Herkes eşit elhamdülillah!

Herkes eşit elhamdülillah!

Uğur Cilasun
 

Uğur Cilasun
YURT Gazetesi, 14 Mayıs 2018

16 yıldır devam eden AKP iktidarı ve onun başı olan Tayyip Bey sayesinde, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eşitliğe kavuştu Elhamdülillah. Artık ayrı gayrı kalmadı.
Hele son iki senedir, solcu-devrimci-demokrat bilinenler kadar, Tayyip Bey’in eskiden “Ne istediler de vermedik” dediği FETÖ’cü kardeşleri de hapishane yüzü görmeye başladı.
Zindanlar “Bir ondan, bir öbüründen” olanlarla dolu. Hani bir zamanların ihtilal reisi Kenan Paşa, eşitlik bozulmasın diye “Bir soldan bir sağdan asıyoruz” demişti ya, şimdi de Tayyip Bey, bir solcu, bir FETÖ’cü diye hapishanelerde eşitlik sağlıyor.

Vergilerimizi de eşitlediler.
Devletin vergi gelirlerinin %60’ından fazlası “dolaylı vergiler“den geliyor. Yani bir malı veya hizmeti milyoner de alsa, asgari ücretli de alsa aynı vergiyi veriyor. Eşitlik sağlam duruyor.
Dayakta da eşitlik var. Savaşa karşı olan 18 yaşındaki üniversite öğrencisi ile 70’lik Sayıştay emekli hâkimi hanımefendi aynı dayağı yiyor. Eşitlik mi eşitlik; kimsenin sızlanmaya hakkı yok.

Önümüzde seçimler var. Tüm partiler ve adaylar, Tayyip Bey’in sayesinde eşitlik içinde yarışıyorlar. Hangi TV kanalını açsanız Tayyip Bey’i, olmadı Binali Bey’i, daha da olmadı Devlet Bey’i konuşurken görüyorsunuz ya, aslında yanılıyorsunuz. O görüntülerin çoğu, Tayyip Bey maskesi takmış Muharrem Bey, Binali Bey’in maskesini takmış Temel Bey ve Devlet Bey’in maskesini takmış Meral Hanım’ın görüntüleri.

Eşitlik bozulmasın diye iktidarımız, görüntüleri bile eşitliyor. Var olsunlar. Ama bütün bunların yanında bir de “Eşitler arasında birinc” var. O da Selahattin Demirtaş
Bütün Cumhurbaşkanı adayları seçmenlere, otobüslerin üzerinden, ya da hazırlanmış platformlar üzerinden yaptıkları konuşmalarla ulaşıyorlar ya “Eşitler arasında birinci” olduğu için Selahattin Bey’e Silivri zindanındaki hücresinden yazdığı yazılarla iletişim kurma hakkı veriliyor. Hani meşhur laftır: “Verba volent – scripta manent”…  Yani “söz uçar yazı kalır”.
Selahattin Bey’e bu “kalıcı olma” ayrıcalığını veren iktidarımıza ve onun başına, başta Kürt kardeşlerimiz olmak üzere tüm Türkiye demokrasi güçlerinin şükranlarını sunması gerekir.
Eşitlik güzel şey!
Bu gün yine gazetelere baktım. Kaç erkek cinayet işlemişse yine o kadar kadın ölmüş. Buna da “eşitlik” demeyecekseniz, neye diyeceksiniz be mübarekler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir