ÇARŞAMBA İĞNELERİ 12 Nisan 2022

Türk Vatandaşı Naci BEŞTEPE

SEVİYE

Türkiye’de öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın dava dosyası Sudi Arabistan’a (olası bir avuç Dolar için) teslim edildi.

Ekonomide beceriksiz, İç siyasette terbiyesiz,

Dış siyasette seviyesiz…

YANIL/T/MA

Bakan Nebati, “Kur stabil olduysa, faiz de gündemden çıktıysa, enflasyonu da er ya da geç birlikte alaşağı edeceğiz… Yıl sonunda enflasyonun makul bir seviyeye indiğini ve bu inişin devam ettiğini göreceğiz.”

Ocakta pik yapıp inişe geçeceğini söylemişti, yıl sonuna kaydı.

Tahmini tutarsa bir yıllık yanılma onun için fazla sayılmaz…

KOLAY

RTE, ekonomide yeni bir safhaya geçildiğini işaret ederek “Hedefimiz, insanlarımızın fahiş fiyat artışı ve yüksek enflasyon sebebiyle gerileyen alım gücünü eskisinin de üzerine çıkarmak” dedi.

Hedef koymak kolay, yerine getirmedikten sonra…

DANIŞ

Emine Erdoğan’ın danışmanı olarak Beştepe’ye giren ve halen Cumhurbaşkanlığı Danışmanı da olan Tuba Nur Sönmez, Kuveyt Büyükelçiliği’ne atandı.

Kim kime danıştı?..

SÖNDÜRME!

Geçtiğimiz yaz yanan ormanlık alanların temizlenmesi için açılan ihalelere köylülerin ve küçük şirketlerin girmesi olanaksız kılındı. Uzmanlara göre;

Yanan orman alanlarındaki 20 milyon metreküp emval, 13 milyon olarak hesaplanıp yandaşlara pay edildi.

Bunun yanı sıra tomruk, telefon ve maden direkleri, kabuklu-kabuksuz kâğıtlık, sanayi ve yakacak odunu gibi milyarlarca lira tutan emvali de değerinin çok altında satarak büyük vurguna imza atıldı.

Bu rant varken yangın uçağı alınır mı? Yangınla gerçek mücadele edilir mi?..

TESLİMİYET

MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, “Zamlar milletin belini büküyor” dediği için “kesin çıkarma” talebiyle disipline sevk edilmişti. Ersoy’un ardından MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut‘un da yargıya yönelik eleştirileri nedeniyle cezayla karşılaştığı öne sürüldü.

Komutan teslim olmuşsa, birliğin tamamı esirdir…

İNSANLIK

Zonguldak MHP İl Başkan Yardımcısı Mevlüde Yalçıner, eşini yitiren CHP’li Merkez İlçe Başkanı’na taziye ziyaretine gittiği için görevden alındı.

Siyaseten tükenişin temelinde insanlığın bitmişliği yatıyor gibi…

MİLLİ

Yangın söndürme uçağı ihalesinde THK yine devre dışı bırakıldı.

Aman milli olmasın. Avanta azalmasın..

AYDINLIK

Aydınlık sitesi ABD’nin Rusya’yı Boston Maratonu’ndan çıkarmasını “ırkçı karar” olarak yazarken, Rusya’nın BM İnsan Hakları Konseyi’nden çıkarılmasında Türkiye’nin “evet “ oyu kullanmadığını yazamadı, karara yorum yapamadı.

Ulusal, devrimci, Aydınlık yarınlara!..

APAÇIK

Tarım ve Orman Bakanı’nın dört yardımcısı şutlandı. Yeni yardımcılardan eski AKP milletvekili Ebubekir Gizligider’in Feto ile fotoğrafı ortalarda.

Fetö ile mücadelede açık gider…

ROMAN

AB’nin Roman vatandaşlarımız için verdiği 1.8 milyon Euro bir şirkete peş keş çekilmiş.

Peş keşler yazılsa roman olur…

HALK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili ‘iktidar medyasının köpürtmek istediği polemikler’ dedi.

Halkın vekili halktan habersiz…

HİKAYE

Ulaştırma Bakanı, “Atatürk Havalimanı hikayesi kapandı gitti. Zaten oranın kuzey ve güney pistinin millet bahçesi olarak yapılması için işe başlanıyor” dedi.

O havalimanının hikayesi kapanmaz ama alanı bu hale getirenlerin hikayesi kapanmak üzere…

CEMAAT

Menzilci olduğu iddia edilen Serdar Tuncer, TRT1’deki Sahur Bereketi programına Menzil cemaatinin önde gelen isimlerinden Şemseddin Bektaşoğlu’nu konuk etti.

FETÖ sözde gitti, yeni cemaat tüy dikti…

HEKİMLİK

Kılıçdaroğlu, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun altı partinin bildirgesinin bir büyükelçiye gösterildiği iddiasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Bu iddiaların muhatabı siyasiler ya da gazeteciler değil, hekimlerdir.” yanıtını verdi.

Aydınlık, bu yanıtın iddiaya “hayır” demek olmadığını yazdı.

Aydınlık da hekime…

ZARAR

Geçen yıl 222 milyon TL zarar eden Et ve Süt Kurumu yönetiminde 3 çift maaşlı, 1 de 3 maaşlı (o da eski bakanın akrabası oluyor) var.

Kiminin zararı, kiminin karı…

DOĞRU

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, İBŞB’nin toplu ulaşıma yaptığı zamları çok yanlış bulmuş.

Toplu ulaşım giderlerini (elektrik, mazot) artıran zamlar çok doğrudur.

Bakanlığın Marmaray’a zam yapması daha da doğrudur!..

SOFRA

Bakan Nebati, ”Pazardaki fiyatları biliyoruz. Aynı sokakta, aynı sofradayız.” Kendine inananlar açısından haklıdır. Oysa ne soframız aynı ne de sokağımız…

UMUT

Ali Babacan, “AKP ve türevleri bu ülkeye umut olamaz!” denilerek ODTÜ’ye alınmadı.

Bilinçli gençlik…

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir