İdlib’de 5 asker şehit

İdlib’de 5 asker şehit

İdlib’in kuzeyinde Suriye ordusu tarafından düzenlenen saldırıda 5 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı.

İdlib'de 5 asker şehit

cumhuriyet.com.tr10 Şubat 2020 Pazartesi, 15:31

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib’de Suriye ordusunun yoğun topçu atışı sonucu 5 askerin şehit olduğunu, 5 askerin yaralandığını bildirdi.

MSB’den yapılan açıklamada, İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğini sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlara Suriye ordusu tarafından yoğun topçu atışı yapıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

“İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz.”

FOTOĞRAF: DHA

YARALI ASKERLER HATAY’DA

Saldırıda yaralanan 5 asker, askeri helikopterlerle Hatay Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

ALTUN’DAN İDLİB’DEKİ SALDIRIYA TEPKİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdlib’deki saldırıya ilişkin, “Yaşanan saldırıya misliyle mukabele edilmiş, düşman hedefleri derhal ortadan kaldırılarak şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır” dedi.

Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklar çerçevesinde İdlib’de şiddeti ve insani krizi sonlandırmak amacıyla görev yapan kahraman askerlere yönelik hain saldırıda şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Fahrettin Altun, şunları kaydetti:

“Yaşanan saldırıya misliyle mukabele edilmiş, düşman hedefleri derhal ortadan kaldırılarak şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır. Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır. Dünyanın her yerinde barış ve istikrar için çalışan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bayrağımıza uzanan elleri kırmaya, dosta güven, düşmana korku vermeye devam edecektir.”

İLK SALDIRIDA 7 ASKER, 1 SİVİL ŞEHİT OLMUŞTU

3 Şubat’ta Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı sonucu 7 asker ile 1 sivil personel şehit olmuştu. Aynı saldırıda 13 asker de yaralandığı bildirilmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırı ile ilgili,

  • “Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Türkiye’nin kararlılığını sınayanlar hatalarını anlayacak.”

ifadelerini kullanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir