1603 TL aylıkla çalışan yurttaşın isyanı

1603 TL aylıkla çalışan yurttaşın isyanı

(AS: Bizim kapsamlı katkımız yazının altındadır..)
Ahmet Toprak adlı bir yurttaş, 1603 TL asgari ücretle geçinemediğini anlatan bir video yayınladı. 2 çocuk babası Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve milletvekillerine böyle seslendi. Toprak’ın bu videosu sosyal medyada gündem oldu. İşte o sözler:

“Artık zoruma giden o kadar çok şey var ki. Bir video ile anlatmak istedim. İster A partili olun ister B partili, benim tek bir derdim var ben onu anlatmaya çalışıyorum. Ben 1603 TL asgari ücretle çalışan basit bir adamım. 2 kız evlat sahibiyim. Ben asgari ücretle değil evimi geçindirmek, çocuklarımın ihtiyacını bile karşılayamıyorum. Burada 1 aylık emeğimin karşılığı 1603 TL para var. İsteyen her şeyimi araştırsın. Milletvekilleri 22 bin TL maaş alıyorlar. Bu insanlar zaten zengin olan, fabrika sahibi tanınmış insanlar.

Özellikle sayın cumhurbaşkanım bize 3 -4 çocuk yapın diyorsunuz. Ben bu parayla 2 çocuğumun hakkından gelemiyorum. Neden milletvekilleri 22 bin maaş alıyorlar. Bizim gibi 1603 TL alsalar, bakalım kaçı milletvekili olarak kalacak. Bıktım artık isyan ediyorum ben geçinemiyorum. Bunun yeterli olduğunu söyleyen milletvekilleri gelsin bir ayda bu parayı bana kullanmayı öğretsin. Allah’tan korkun.

Artık geberiyorum ay sonunu nasıl getireceğim diye. Yetmiyor, kardeşim. Ultra lüks araçlara binip, çocuklarınızı yurt dışında özel okullarda okutuyorsunuz. Sizin çocuğunuzdan ne farkı var benim çocuğumun. 

Ben insanım, asgari ücretle çalışanın verdiği oylarla oraya geldiniz. Bugün onlara sırt çevirdiniz. Martta seçimler geliyor, yine hepiniz düşeceksiniz. Bir tanenize oy verirsem namertim.”
===============================

Dostlar,
Erdoğan = AKP iktidarında 16 yılda ulusal gelir yaklaşık 3,5 kat, borçlar da yine yaklaşık 3.5 kat büyüdü. Bu durumda net – gerçek bir büyümeden söz edilebilir mi??
Üstelik borçları çeviremez duruma düştük, düşürüldük. Kişi başına gelir son 5 (beş) yıldır sürekli düşüyor. 2018 sonunda G20’den de düşeceğiz büyük olasılıkla.
* AKP = Erdoğan 16 yılda ülkede kayıtlı Dolar milyarderlerini 15’ten en az 45’e çıkardı.
Gelir dağılımı sürekli bozuluyor. Tek adam rejiminde Cumhurbaşkanına TBMM’de bile soru sorulamıyor.. Anayasal kurum Sayıştay devre dışı bırakılıyor hesaplar denetlenmesin diye! Hesap sorulamadığı için, tüm ülkenin serveti TEK ADAM eliyle keyfi harcanıyor. İşte demokrasi ve güçler ayrılığı – saydamlık – hesap verme bunun içi vazgeçilmez…
* Demokrasi yoksa;
– işsiz – aç – yoksul – tutsak – köle … olursunuz,
– sömürülürsünüz,
– ne can ne de mal güvenliğiniz olur..
– Despotun ağzından çıkan da çıkmayan da yasa olur ama “hukuk” olmaz..
– Hesap soramazsınız..
Demokrasi öyle soyut ve “olmasa da olur, bana ne” denecek şey değildir.

Ülkemizin tek adam rejimine sürüklenmesi ile bu tablo daha da ağırlaşmıştır.
* 1 Dolar milyarderi = 1 milyon yoksul demektir!
Buna göre AKP iktidarında 16 yılda 30 milyon insan yoksullaştırıldı / yoksunlaştırıldı.
Yandaşlara dağıtacak rant da kalmadı, ülkenin satılmadık varlığı yok. 60-70 milyar Dolara neredeyse tüm kamu varlıkları haraç – mezat peş keş çekildi özelleştirme tuzağı ile!

Örn. Balıkesir SEKA, bilirkişiler 50 (elli) milton Dolar değer koymuşken 1,1 (1 milyon yüzbin) Dolara damat Albayrak’ın ailesine satıldı 2003-2004’te.. Tüm mahkeme kararları çiğnenerek, gözü kara ve hınçla!

****
AKP kalkıp şimdi Ahmet Toprak adlı bu yurttaşa “meczup, deli, aklı başında değil..” gibi zoraki etiketler yapıştırmaya kalkabilir. Birtakım vaad ve çıkarla tersi yönde açıklamaya da zorlayabilir. Ne var ki, Ahmet Toprak gibi

Ayda 1603 TL ile “geçinme” mucizesi yaratmak zorunda olan yaklaşık 6,5 milyon var bu ülkede.. Bir o denli de açık – gizli işsiz..
Mızrak artık çuvala sığmıyor eyyyyy AKP, devekuşu politikalarını bırak..
Bir dinci – İslamcı parti gerçekten böylesine vahşi – yoksullaştırıcı kapitalist – sermaye yanlısı politikalar güdebilir mi?
Yanıt ve sonuç ortada olduğuna göre,

* AKP gerçekte İslama bağlı değil, İslamcı geçinen, halkı dinle – Allah ile aldatan bir sermaye partisidir.

Bu partiye oy yağdıran milyonlarca yurdum insanı bu acı gerçeği – feci biçimde kandırıldığını ne denli çabuk anlarsa, kendisinin de ülkemizin de kurtuluşu o ölçüde hızlanacaktır.
* 10 Kasım 2018 günü sabahtan gece yarısına dek Türkiye’nin her yerinden Anıtkabir’e gönüllülük, coşku ve kararlılıkla akan iki milyona yakın insan size ne söylüyor eyyyy AKP!?
Bu mesajı alın artık, ülkenin temel değerleriyle oynamayın..

* 10 Kasım 2018 günü ve sonrasında politik ibre ve psikolojik üstünlük artık artık AKP iktidarında değildir.
* Cumhuriyetçi kanat, Türkiye siyasetine ağırlığını koymuştur.
* Artık Türkiye’de hiçbir şey dünkü gibi olmayacaktır.
* AKP = Erdoğan kadir-i mutlak tek adam değildir!

AKP kaçınılmaz inişe geçmiştir… Böyle biline; gereği yapıla..

Sevgi ve saygı ile. 11 Kasım 2018, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK MD, MSc, BSc
Sağlık Hukuku Bilim Uzmanı, Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir