Aleviler eşitlik için buluşuyor

Aleviler eşitlik için buluşuyor

7 EKİM’DE SIHHİYE’DE, ‘AYRIMCILIĞA, ASİMİLASYONA, SAVAŞA HAYIR’ DİYECEKLER

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ve Alevi Dernekleri Federasyonu (ADF) tarafından düzenlenen “laik ve demok-ratik Türkiye için eşit yurttaşlık mitingi” yarın Ankara Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak.

Avrupa’dan ve yurdun dört bir yanından gelen Aleviler yarın saat 10.00’da otogarda toplanarak Sıhhiye Meydanı’na yürüyecek. Saat 12.00’de “laik ve demokratik Türkiye için eşit yurttaşlık mitingi” ABF Genel Başkanı Selahattin Özel ve ADF Başkanı Hüsniye Takmaz’ın konuşmalarıyla başlayacak. Mitingde eşit yurttaşlık taleplerini dile getiren döviz ve afişler taşınacak. ABF Genel Başkanı Selahattin Özel başkanlığında oluşturulacak heyet, Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerini içeren bir dosyayı TBMM Başkanlığı’na iletecek.

ABF Genel Başkanı Özel, AKP iktidarıyla birlikte Alevilerin inanç özgürlüklerinin muhafazakâr toplum destekli politikalarla hayatın her alanında ihlal edildiğini, Alevilere yönelik asimilasyon politikalarının hızlandığını, adeta Alevilerin ötelenip yok sayıldığını vurguladı. Özel, insan haklarından, laiklik ve demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, barıştan yana olan her duyarlı vatandaşı mitinge katılmaya davet etti.

ADF Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüsniye Takmaz da Alevilerin ret ve inkâr politikalarına, uygulanan baskılara güçlü bir şekilde “hayır” diyeceğini belirtti.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise “Bu ikinci mitingimiz. Alevilerin sorunları artarak sürüyor. Ayrımcılık ve ötekileştirme kamunun her alanında devam ediyor” dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük de “Alevi örgütleri yaşanan hak ihlallerinin Avrupa’daki hukuk yöntemleriyle çözüleceği kanaatine varmıştır. Türkiye’deki Alevi örgütleri siyasetten, hükümetten, başbakandan, hukuktan ümidini kesmiş durumda.” diye konuştu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkan da “Ayrımcılığa, asimilasyona, savaş kışkırtıcılığına, baskı ve ötekileştirme ve inkâr politikalarına karşı hayır demek için, eşit yurttaşlık için Ankara’da olacağız.” dedi.

Aleviler eşitlik için buluşuyor” hakkında bir yorum

  1. Rıza Güner

    EŞİTLİK; ANYASAYA VE KANUNLARDA EŞİT YURTTAŞLIK İLKESİNİN KABUL EDİLMESİNİ GEREKTİRMEKTEDİR!..

    Anayasa ve Kanunlarda, hala “herkes Türktür!” denilmekte ve en önce de Alevilerin Türklüğünden kuşku duyulmaktadır.

    “Herkes Türktür,” anlayışı zamanla; “HER TÜRK MÜSLÜMANDIR, HER MÜSLÜMAN SÜNNİDİR, HER SÜNNİ YEZİD’İN DÖRT MEZHEBİNDENDİR, YEZİD’İN DÖRT MEZHEBİNDEN OLAN HERKES FETHULLAHÇI’DIR,” biçiminde gelişmiş ve “ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu Fethullahçıyım diyene” olmuştur.

    Aleviliğin Türklüğünden kuşkulanma ise; “Kürt Alevilerin Ermeni olduğu, Türk Alevilerin bölücü olduğu” gibi uydurma tez ve iddialarla desteklenerek, ALEVİLERE HİÇBİR HAK VE HUKUK tanınmamıştır.

    Sözde Aleviler, bugün sözde “eşit yuttaşlık için yürürken,” Aleviler için, Anayasa ve Kanunlarda yazılı hiçbir hak VE HUKUK olmadığını unuttukları; “ALEVİLİKLE DEDELİĞİN DEVRİM KANUNLARIYLA YASAKLANDIĞINI” AKILLARINA GETİRMEDİKLERİ içindir!..

    Ak Parti ve Hükümet, sözde Devrim Kanunlarıyla; Aleviliğe, Dedeliğe getirilen yasakların, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sünni Din Adamlarına tanınan Engizisyon Ve Hilafet Hakkının gereğini yapıyorlar.Bundan başka yaptıkları fazla biir şey de bulunmamaktadır.

    Türkiye Cumhuriyeti, Alevilere hangi hakkı, hangi hukuku tanıdı da Ak Parti ve Hükümet, o Hak ve Hukuku Alevilerin elinden aldı?

    Yok!… Türkiye Cumhuriyeti, Alevilere yaşama hakkı da dahil; tanıdığı bir Hak ve Hukuk yok!.. Cumhuriyet’in politikaları da Alevilerin kendi kendilerini inkar etmeleriyle sınırlıdır. Bu sınırlılılk nedeniyle ve Alevilerin kendi kendilerini inkar etmeleri için bazı kişilere para verilmiş ve Kiralık Alevi temsilcileri beslenmiştir….

    Ve bu Kiralık Temsilciler Aleviliğin kendi temsilcilerini yetiştirmesine ve kendini doğru ifade etmesine engel olmuşlar, Aleviliği aldıkları paraya göre tanımlamışlar, Alevileri doğuştan sakıncalı vatandaş olarak tanıtmışlardır.

    Bugünkü miting, eşit yurttaşlık ilkesi için değil; Alevilerin hiçbir Hak ve Hukukları olmadığını bir kere daha göstermek ve Kiralık Alevi Temsilcilerinin aldıkları ücrete zam yapmak içindir!.. Eşit yuttaşlık mı?… Hadi canım sen de!..

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir