyleminde-neler-soyledik/

VARDİYA BİZDE PLATFORMU / ANKARA…

yarın da, 21 Aralık 2013 Cumartesi günü saat 13:00 – 14. 00 arası

  • Ankara Mamak Askeri Cezaevi önünde..

Ve büyük kentlerde de..

65’inci kez SESSİZ ÇIĞLIK Eylemindeyiz.

 **İSTANBUL – (Beşiktaş Özgürlük Anıtı)
 **ANKARA – (Sakarya Meydanı)
 **İZMİR – (Konak Meydanı)
 **GÖLCÜK/Kocaeli-(Değirmendere Meydanı)
 **BURSA – (Şehreküstü Meydanı)
 **ANTALYA – (Kapalıyol, Büyük Havuz Yanı)
 **TRABZON – Beşikdüzü (Şehit Er Kahraman Dilli Parkı) (Perşembe)
 **MARMARİS – (Atatürk Anıtı)
 **ESKİŞEHİR – (Adalar, Doktorlar Cad.girişi, Yapı Kredi Bankası yanı)….


(http://www.odatv.com/images/resimler/2356677.jpg, 26.10.13)

Dayanışma için bekliyor..

Fotoğraf


(http://www.odatv.com/images/resimler/bvzep7diqaakyvy.jpg, 26.10.13)

Sevgi ve saygı ile.
20 Aralık 2013, Ankara

Dr. Ahmet Saltık
www.ahmetsaltik.net

SESSİZ ÇIĞLIK EYLEMLERİ SÜRÜYOR.. 21 Aralık 2013 Günü de Yapılacak” hakkında 2 yorum

  1. Rıza GÜNER

    Ahmet bey,

    Türkiye’de düello kültürü yok!.. Sessiz çığlık eylemleri büyüse ne olacak?.. Dönemin iktidarı bunlardan zerre kadar etkilenmiyor… Ve etkilenmeyecek… 1 Mayıs 1977 benzeri bir katliam olmadan bu eylemleri bitirmek önce aklın, sonra aklı başında olmanın, daha sonra da akıl sahibi olmanın gereğidir.

    Önce aklı seferber etmek, Ak Parti’den daha üstün bir fikir anlayış geliştirmek gerekiyordu. Atatürk, 10 Kasım 1938’de öldüğü için, Atatürkçü düşünceyi aynen savunmanın, bundan başka bir düşünmemenin zerre kadar düşünce değeri yoktur.

    1960’lı yıllarda bunu İsmet İnönü de kabul etmiş ve Ortanın Solu hareketşnş başlatmıştı. Siz Ortanın Solu Hareketinden daha geride bir Atatürkçülük savunuyorsunuz. Bu Atatürkçülük MHP’de DİN DESTEĞİYLE rağbet görüyor.

    Aleviler, Sosyalistler, İlericiler ve Kürtler için savunduğunuz Atatürkçülük toptan kıyım ve soykırım demektir.

    Bir Dersimli olarak, Onur Öymen gibi Dersim Canmavarlığını savunanlara yer vermeniz, hiçbir düşünceyle açıklamamaz…

    Doğuda şimdiye kadar “İKİ MİLYON İNSANIN EVİ YAKILMIŞ, BU İKİ MİLYON İNSANIN KÖYÜ BOŞALTILMIŞ VE HARİTADAN SİLİNMİŞ… HEM DE SHP VE CHP’NİN iktidar oldğu dönemde…

    Şimdi burada yazılarına yer verdiğiniz kişilerin hemen hemen hepsi, başta da Onur Öymen; “DÖRT BİN KÖYDE İKİ MİLYON MİLYON İNSANIN EVİNİ YAKTINIZ, KÖYÜNÜ BOŞALTIP HARİTADAN SİLDİNİZ… BU İKİ MİLYON İNSAN PKK’YA TABAN OLDU… NEDEN BU İKİ MİLYON İNSANI ÖLDÜRMEDİNİZ?” diyecek kadar insandır.

    Rifat Serdarolu, Onur Öymen, Ali Ercan, Naci Beştepe ve Türker Ertürk milyonlarca insan öldürerek Kürt Meselesini toptan ortadan kaldrmak istiyorlar… Ve eğer bu iki milyon insan, Sünni değil de Alevi olsalardı, çoktan öldürülmüş olurlardı.

    Bu nedenle, benim için vatan,”bu iki milyon insanın yakılan evidir… Ben bir kişinin dahi öldürülmesini kabul edemem… Sitenizde milyonlarca insanın öldürülmesini isteyen adamaların görüşlerine yer vermeye devam ediyorsunuz… Böyle yazılara da aydınlanma yazıları diyorsunz…

    Aydınlanma Çağı, Hırıstiyan Engizisyonu’nu gerieleten dünyanın en büyük yazarlarının, dünyanın en büyük bilginlerinin, dünyanın en büyük düşünürlerinin eseri olan bir çağdır… Politikanın da zerre kadar katkısı yoktur. Sözde 1923 Aydınlanması gibi, politikacıların aldığı kararlarla oluşmuş bir çağ değildir.

    Bir yazar, bir bilgin, bir düşünür ve gerçek bir insan; “boşaltılan köylerdeki iki milyon insan PKK’ya taban oldu, bu iki milyon insanı öldürüp Kürt Meselesini kökten çözelim,” diye düşümez!..

    Size insanı dökmeden, insan kanı içmeden Türkiye ve Dünya sorunlarını akılla çözmeyi bilen yeni arkadaşlar edinmenizi öneririm. Bu arkadaşlarınızın karanlıktan başka bir emelleri, karanlıktan başka bir düşünceleri yoık!..

    Saygı ve sevgi ile….

    Cevapla
  2. Murat Şimşir

    Sessiz çığlık eylemleri gibi protestoların bir çok alanda çoğalması elbet ses getirir. Herkes kendi penceresinden olaya baktığı için, pratikte olanların farkına varamayız. Öncelikle yapılan eylemleri küçümsemek, alınan oyları salt yüzdelerle düşünür ve AKEPE nin seçmen sayısı göz önüne alarak % 49,9 ‘ın bu eylemlerden etkilenmeyeceğini düşünmek % 50,10 in hakkını yemektir. Elbette AKEPE ye oy veren kitle oyuna militanca sahip olurken, Kemalistler, cumhuriyetçiler, solcular, merkez sağcılar, sosyalistler, kısaca yurtseverlerin aynı duyarlıkta olmadıklarını son 3 seçimdeki seçime katılmayan seçmen sayılarından çıkarabiliriz.
    O halde ne yapmamız gerek? SEÇİMLERDE SANDIĞA her ne şart altında olursa olsun gidip oyumuzu kullanacağız. İkinci olarak oyumu verirken öncelikle yurtseverlik gereği , özellikle yerel seçimlerde, güç birliğini sandıkta seçmen eli ile gerçekleştirmek.. Çünkü gerek CHP ve gerekse MHP yönetim kadroları güç birliğine yanaşmazlar görevleri gereği (!) bu güç birliğini halk sandıkta kendisi sağlayacak ..

    Son günlerin en magazinsel olayı AKEPE/ CEMAAT kavgası bunlar birbirini yiyecek ve bitirecekler. RTE her zaman ki gibi olayı komplo hem iç hem de dış mihraklar dedi. Ve burada dikkat çekecek bir nokta da RTE nin ABD de ipinin çekilip, deliğe süpürüldüğünün kendine tebliğ edildiğidir. Elçiyi kovma tehdidi bunu gösteriyor. ABD nin yeni piyonu , zaten bir kaset operasyonu ile monte edilen şahıstır.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir