Gara şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

Gara şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara’da terör örgütü PKK tarafından alıkonularak şehit edilen vatandaşlar, son yolculuğuna uğurlandı.

Gara şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

Irak’ın Gara bölgesinde PKK tarafından şehit edilen 13 vatandaş, son yolculuklarına uğurlandı.

ŞEHİT SEDAT SORGUN, ERZURUM’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Van’da vatani görevini yapan Er Sedat Sorgun, 2015 yılında izin alarak Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşayan teyzesi Halime Şehitoğlu’nu ziyaret ettikten sonra memleketi Erzurum’a dönüş yolunda Diyarbakır Lice’de yol kesen PKK’li teröristler tarafından kaçırıldı. O günden itibaren kendisinden haber alınamayan Sorgun’un teyzeleri Macide Uslu ile Halime Şehidoğlu, Diyarbakır’da evlat nöbetinde olan annelere katılırken, dayısının eşi Elvan Çoban, Erzurum’da Diyarbakır annelerine verilen destek mitinginde ‘Sedat’ı istiyoruz’ açıklaması yapmıştı

Şehit Sorgun’un naaşı, vatandaşların tekbirleri ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları eşliğinde Abdurrahman Gazi Mezarlığı’na götürülerek buradaki aile kabristanında defnedildi.

ŞEHİT ÜMİT GICIR, BALIKESİR’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Uzman Çavuş Ümit Gıcır, memleketi Balıkesir’in Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Çandır Mahallesi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT SEDAT YABALAK, MERSİN’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Malatya Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’ndaki işlemlerin ardından kente getirilen şehit Yabalak’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, tören mangasının omuzlarında Tekeli Camisi’nin avlusuna taşındı.

Polis memuru Sedat Yabalak’ın cenazesi, memleketi Mersin’in Bozyazı ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

ŞEHİT VEDAT KAYA, MARDİN’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit polis memuru Kaya için Şakir Nuhoğlu Cami’nde tören düzenlendi.  Şehit polisin cenazesi ambulanstan alınarak musalla taşına konuldu. Burada edilen dua ve kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Selen Kışlası Şehitliği’nde gözyaşları arasında defnedildi.

Şehit polis memuru Vedat Kaya, 24 Temmuz 2016’da Muş’tan kardeşinin düğün konvoyuyla memleketi Mardin’e dönerken Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yol kesen PKK’li teröristlerce kaçırılmıştı. Annesi Emine ve babası Şeyhmus Kaya da, 5 Eylül 2019’da HDP binası önüne gelerek oturma eylemine başlamıştı.

ŞEHİT AYDIN KÖSE, ADIYAMAN’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Türkiye’ye getirilerek kimlik tespiti yapılan şehitlerden Aydın Köse, Malatya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan işlemlerin ardından yakınları tarafından teslim alınarak Adıyaman’ın Kahta ilçesine getirildi. Şehadet haberi ile yakınlarını üzen Aydın Köse’nin cenazesi sabah saatlerinde ise morgdan alınarak Salkımbağı köyüne götürüldü.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından binlerce kişi Türk bayrağına sarılı şehit Aydın Köse’nin tabutunu omuzlara aldı. Aydın Köse, omuzlarda taşındığı Salkımbağı Köyü Mezarlığı’na defnedildi.

ŞEHİT SÜLEYMAN SUNGUR, SİİRT’TE TOPRAĞA VERİLDİ

Malatya Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemleri tamamlanan şehit Sungur’un (27) Türk bayrağına sarılı cenazesi, helikopterle Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı’na getirildi.

Burada düzenlenen törende şehidin cenazesi katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişi okundu.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli şehit Sungur’un cenazesi, Şeyh Süleyman Mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

ŞEHİT MEVLÜT KAHVECİ, ESKİŞEHİR’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci’nin cenazesi, memleketi Eskişehir’de defnedildi.
============================================

Başımız sağ olsun…

Emperyalizme, oyuncağı olan hainlere, destekçilerine lanet olsun.
İnsanımıza, emekçi görevlilerimize, yurtsever yöneticilerimize sahip çıkalım, yaralarımızı ayrılıkçılıkla değil, dayanışmayla, sorumlulukla saralım.. DİYORUZ..


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan, Gara olayına ilişkin konuştu. PKK’nin alıkoyduğu yurttaşların kurtarılması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyleyen Erdoğan,

  • “Bu kardeşlerimizi nasıl bu teröristlerin elinden kurtaracağız hep bunun hesabını yaptık, çok uğraştık.” dedi ve bir anlamda başarısızlığı kabul etti.

    T.C.’nin AKP yönetiminde yıllardır tutsak alınan bu yurttaşlara erişemediğini, onları özgürlüğüne kavuşturamadığını ve sonunda yaşam haklarını – can güvenliklerini koruyamadığını acı acı itiraf etmek zorunda kaldı..

    Önce PKK’ya ve onu doğrudan – açık destekleyen / göz yuman, savaşım (mücadele) veriyorMUŞ gibi yapan tüm kişi – kurum – devletlere, sonra da yıllardır süren kabul edilemez basiretsizliği nedeniyle AKP iktidarına en derin teessüflerimizi apaçık burada kaydediyoruz.

    Ama AKP, ülke içinde, yaşamı tüm karşıtlarına zehir edecek ölçüde faşist baskı kurmayı “kolayca” (!) becerdi!.

    Ana muhalefet liderine, “nefes almanı bile izliyoruz” denebildi hiç utanıp sıkılmadan!!

    “Ya taraf / ya bertaraf” dayatması yapıldı halka..

    Bizzat RTE, karşıtı milyonlarca Ulus evladına “illet zillet” etiketi ile bölücülüğü doruğa taşıdı hiç sıkılmadan, acımadan..


    Türk halkı ve tarih tüm bu olup bitenleri izlemekte ve hiç kuşkusuz not almaktadır.

    Tüm sorumlular, zamanı geldiğinde yargı önünde Ulusa ve tarihe hesap vereceklerdir..

Derin acı ve isyan ile. 15 Şubat 2021, Ankara

Prof. Dr. Ahmet SALTIK MD, MSc, BSc
www.ahmetsaltik.net         profsaltik@gmail.com
facebook.com/profsaltik     twitter  @profsaltik 

Gara şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor” hakkında bir yorum

  1. Nüvit Soylu

    Yeni Anayasa tartışmaları, Küçük ortak Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” çıkışı, muhalefetin demokratik yol talebi, “Çarşamba günü bir müjde” söylemi üzerine 6 yıldır PKK’nın elinde bırakılan önce 13 sonra 16 olduğu söylenen evladımızın kalleşce katledilmesi sonucu, “operasyon başarısız oldu” denmesi, hele ABD’den “Eğer PKK’nın sorumlu olduğunu teyit edersek kınayacağız” ifadesi, “ulusal yas ilan edilmemesi” çok çok düşündürücü!
    Bugünkü teknolojide hiç bir şey gizli kalmıyor.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir