Ankara Tabip Odası : FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK İSRAİL’E BOYKOT


ATO_logosu

 

 

 

Ankara Tabip Odası : FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK İSRAİL’E BOYKOT!

Değerli Çağdaş Hekimler; 

Bileşenleri arasında yer aldığımız Ankara Dayanışması 24 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 12:30’da Dışişleri Bakanlığı önünde Filistin halkıyla dayanışma adına İsrail’e karşı bir boykot eylemi gerçekleştirecektir. Eylemde, İsrail devletinin iki haftadır devam eden ve aralarında bebeklerin de bulunduğu yüzlerce Filistin’linin yaşamını yitirmesine neden olan saldırılarına karşı İsrail’le bağıtlanmış olan tüm ticari ve askeri işbirliği anlaşmalarının iptali talep edilecektir.

Boykot eyleminin gerçekleştirileceği Eskişehir Yolundaki Dışişleri Bakanlığı binasına ulaşım için araç kaldırılacaktır. Araç kalkış noktası ve kalkış saati bilgisi en kısa zamanda üyelerimizle paylaşılacaktır.

Ankara Tabip Odası

BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK İSRAİL’E BOYKOT

İsrail’in, Gazze başta olmak üzere tüm Filistin halkına karşı başlattığı saldırganlık gün geçtikçe şiddetlenerek artıyor. Siyonist İsrail devletinin Filistin’de tekrar ve tekrar gerçekleştirdiği katliamlar, Gazze’ye yönelik başlatılan kara harekâtı ile devam ediyor. Filistin’den ölüm sayıları artık
her dakika güncelleniyor. Filistinlilere yönelik bu soykırım girişimi Filistinlilerin ve dünya halklarının direnişi ve protestosuyla karşılanıyor.

Filistin halkının yalnız olmadığını göstermek ve Filistin’e Özgürlük,

  • İsrail’le Olan Tüm İlişkiler Kesilsin!

istemleriyle bir kez daha sokağa çıkıyoruz. Bu coğrafyanın emekçi halkları, devrimcileri olarak “Her Yer Filistin Her Yer Direniş” ilkesiyle
İsrail’i protesto amaçlı eylemimize katılımınızı bekliyoruz.

24 Temmuz 2014 Perşembe günü Ankara’da, Dışişleri Bakanlığı önünde, İsrail ile hala süren ticari ilişkilerin kesilmesi ve askeri anlaşmaların iptalini isteyeceğiz. Bu eylem, Çarşamba günü (19.00’da), Kadıköy Boğa heykelinden İskele Meydanı’na bir yürüyüş eylemiyle birlikte İsrail ile ilişkilerin kesilmesi istemini yükseltmek için planlanmaktadır.

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi
Tarih: 24 Temmuz, Perşembe
Saat 12:30
Yer: Dışişleri Bakanlığı önü
Ankara için bağlantı 0312) 419 27 17

Not : Eylemde Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi imzalı ortak pankartlar taşınmasına ve katılımcı kurumların bir adet filama / bayrak taşıması yönünde kurumlar ile yapılan toplantıda karar alındı.
Dileyen kurum kendi imzasıyla hazırladığı dövizlerle katılım sağlayabilir.
Olanak olduğu kadar çok Filistin bayrağı bulundurulması önemlidir.

Sosyal medya’da eylem: https://www.facebook.com/events/1443625452580521/
Boykot Girişimi twitter hesabı: @israileboykot
FHKC Facebook sayfası: https://www.facebook.com/pages/Filistin-Halk-Kurtulu%C5%9F-Cephesi/233302566838311?ref=hl
FHKC twitter hesabı: @FHKC_tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir