TÜRKİYE NEREYE EVRİLİYOR?

Dostlar,

Bu gün, 10 Temmuz 2023 Pazartesi, 23 Derece Youtube kanalı bizi konuk etti.

Başarılı ve çok izlenen deneyimli sunucu – programcı gazeteci Sn. Burcu Uğur‘un “AÇIK ALAN” başlıklı programında sorularını yanıtlamaya çalıştık.

40 dakika öngörülmüşken, Sn. Uğur toplam 55 dakika zaman ayırdı bize..

Gazeteci Sn. Uğur bize 4 soru yöneltti :

1-Erdoğan seçimi yeniden kazandı. Bir bilim insanı ve aydın olarak ne hissediyorsunuz?

2-Sizce muhalefet neden yitirdi?

3-Erdoğan’ın seçimi kazanmasının, Türkiye’yi sürükleyeceği nokta, bugün geldiğimiz durumdan daha kötü olur mu, yoksa en kötü durumu yaşıyor muyuz?
Ekonomik, hukuksal ve demokrasi açısından değerlendirmelerini almak isterim.

4-Sağlık konusuna da değinelim. On line randevular alınamıyor. İnsanları sabahın erken saatlerinden hastane kuyruklarında bekliyor. İlaç sağlanmasında sıkıntılar yaşanılacağı söyleniyor. Sağlık alanında tam olarak nasıl bir tablo var?
**
Bunlara ek olarak, ACIMASIZ yaygın ve yüksek oranlı zamları ve

Ülkemizin belki de en büyük güncel sorunu olan milyonlarca düzensiz – kaçak göçmen sorununu da zaman ölçüsünde irdelendi.

Youtube ortamında izlemek için lütfen tıklayınız  https://t.co/zsnVFhcRUR 

 

https://twitter.com/yirmiucderece/status/1678377405268783108

Prof. Dr. Ahmet SALTIK MD, BSc, LLM
A​tılım Üniv. Tıp Fak. Halk Sağlığı ​AbD
​Hekim, Hukukçu-Sağlık Hukuku Uzmanı, ​Mülkiye’li​
www.ahmetsaltik.net        profsaltik@gmail.com
facebook.com/profsaltik      twitter : @profsaltik

TÜRKİYE NEREYE EVRİLİYOR?” hakkında 3 yorum

  1. Ahmet SALTIK Yazar

    Sayın Hocam

    Programı baştan sona izledim. Her zamanki gibi çok öğretici ve yol gösterici oldu. Fırsat eşitliğine aykırı, haksız rekabetten çok öte hukuksuz ve ahlaksız bir seçim.
    Devleti normal demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti rayından saptırıp şeriat kuşku ve endişesi yaratan bir iktidar…
    Sosyo-ekonomik olarak orta sınıfı yok olmuş, gelir dağılımı çok bozulmuş, kasten yoksullaştırılmış, iktidarın sadakaları ile geçinen sadık bir çoğunluk.
    Demografik yapısı kasten bozulan ve Araplaştırılmak istenen bir ülke…
    Topluma yeterli güven veremeyen, çoğunlukla sağcı, dinci ve hatta ırkçı ve ideolojisi HOMOA HRETİCUS olan siyasal iktidar yanlısı sağ bir muhalefet…
    Şaşkın ve rotasını yitirmiş bir CHP…
    ÇÖZÜM ATATÜRKÇÜLÜĞE KÖKTEN DÖNÜŞ…
    Gönülden kutluyorum.
    Selam, saygı ve sevgiler. 10 Temmuz 2023

    Prof. Dr. Halil Çivi

    Cevapla
    1. Gönül Pınar Atacı

      Sevgili hocamiz Prof.SALTIK’i kutlayan bu her sözcüğü ŞAHANE yorumu ve ATATÜRK’CÜLÜĞE KÖKTEN DÖNÜŞ geregini ve gereksinimini tüm uulusal ve toplumsal hatta partisel sorunlara kesin ÇÖZÜM olarak vurgulayan bu MUHTEŞEM önerisi için sevgili hocamız Prof.ÇIVI’ye de ben Gönül’den özel tebrikler, selamlar, sevgiler, saygılar, en iyi dilekler, başarılar, utkular ve umutlar.

      Cevapla
  2. Gönül Pınar Atacı

    Sözün tam ve tüm anlamıyla DAHİYANE teşhisler, saptamalar, irdelemeler, yorumlar, teşhirler, kınamalar, genellemeler, sonuçlar, öngörüler ve öneriler. Türkiye sevdası olan her kadın ve erkek yurttaş tarafından mutlaka izİenmesi, dinlenmesi, kutlanması ve paylaşılması kesin gerekli bir yayın. DAHİ İNSAN VE GERÇEK ATATÜRK’CÜ YURTSEVER TIP, SAĞLIK, MÜLKİYE, HUKUK VE SİYASET BİLGİNİ sevgili hocamız Prof.SALTIK’ın büyük ve cesur yüreğine ve derin bilge ve özgün diline sonsuz sağlık ve esenlik, mut, ve kut, utku ve umut dilekleri. Genç ve güzel yapımcı ve sunucu sayın UĞUR’a ise özel teşekkürler ve aynı dilekler.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir