Kılıçdaroğlu eski bakanların aldıkları rüşvetleri tek tek açıkladı

Kılıçdaroğlu eski bakanların aldıkları rüşvetleri tek tek açıkladı

(AS : Bizim katkımız yazının altındadır..)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD’de dava açılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, adı yolsuzluğa karışan eski bakanların aldıkları rüşvetleri tek tek açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 94’üncü Kuruluş Yıldönümü‘nde Parti Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD’de dava açılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, adı yolsuzluğa karışan eski bakanların aldıkları rüşvetleri tek tek açıkladı.

Kendilerini milliyetçi olmamakla suçladıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu,

  • “Bizim milliyetçiliğimiz lafla değil eylemledir. Bizim milliyetçiliğimiz kafatasçılıkla değil 80 milyonu kucaklamaktır. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayanlar Süleyman Şah Türbesi‘ni kendi topraklarından kaçıranlardır. Ege Adaları’na sahip çıkamayanlardır. Sevsinler senin milliyetçiliğini sen mi milliyetçisin. Tüm Türkiye için CHP’nin varlığı çok önemlidir. Biz doğruluğun adresiyiz. Biz insan odaklı bir düşüncenin adresiyiz. Bizim haklılığımızı tarih hep göstermiştir. Türkiye’nin onuruyla oynuyorlar bu bizim ağırımıza gidiyor.” dedi.

CHP heyeti Anıtkabir’i ziyaret etti

“GAZETECİLERİN HAPİSTE OLDUĞU BİR TÜRKİYE’Yİ KİMSEYE ANLATAMAZSINIZ”

Konuşmasında üreten bir Türkiye istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Her bilim insanının özgürce her siyasal partiyi eleştirdiği bir Türkiye istiyoruz. Gözü, ağzı, kulakları kapalı bir Türkiye istemiyoruz. Biz zengin bir Türkiye istiyoruz. Biz yaratılan her artı değerin eşit dağıtılmasını, refahın yükselmesini istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Gazetecilerin hapiste yattığı bir ülkeyi anlatamazsınız diyoruz. Türkiye’nin yarı açık bir cezaevine dönmesini istemiyoruz. Elbette tartışmalar ve eleştiriler olacaktır ama eleştirinin haklı ve mantıklı olması lazım. Böyle olursa biz de hatamızı görürüz hepimiz otururuz kendimize çeki düzen veririz” diye konuştu.

“DOĞRULARI SÖYLEDİĞİM İÇİN İKTİDAR HEDEFİNDEYİM”

Fındık üreticilerine seslen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

  • “Sizin hakkınızı peş keş çektiler onlar, sizin cebinizi değil kendilerini düşünüyorlar. Fındık Karadeniz için stratejik üründür. Eğer siz fındıkta hak ettiği ücreti ödeyemezseniz bu adam ne ile geçinecek, çocuklarını askere, üniversiteye nasıl gönderecek? Türkiye kalkındı diyorsunuz iyi de bu kalkınmadan neden köylüye, fındık üreticisine pay vermiyorsunuz? Bu tuzağa hiçbir Karadenizli’nin düşmemesi lazım. Namus sözü veriyorum bütün dünyada fındık fiyatını sadece ve sadece Türkiye belirleyecek. Varsa bir yalanım çıkın söyleyin. Ben doğruları söylediğim için iktidarın hedefindeyim. Çifçisi, esnafı borç batağında. Eğer CHP iktidara gelirse, çiftçinin borçlarını tamamen sileceğim. Faizleri sileceğim. Bunlar faiz lobisine hizmet ediyor vatandaşa değil. Ben bunu söylüyorum diye kızıyorlar. Verdiğim rakam yanlışsa çıkın söyleyin. Söyleyemiyorlar çünkü faiz lobisine hizmet ediyorlar”

    “BİZ KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

    Konuşmasında, “Bizi eleştiriyorlar sabah akşam kızıyorlar ‘CHP şunu yaptı’ diye’ diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

  • “Sanki Türkiye’ye saman ithalatını biz yaptık. Sizin aklınıza gelir miydi Türkiye Cumhuriyeti saman ithalatı yapacak. Bu ayıbı yapacaksınız sonra CHP’yi suçlayacaksınız. Sanki dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiye satacaksın sonra ben bunu dillendirdim diye CHP’ye kızacaksın. ‘Herkesin sesini kestik. CHP’ye de komplo kuracağız’ diyorlar. Biz haktan, adaletten ve hukuktan yanayız. Ne yaparsanız yapın biz konuşmaya devam edeceğiz”

BAKANLARIN ALDIKLARI RÜŞVETLERİ TEK TEK AÇIKLADI

ABD’de tutuklama kararı verilen eski bakan Zafer Çağlayan ile ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı: “Amerika’daki Rıza Sarraf davası konuşuluyor. Ben şimdi size o bakanların isimlerini ve aldıkları rüşvet miktarını tekrar söyleyeceğim.

  • Zafer Çağlayan 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet aldı. Kol saati ve piyano hariç.
  • Muammer Güler 10 seferde 10 milyon dolar rüşvet aldı oğlunun kendi boyunda kasalar çıktı.
  • Egemen Bağış 3 seferde 1 buçuk milyon dolar rüşvet aldı.

Kuran’la Allah’ın ayetleriyle dalga geçen kişiyi hala yanında taşıyor. Bu ülkedeki tüm Müslümanlar’a sesleniyorum. Allah’ın kelamıyla Bakara- Makara diye dalga geçen adamı yanında tutana destek mi olacaksınız? Zafer Çağlayan Amerika’ya gitse yargılanacakmış. Bize karşı pis kokular geliyor diyor. Biz Türkiye’de burnumuzu tutuyorduk ya defalarca söyledik ‘yapmayın’ dedik. Türkiye Cumhuriyeti’nde bakanlık yapmış birinin başka bir ülkede yolsuzluk nedeniyle yargılanması utanç vericidir.”

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Efendim bize karşı pis kokular geliyor diyor. O pis kokulara karşı biz burnumuzu tutuyorduk. Defalarca söyledik.

Geçen gün Erdoğan bir açıklama yaptı. Dedim her halde Erdoğan siyaseti bırakacak. Dedi ki ‘Yolsuzluğa bulaşanlarla yollarımızı ayıracağız’. Dedim herhalde siyaseti bırakacak. Meğer partililerine söylüyormuş.

“ERDOĞAN’DA BİR KILIÇDAROĞLU HASTALIĞI VAR”

Tayyip Erdoğan’da bir Kılıçdaroğlu hastalığı var. Beni görünce kan beynine sıçrıyor. Çünkü doğruları görmeye tahammül edemiyor. Ben ona sadece ve sadece doğruları söylüyorum. Varsa hatam, yanlışım çıksın söylesin.

Yanlışı görüp de susarsak dilsiz şeytan oluruz. İstiyorlar ki Rıza Sarraf olayı kapansın, taşeron sorunu kapansın, enflasyon kapansın istiyorlar. Bundan dolayı ahlaksızca CHP’yi suçladılar.
15 yıldır iktidarlar. Hangi sorunu çözdüler? Devlet bir kişiye teslim edilemez.

Bu millet gerginlikten, kavgadan bıktı. Çok mu tartışmak istiyorsun. Gel kardeşim,
senin televizyonlarında, senin gazetecilerinle tartışalım. Cevap bile veremiyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/820034/Kilicdaroglu_eski_bakanlarin_aldiklari_rusvetleri_tek_tek_acikladi.html 10 Eylül 2017
=======================================
Dostlar,

Çok önemli bir yazıdır… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3 eski AKP’li Bakan için şunları söyledi 4 gün önce yineleyerek ve bu Bakanlardan ya da AKP’den tek tık yok!

  • Zafer Çağlayan 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet aldı. Kol saati ve piyano hariç.
  • Muammer Güler 10 seferde 10 milyon dolar rüşvet aldı oğlunun kendi boyunda kasalar çıktı.
  • Egemen Bağış 3 seferde 1 buçuk milyon dolar rüşvet aldı.

ABD’den Bozdağ’a Çağlayan yanıtı: Gülünç ve saçma

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın, geçtiğimiz pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Zafer Çağlayan hakkındaki tutuklama kararı için, FETÖ’nün darbe girişimini tekrarladığı iddiasına ABD’den yanıt geldi: Gülünç ve saçma.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, dün (12.9.17) düzenlediği basın toplantısında uluslararası ve ABD gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Zafer Çağlayan’ın hiçbir hukuksuz işlemi yoktur

Nauert, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın, geçen pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklama ile ilgili olarak,

  • “Bir Türk hükümeti yetkilisi, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, New York Güney Bölgesi Başsavcılığının eski bir Bakan hakkında suçlamada bulunmasından söz etti ve ABD’yi Türk Hükümeti aleyhindeki darbeyi tekrarlamakla suçladı. ABD yönetiminin, Türk Hükümetini devirmek için bir yargı süreci kullanma girişiminde olduğunu söyledi. Bununla ilgili 3 kelime söyleyeceğim. gülünç ve saçma” dedi..
    (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/822615/ABD_den_Bozdag_a_Caglayan_yaniti__Gulunc_ve_sacma.html)

AKP kendi az eğitimli tabanını geçelim, artık herkesi aptal yerine koymaya başladı..
Çıkar çarkına girmiş olanlar başka.. Onlar zaten suç ortağı..
Her durumda çember iyice daralmaya başladı ve Reis’i fena halde bunaltmakta..
Her kör karanlığın elbette bir şafağı olacaktır, biraz gecikse de..

Çanlar kimin için çalıyor acaba??

Sevgi ve saygı ile. 14 Eylül 2017, Datça

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir