Vatan Partisi : Bedelli askerlik, ‘Mehmetçik’ten vazgeçmektir!

Vatan Partisi: Bedelli askerlik, 'Mehmetçik'ten vazgeçmektir!

Vatan Partisi:

Bedelli askerlik, ‘Mehmetçik’ten vazgeçmektir!

AYDINLIK internet, 19.7.2018 14:37

(AS: Bizim kapsamlı katkımız yazının altındadır..)

AKP’nin çıkardığı CHP’nin destek verdiği bedelli askerlik tasarısına tek tepki Vatan Partisi’nden geldi: Bu adım milletin birliğine dinamittir. Güçlü ordu ancak zorunlu askerlikle mümkündür. Bedelli askerlik, ‘Mehmetçik’ten vazgeçmektir! Türk ordusunun gelenekleriyle oynamayın!

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Ankara’daki genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında bedelli askerlik tasarısına sert tepki gösterdi. Reyhan’ın açıklamasının satırbaşları şöyle:

Değerli basın mensupları,

Günlük siyasal çıkarlar, oy kaygısı ve ekonomik ihtiyaçlar bir kez daha Millî gereksinimlerin önüne geçmiştir. 24 Haziran seçimleri öncesinde başlayan “bedelli askerlik” geliyor açıklamaları, seçimin ardından da artarak devam etmiş ve ilgili düzenleme AKP grubu tarafından TBMM başkanlığına bir torba yasanın içinde teslim edilmiştir. Kamuoyuna yapılan açıklamalardan anladığımız kadarıyla AKP’nin ortağı konumundaki MHP’nin de, muhalefet partilerinin de bedelli askerlik uygulamasına bir itirazları bulunmamaktadır.

MİLLETİN BİRLİĞİNE DİNAMİT

Milletin vicdanının ve halen canı pahasına Vatan Savaşı yürüten Mehmetçiğin sesi olmak yine Vatan Partisi’ne kalmıştır. Şimdi Milletimize bedelli askerlik uygulamalarının sakıncalarını maddeler halinde sıralıyoruz:

1 – Eğer toplumun bir kısmı kanıyla canıyla, diğer kısmı ise parayla askerlik yapıyorsa, o toplumun millet olma özelliği aşınmaya başlar. Genel ve zorunlu askerlik uygulaması, bölgesi, gelir durumu, mesleği ne olursa olsun milletin bütün bireylerini eşitleyen, milletin bütününe vatan savunması yükümlülüğü veren ve bütün milleti silah arkadaşı yaparak kaynaştıran eşitlikçi ve demokratik bir uygulamadır. Bundan vazgeçmek, milletin birliğine dinamit koymaktır.

2 – Genel ve zorunlu askerlik uygulaması, belirli bir ücret karşılığında toplumun bir kesimi için esnetilirse eşitlik duygusu zedelenir. Daha önce askerliğini yapmış, halen silah altında olan ya da gerekli maddi koşulları yaratamadığı veya kapsama girmediği için askerlik yükümlülüğünü yerine getirecek vatandaşlarda güven sorunu yaratır. Bu eşitsizlik, toplumun belleğine kazınır. Millet askerliğini yapanlar ve bedelli askerlik yapanlar diye ikiye bölünür.

3 – Türkiyemiz hem sınırlarının ötesinde hem de yurt içinde halen bir Vatan Savaşı yürütmektedir. PKK, YPG, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleriyle mücadele sürmektedir. Bu mücadeleyi sürdüren Mehmetçikte “Biz bunun için mi savaşıyoruz?” ruh hali oluşabilir. Terörle mücadelede ve silah altındaki Mehmetçikte zafiyetler yaratabilir.

4 – Kısa aralıklarla gerçekleştirilen ve neredeyse teşvik edilen bedelli askerlik uygulaması, askere gitmeme, askere gitmeyi çeşitli yollarla geciktirme eğilimi yaratabilir. Bu durum ilerleyen zamanlarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin asker mevcuduyla ilgili krizlere yol açabilir.

5 – Özellikle ABD tarafından Mehmetçik kavramına yönelik bir psikolojik savaş yürütülmektedir. “Kimin için öleceğiz?”, “Askerlik bir yük!”, “Bu savaş bizim savaşımız değil!” gibi söylemlerle yükseltilmek istenen bir anti-militarizm ortalıkta gezinmektedir. Bizim gibi dede-baba-oğul askerlik yapan bir toplumda bunun tutma olasılığı olmasa da bedelli askerlik uygulaması bu tür yıkıcı söylemleri de teşvik edecektir.

GÜÇLÜ ORDU, ZORUNLU ASKERLİKLE MÜMKÜN

Ülkemizin bulunduğu coğrafya geçmişte olduğu gibi bugün ve görünen gelecekte de her zaman dış saldırılara açık bir coğrafyadır. Burada güçlü ordusu olmayanlar ayaklar altında kalır. Türk Ordusunun gücü genel ve zorunlu askerlik uygulamasından gelmektedir. Şimdi hem iktidar partisi hem de ana muhalefet partisi Türkiye’ye “profesyonel askerlik” önermektedir. Yani genel ve zorunlu askerliği zamanla tümden kaldırmak, Türk Ordusunun mevcudunu çok büyük oranda azaltmak ve vatan savunması görevini dar ve maaşlı bir gruba devretmek. Bedelli askerlik uygulaması profesyonel orduya geçişin ilk adımlarıdır. Profesyonel ordu, ordu-millet özelliğimizi yıkacak ve Mehmetçik kavramını ortadan kaldıracaktır. Unutmayalım,

  • Kurtuluş Savaşı’nı zafere ulaştıran, profesyonel ordu değil, Mehmetçikti.

TÜRK ORDUSUNUN GELENEKLERİYLE OYNAMAYIN

Basınımız aracılığıyla Tayyip Erdoğan hükümetini uyarıyoruz. Türk Ordusunun gelenekleriyle oynamaktan vazgeçin. Önce emir-komuta zincirini bozdunuz, sonra terfi düzenine müdahale ettiniz şimdi de bedelli askerlik uygulamasıyla Mehmetçik kavramını yok ediyorsunuz. Bu uygulamalar ülkemize ilerde telafisi çok güç zararlar verebilir.

  • Kimsenin milletin ve ülkenin geleceğini tehlikeye atma hakkı yoktur.

Tartışmalı olsa da eğer gereksinim ve kapasite fazlası er/erbaş varsa, ya da bir yığılma öngörülüyorsa, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı bir çalışma yaparak askerlik süreleriyle ilgili yeni bir düzenleme önerebilirler. Ama bunu yapmak yerine bedelli askerlik uygulamasını tercih etmek asla kabul edilemez. Bütün gazetelerde devletin kasasına ne denli para gireceği yazıyor. Türkiye 5-10 milyar TL “gelir” için askeri geleneklerini çöpe atacak ölçüde küçük bir ülke midir?

Vatan Partisi olarak, bedelli askerlik uygulamalarının karşısında olduğumuzu, bunun milli güvenliğimize tehdit oluşturan bir uygulama olduğunu açık bir biçimde ilan ediyoruz.

Milletimize saygıyla duyurulur.”
============================================
Dostlar,

ASKERLİK HİZMETİNİ SATMAK NİYE Kİ!?
ZORUNLU ASKERLİK HİZMETİ İÇİN ÖNERİLER..

Yukarıdaki açıklama karşısında doğru söze ne demeli??

Nüfus artışımız maşallah, yolda 1 milyonu geçiyor ve ha bire kamçılıyor iktidar!?
Oysa devir değişti, Ordu toplam yarım milyonu biraz geçiyor.. Er’in bile uzmanı gerekli.
Ama her yıl yarım milyon genç erkek askerlik çağına giriyor, eritmek olanaksız!

  • Önce şu anlamsız, ağır yük… olan  anormal nüfus artışını frenleyelim..

2827 sayılı Nüfus Planlaması yasasını uygulayalım..
Anayasanın 41. maddesinin gereğini yapalım ve “doğum kontrolünü” çağdışı ilan etme ilkelliğinden kurtulalım..

Bu yıl BM Nüfus Fonu (UNFPA) geçen yıl olduğu gibi, bir kez daha

  • “AİLE PLANLAMASI TEMEL İNSANLIK HAKKIDIR”

diye dünya aleme duyurdu. 11 Temmuz 2018’in teması gene AİLE PLANLAMASI idi..

Dolayısıyla “doğum kontrolünün çağdışı olduğu” falan yok.. Saçmalarsanız sorunlar ayağınıza dolanır. Bu ülkenin yılda net 1 milyon biyolojik nüfus artışını hiçbir bakımdan kaldırma gücü yok. Ayrıca bunca hızlı üremeye de hiçbir biçimde gerekçe yok.. Hem Türkiye’de hem dünyada.

*****
İşte askerlik  hizmeti.. Saçma – sapan “bedelli askerlik” zırvası ile sözde sorun çözüyoruz!?

Hem askerliği zorunlu tutuyorum yasa ile hem yaptıramıyor; kurtulmak isteyene de parayla satıyorsun.. Bu ne acayip iştir! Türkiye, aklını başına al ve biraz düşün!

*****
Basit 4 işlem ile bile “başlangıç” çözümleri üretilebilir..

Her yıl 1 milyon nüfus artışı var. TÜİK verisiyle geçen yıl (2017) 995 bin, önceki yıl 1 milyon 74 bin.. (geriye doğru 1 milyon 45 bin, 1 milyon 30 bin…)

Çok yaklaşık yarısı, yarım milyonu erkek. Kadınlara zorunlu askerlik hizmeti olmadığına göre, her yıl yaklaşık 500 bin Türk gencine askerlik hizmeti gördürülecek..

Zorunlu askerlik hizmeti süresini 1 yıl koyarsanız, her yıl 500 bin kişiyi askere alıp süreci döndüreceksiniz. Yaklaşık silah altındaki sayı kadar.. Bu yapılamıyor, gereksinim de yok!

Askerlik süresini 6 aya indirirseniz, yılda 2 kez, 250 bin dolayında Türk gencini askere almalısınız. TSK’nın sayısal varlığı yaklaşık 300 bin kişilik Jandarma da katılırsa, 700 binin altında değildir. Yılda 250 bin yeni asker döndürülemeyecekse, askerlik süresini 6 aydan da aşağı çekebilirsiniz..

Örn. 4 ay zorunlu askerlik süresi alırsak, 500 bin kişilik yıllık yükü 3’e bölerek yürütebilirsiniz.

Son örnek; 3 ay zorunlu askerlik tanımı ile yılda 4 kez, 125 bin kişilik partiler halinde gençlerimizi askerlik hizmetine alabilirsiniz.. Sanırız bu son rakam “125 bin”, TSK – Jandarma’nın kurulu altyapısı ile sürdürülebilir bir büyüklük. Sahil Güvenlik de var..

Yaklaşık 1 aylık vazgeçilmez temel askerlik eğitimi sonrası, başkaca önemli ve yapanları onurlandırıcı – keyiflendirici kamu hizmetlerinde görevlendirilmek de bir seçenek..

Yurdu ormanlaştırma gibi.. engellilere destek… gibi..

Bunlar kamuoyuna açıklanmalıdır. “askerlik hizmeti” gibi kutsal bir vatan ödevinin de küresel yozlaşma çağında 3 kuruşa feda edilmesi kabul edilemez.

Üstelik yitirilen / yitirilecek olan salt uzun yüzyılların emekle örülmüş bizi biz yapan “değerleri” değil, aynı zamanda kritik ulusal güvenlik sorunları doğuracak olmasıdır. Bu sonki nasıl görülmez? Haydi aymazlığı (gafleti) geçtik, bu öngörü “kurgulu” olabilir mi?

Sevgi ve saygı ile. 19 Temmuz 2018, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Vatan Partisi : Bedelli askerlik, ‘Mehmetçik’ten vazgeçmektir!” hakkında bir yorum

  1. Geri izleme: Bayrağımız sonsuza dek özgürce dalgalansın.. – Prof. Dr. Ahmet SALTIK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir